Μέλη

Εγγραφόμενοι σαν μέλη έχετε πρόσβαση στο αρχείο έκδοσης του περιοδικού μας. Ενσωματώνουμε σταδιακά κ άλλες υπηρεσίες προς τα μέλη μας. Μείνετε συντονισμένοι στον ιστοχώρο μας για νεώτερα!

Επισκέπτες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 164 επισκέπτες και κανένα μέλος

 

interpack photo

 

 

Το έντονο ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε από τους εκθέτες της interpack 2017, είχε ως αποτέλεσμα τη συμμετοχή ρεκόρ 2,865 εταιριών στη μεγαλύτερη και σημαντικότερη έκθεση συσκευασίας. Από τις 4 έως τις 10 Μαΐου το 74% από τους 170,500 επισκέπτες που παρευρέθηκαν στην έκθεση ήταν από το εξωτερικό.

Το υψηλό ποσοστό Γερμανών και διεθνών ειδικών από 168 χώρες ικανοποίησε τους εκθέτες οι οποίοι πραγματοποίησαν πολλά υποσχόμενες εμπορικές επαφές και συμφωνίες. Από την Ελλάδα συμμετείχαν ως εκθέτες οι εταιρείες A. Hatzopoulos S.A., ALFA Machine - Kourtoglou S.A., Alfa-Beta Roto S.A., ATLAS TAPES SA, Fokas Packaging SA, Giatsis Pack S.A., Hellaspack O.E., INOX DESIGN KATERIS S.A, Lappas J. Ltd, M.J. Maillis SA, MACPAC SA, MICHAEL PROCOS S.A., MORNOS S.A., mst Tastsian S.A., PALAMIDIS SA, QUBBER P.C., SMART CUP - KASSIMATIS S.A., Symetal S.A., TECHNICAL CONVERTING PAPER S.A., TETTIX N. Morenos & CO EE Packaging Machinery, Theodorou Automation SAICT, THRACE GROUP, Tsimis S.A., VI.E.PA. Papadopoulos Panagiotis , Vlachos Bros S.A.

Οι επισκέπτες με τη σειρά τους ωφελήθηκαν από την απαράμιλλη πληθώρα καινοτομιών και τη μοναδική επισκόπηση της αγοράς. Αυτό αντικατοπτρίζεται και στην επίσημη έρευνα στην οποία το 98% δήλωσαν ικανοποιημένοι από την επίσκεψή τους στην interpack 2017. Θεώρησαν ενδιαφέρουσες όλες τις κατηγορίες της interpack με τα μέσα συσκευασίας να συγκεντρώνουν περισσότερη προσοχή από ότι στη προηγούμενη διοργάνωση.

«Η interpack αποτελεί απαραίτητο προορισμό για τις εταιρίες αυτής της βιομηχανίας. Κάθε τρία χρόνια εκτός από τη μοναδική επίδειξη απόδοσης, προμηθευτές και πελάτες από όλο τον κόσμο συναντιούνται για να δικτυωθούν και να συνάψουν εμπορικές συμφωνίες», υπογραμμίζει ο πρόεδρος της interpack 2017, Friedbert Klefenz. Σχολιάζοντας αυτή τη δήλωση ο Διευθύνων Σύμβουλος της Messe Duesseldorf, Hans Werner Reinhard εξηγεί: «Η interpack επιβεβαίωσε και πάλι εντυπωσιακά τη θέση της ως η σημαντικότερη έκθεση και πρωτοποριακή πλατφόρμα της βιομηχανίας κάθε τρία χρόνια. Λόγω της νέας διεθνούς “interpack alliance”, η interpack απέκτησε περισσότερη προβολή στις αναπτυσσόμενες αγορές του εξωτερικού και συνεπώς προσέλκυσε ειδικούς υψηλής κατάρτισης».

 CARDA GIORGIOS

Components: Το νέο concept άφησε πολύ καλές εντυπώσεις

Το concept «components – special trade fair by interpack», το οποίο αναθεωρήθηκε από την interpack 2017, άφησε πολύ καλές εντυπώσεις στους επισκέπτες. Σύμφωνα με τους ιδιαίτερα ικανοποιημένους εκθέτες, το επίπεδο των επισκεπτών ήταν εξίσου υψηλό. Η απόφαση να τοποθετηθεί η δεύτερη “components” μετά από ένα υποτονικό ντεμπούτο πριν τρία χρόνια, σε κεντρική τοποθεσία του εκθεσιακού κέντρου αυτή τη φορά και την ημερομηνία διεξαγωγής του να είναι παράλληλη με αυτή της interpack, αποδείχθηκε σωστή. Σκοπεύουμε να εγκαθιδρύσουμε επίσης «components» και στις εκθέσεις της interpack alliance του εξωτερικού στο μέλλον», προσθέτει ο Bernd Jablonowski, Διευθυντής του Παγκόσμιου Χαρτοφυλακίου Επεξεργασίας & Συσκευασίας στη Messe Duesseldorf.

Ο εκδότης του All Pack Hellas, Γιώργος Τριανταφύλλου, παρών στην έκθεση επισκέφτηκε όλα τα ελληνικά περίπτερα όπου κατέγραψε τις εκτιμήσεις, τις απόψεις τα αποτελέσματα αλλά κυρίως τις καινοτομίες των ελληνικών συμμετοχών.

  

 

 

Alfa logo grey small3 1

«Η εταιρία μας συμμετείχε και φέτος στη διεθνή έκθεση INTERPACK στο DUSSELDORF της Γερμανίας.

Είναι η 8η φορά για μας αφού συμμετέχουμε ανελλειπώς από το 1996.

Για μας η συμμετοχή μας είναι ζωτικής σημασίας αφού μας δίνεται η δυνατότητα να συναντηθούμε σχεδόν με όλους τους πελάτες μας ανά τον κόσμο και να επεκτείνουμε τη λίστα επαφών μας παρουσιάζοντας στο διεθνές κοινό κάθε φορά καινούριες λύσεις συσκευασίας στον απαιτητικό τομέα των τροφίμων.

Για φέτος η ALFA MACHINE-ΚΟΥΡΤΟΓΛΟΥ Α.Ε. παρουσίασε δύο καινοτόμα μηχανήματα που απευθύνοται στην διαρκώς αναπτυσσόμενη αγορά των γαλακτοκομικών προϊόντων.

Ένα μηχάνημα Form Fill Seal (θερμοδιαμορφωτική μηχανή) παραγωγής 7.000 κύπελων την ώρα τύπου Ultra Clean με IML σύστημα διακόσμησης με χάρτινη ετικέτα.

Ένα ευθύγραμμο μηχάνημα Fill Seal (γεμιστικό- κλειστικό) παραγωγής 4.000 kg την ώρα που προσφέρει τροποποιημένη ατμόσφαιρα στο διάκενο προϊόντος – υλικού επικάλλυψης και αυξημένη διάρκεια ζωής προϊόντος.

Τα σχόλια που αποκομίσαμε ήταν ιδιαιτέρως ενθαρυντικά καθώς ο κόσμος που μας επισκέφτηκε δεν περιορίστηκε σε απλό ενδιαφέρον αλλά υπήρξαν σοβαρά αιτήματα μελλοντικής συνεργασίας αποδεικνύοντας μας ότι οι καινοτομίες που παρουσιάζουμε είχαν απήχηση στην αγορά των τροφίμων.

Με την ευκαιρία αυτή θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους μας επισκέφθηκαν στο περίπτερό μας, να τους διαβεβαιώσουμε ότι θα είμαστε κοντά τους σε κάθε τους ανάγκη στον τομέα της συσκευασίας, θα είμαστε παρόντες με νέες πρωτοποριακές ιδέες και να τους προσκαλέσουμε το φθινόπωρο στο νέο εργοστάσιό μας στην περιοχή της Αργολίδας.»

 ALFA INTERPACK 17 G  ALFA INTERPACK 17 A  ALFA INTERPACK 17 B

 

 

 

 LOGO HATZOPOULOS ENG

  

«Με περισσότερους από 2.800 εκθέτες και 170.000 επισκέπτες από 168 χώρες, η Interpack έχει καθιερωθεί ως η μεγαλύτερη έκθεση συσκευασίας στην Ευρώπη. Η Α. Χατζόπουλος Α.Ε. βρέθηκε για μια ακόμη φορά στο κέντρο των εξελίξεων του κλάδου και στη φετινή διοργάνωση της έκθεσης παρουσίασε τις νέες τεχνολογίες και τα πιο πρόσφατα, καινοτόμα υλικά συσκευασίας που έχει αναπτύξει για τη διεθνή αγορά.

Παρουσιάστηκαν οι νέες φλεξογραφικές εκτυπώσεις υψηλής ευκρίνειας Flexo FULL HD (έως 175 lpi) και μια πλήρης σειρά διαθέσιμων βερνικιών ματ: ανάγλυφο, με υφή χαρτιού, βελούδου ή σατέν, που χρησιμοποιούνται ως εργαλείο μάρκετινγκ για πλήθος εφαρμογών.
Επιπλέον ξεχώρισαν:

Τα νέα υλικά συσκευασίας καπνού με εκτύπωση φωτογραφιών και κειμένων διπλής όψης σύμφωνα με τις νέες ευρωπαϊκές οδηγίες,
Τα υλικά για sticks με τριπλή διάτρηση laser για εύκολο, γρήγορο και καθαρό σκίσιμο της συσκευασίας.
Το τριπλό υλικό συσκευασίας για αλεύρι που αντικαθιστά πλήρως την παραδοσιακή συσκευασία από χαρτί, βελτιώνοντάς τη σημαντικά ως προς την προστασία του προϊόντος, την ανθεκτικότητα και το αισθητικό αποτέλεσμα του πακέτου στο ράφι.

Παράλληλα έγινε παρουσίαση και δύο καινούριων βιοδιασπώμενων δομών υλικών, κατάλληλα για συσκευασία μεγάλης ποικιλίας τροφίμων, το παγκόσμιο ενδιαφέρον για τα οποία αυξάνεται συνεχώς.

Ευχαριστούμε όλους τους πελάτες και συνεργάτες που μας επισκέφθηκαν στο περίπτερό μας και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη διοργάνωση της Interpack το 2020!»

 XATZOPOULOS INTERPACK 17

 

 

 

 HELLASPACK LOGO

«H Hellaspack έλαβε μέρος για 4η συνεχόμενη φορά στην Interpack. Στο διάστημα αυτό των εννέα τελευταίων ετών, έχουμε κάνει σταθερά βήματα ανόδου σαν εταιρεία και μάλιστα σε μια περίοδο παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Από το 2008 μέχρι και σήμερα έχουμε συλλέξει απεριόριστη εμπειρία από την μεγαλύτερη, ίσως, διοργάνωση στον χώρο της συσκευασίας παγκοσμίως. Η Interpack είναι ο βασικός λόγος επέκτασης της Hellaspack στο εξωτερικό. Οι ικανοποιημένοι πελάτες μας βρίσκονται πια σε διάφορες χώρες και ηπείρους. Επίσης μέσω της μεγάλης αυτής διοργάνωσης συγκεντρώνουμε τεχνογνωσία και μαθαίνουμε νέες μεθόδους συσκευασίας από του κορυφαίους κατασκευαστές παγκοσμίως, που γίνονται πηγή έμπνευσης για εμάς.

Ο κλάδος της συσκευασίας είναι μεγάλος και πολυδιάστατος και η INTERPACK είναι ο τρόπος για εμάς τους κατασκευαστές να τον εξελίξουμε και να τον γνωστοποιήσουμε στον κόσμο.

Κλείνοντας, θα αναφέρω ότι η Interpack 17 ήταν για την Hellaspack η καλύτερη μέχρι στιγμής έκθεση από ποσοστό ενδιαφέροντος και ποιότητας ενδιαφερόμενων.

Στόχος μας είναι να γίνουμε ακόμα καλύτερη και ανταγωνιστικότεροι τόσο στην Ελληνική όσο και στην παγκόσμια αγορά.

Στο stand της Hellaspack στην Interpack 17 υπήρχε η νέα συσκευαστική μηχανή SBF200. Μια πλήρη αυτοματοποιημένη γραμμή συσκευασίας πλαστικών κυπέλλων με πολλές δυνατότητες.

Το νέο μας μοντέλο υπερισχύει σε ποιότητα κατασκευής, παραγωγικότητα και χρηστικότητα. Όλα αυτά σε συνδυασμό με την προσιτή τιμή του, το καθιστούν στις πρώτες θέσεις του ανταγωνισμού παγκοσμίως. Η μελέτη του νέου μοντέλου έγινε με βάση τις ανάγκες της αγοράς και τις πληροφορίες που συλλέξαμε από τους πελάτες και συνεργάτες μας. Η SBF200 κατασκευάζετε από κορυφαία ποιοτικά υλικά, ο προγραμματισμός και η σωστή λειτουργία είναι αποτέλεσμα εμπειρίας και διεξοδικής μελέτης. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η δημιουργία ενός άψογου μηχανήματος 100% Ελληνικής κατασκευής και απεριόριστης αξιοπιστίας.»  

 HELLASPACK INTERPACK 17 A  HELLASPACK INTERPACK 17 B
 HELLASPACK INTERPACK 17 C  HELLASPACK INTERPACK 17 D

 

 

  

 logo inox design kateris

inox design kateris«Η συμμέτοχη της INOX DESIGN KATERIS S.A στην έκθεση ήταν η δεύτερη συνεχόμενη και ακολούθησε τη συμμέτοχη του 2014. Η INTERPACK 2017 αποτέλεσε για την εταιρεία μας μια πολύ καλή ευκαιρία για την προβολή των προϊόντων της στη παγκόσμια αγορά. Εκμεταλλευόμενοι το διεθνή χαρακτήρα της έκθεσης καθώς και την εξιδανίκευση στο τομέα της συσκευασίας, καταφέραμε να προβάλουμε τις ολοκληρωμένες λύσεις διαχείρισης που προτείνουμε. Επιπλέον προβλήθηκε η πλήρης δραστηριότητα της εταιρείας μας καθώς και το σύνολο των προϊόντων της. Το επίπεδο της έκθεση ήταν, όπως αναμενόταν, υψηλό, τόσο σε ζητήματα οργάνωσης και λειτουργιάς όσο και στο αυξημένο αριθμό των επισκεπτών.

Η εταιρεία είχε την ευκαιρία να παρουσίαση μια σύγχρονη και ολοκληρωμένη λύση διαχείρισης συσκευασίας για λευκά και ημίσκληρα τυριά. Τα μηχανήματα που παρουσιαστήκαν αποτελούν νέες και δοκιμασμένες λύσεις διαχείρισης συσκευασίας για υψηλή ταχύτητα και μεγίστη αποδοτικότητα.»

 

 

  

 LOGO LAPPAS

LAPPAS INTERPACK 17«Η συμμετοχή μας στην INTERPACK 2017 στο Dusseldorf ήταν πολύ ενδιαφέρουσα και επιτυχημένη για την εταιρεία μας. Η έκθεση Interpack πραγματικά είναι μια Βιομηχανική και Υψηλής τεχνολογίας έκθεση και καλύπτει μεγάλο εύρος ενδιαφέροντος μηχανημάτων για κάθε πελάτη.

Η εταιρεία Ι. ΛΑΠΠΑΣ ΜΟΝ. ΕΠΕ είναι μια εταιρεία που λειτουργεί 50 χρόνια και πλέον στο χώρο και παράγει μηχανήματα:
Zύμης – Γραμμής για μπουρέκια
Για Μπακλαβά φύλλο
Για παραγωγή Γιούφκας
Σαμπούσα
 Γραμμές για Πίττα και Σουβλάκι

Η εταιρεία μας παράγει Ethnic Προϊόντα Ζύμης ανάλογα την ζήτηση του πελάτη και την ανάγκη κάθε χώρας για προϊόντα.

Διαθέτει Σχεδιαστικό Τμήμα και σχεδιάζει διάφορα καινοτόμα προϊόντα όπως:
Αυτόματα Κοπτικά Ζύμης
Διαφόρων τύπων Γεμιστικά κ.τ.λ.

Γενικότερα χρησιμοποιεί προηγμένης Τεχνολογίας Συστήματα.»

 

 

  

 LOGO TSIMIS

TSIMIS INTERPACK 2017«Για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό ήταν ότι μέσω της έκθεσης μας δόθηκε η ευκαιρία, όχι μόνο για καινούργιους πελάτες αλλά και για τους υπάρχοντες, να αναδείξουμε τις καινούργιες μας επενδύσεις, όπως το ολοκαίνουργιο εργοστάσιο που κατασκευάζεται τώρα στη ΒΙ.ΠΕ Λαμίας και τη καινούργια μονάδα βαθυτυπίας που το συνοδεύει. Επίσης μπορέσαμε να προβάλουμε τις καινοτομίες που έχουμε αναδείξει στο χώρο του packaging και να αποσπάσουμε πολύ κολακευτικά σχόλια για τα film μας τόσο από ενδιαφερόμενους όσο και από ανταγωνιστές.

Τέλος, μας δόθηκε μια μοναδική ευκαιρία να ενημερωθούμε για τις τελευταίες τεχνολογικές και άλλες εξελίξεις γύρω από τον χώρο που δραστηριοποιούμαστε όπως για παράδειγμα η επιδείξεις που έγιναν γύρω από το digital printing ή οι καινοτόμες ιδέες γύρω από υλικά παραγωγής.

Συνεπώς, για όλους αυτούς τους λόγους θεωρούμε ζωτικής σημασίας την ύπαρξη καλοστημένων εκθέσεων όπως αυτή της Interpack, οι οποίες μας βοηθούν πολύ στο να διεισδύσουμε στις ευρωπαϊκές αλλά και τις παγκόσμιες αγορές.»  

 

 

  Macpac

 LOGO MACPAC

«Η εταιρείας μας συμμετείχε για πρώτη φορά σε μία διεθνή έκθεση και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι η επένδυση θα αποδώσει σε βάθος χρόνου καθώς ενδυναμώσαμε τις σχέσης μας με τους υπάρχοντες πελάτες, ενισχύσαμε το brand name της εταιρείας και των προϊόντων μας και φυσικά δημιουργήσαμε επαφές με υποψήφιους μελλοντικούς συνεργάτες. Για αυτούς τους λόγους αποφασίστηκε η συμμετοχή μας και στην επόμενη έκθεση, το 2020.

Παρουσιάσαμε την υπάρχουσα γκάμα υλικών συσκευασίας μίας χρήσης καθώς και νέα είδη που σκοπεύουμε να λανσάρουμε εντός των προσεχών μηνών.»

  

 

  MORNOS INTERPACK 2017

 MORNOS LOGO

«Ενισχύοντας τον εξαγωγικό προσανατολισμό της εταιρίας και λαμβάνοντας υπόψη τις ευκαιρίες νέων αγορών που προσφέρθηκαν, μέσω μιας εκ των μεγαλυτέρων εκθέσεων συσκευασίας, η συμμετοχή στην Interpack κρίνεται επιτυχημένη και υποσχόμενη.

Ιδιαίτερο βάρος δόθηκε στην προώθηση “multi-packaging” προϊόντων, προτάσεις δηλαδή που συνδυάζουν διάφορους τύπους υλικών και μεθόδων συσκευασίας, όπως πλαστικά κύπελλα, διακοσμημένα με εύκαμπτα τυπωμένα sleeves και χάρτινη επισυσκευασία, τονίζοντας τον “one-stop shop” χαρακτήρα της εταιρίας.» 

 

 

  

 LOGO TASTSIAN

«Η παρουσία μας στην έκθεση κρίνεται επιτυχημένη, καθώς υπερδιπλασιάστηκε ο αριθμός των επισκεπτών στο περίπτερό μας σε σχέση με τον αντίστοιχο αριθμό της προηγούμενης έκθεσης το 2014. Παρατηρήθηκε επίσης ότι οι ανάγκες των πελάτων ήταν πολύ πιο συγκεκριμένες και ακριβείς, τις οποίες δείξαμε ότι είμαστε σε θέση να ικανοποιήσουμε. Η συγκεκριμένη έκθεση παραμένει κορυφαία στον χώρο της συσκευασίας, κάτι το οποίο αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά από την πληθώρα, την ποικιλία και την ποιότητα των επισκεπτών, όπως επίσης και από την άρτια οργάνωση και τον επαγγελματισμό των διοργανωτών.

Στην έκθεση παρουσιάσαμε Περιέκτες από υλικό PET κατάλληλα για περιεχόμενο θερμοκρασίας έως 100°C.»

 TASTSIAN INTERPACK 2017

 

 

  TETTIX INTERPACK 2017

 TETTIX LOGO

«Η συγκεκριμένη έκθεση είναι δικαίως το μεγαλύτερο event συσκευασίας. Υπήρχε πληθώρα εκθετών καλύπτοντας με τον πλέον καινοτόμο τρόπο τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες της συσκευασίας. Η συνολική εμπειρία μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Υπήρχε αθρόα προσέλευση και μείναμε ικανοποιημένοι από την ποιότητα των επισκεπτών.

Η Tettix είναι το νέο μας εγχείρημα. Παρουσιάσουμε ένα αποτελεσματικό, ευέλικτο και compact σύστημα Pick & Place για συσκευασία τροφίμων, βασισμένο σε ρομποτικό βραχίονα. Η μηχανή πραγματοποιεί πολλαπλές εργασίες ταυτόχρονα: ομαδοποίηση προϊόντων, διαμόρφωση χαρτοκιβώτιου για την τοποθέτηση των προϊόντων και τοποθέτηση των προϊόντων.

Πρόκειται για μια ιδιαιτέρως ευέλικτη λύση, που προσαρμόζεται στις ειδικές απαιτήσεις κάθε πελάτη. Καινοτόμο, ευέλικτο και compact.»

 

 

   

LOGO THRACE GROUP

 Thrace Stand«Ο Όμιλος Πλαστικά Θράκης με σαφή προσανατολισμό στην εξωστρέφεια συμμετέχει στην INTERPACK εδώ και 20 χρόνια. Θεωρούμε ότι η παρουσία μας στην έκθεση έχει συμβάλει στην διαμόρφωση του διεθνούς αποτυπώματος που έχουμε ως όμιλος με το 80%των συνολικών μας πωλήσεων στην διεθνή αγορά.

Στην φετινή INTERPACK που πέτυχε ρεκόρ συμμετοχών τόσο σε επίπεδο εκθετών όσο και επισκεπτών ο Όμιλος παρουσίασε λειτουργικές λύσεις συσκευασίας για τις αγορές γιαουρτιού, παγωτού, σούπας, δοχείων ποτού και συσκευασίας τροφίμων, catering, βουτύρου, χαλβά και σαλάτας και βιομηχανικών υλικών.

 Thrace sleeve  Thrace Embossed

Η ανταπόκριση του κοινού στις προτάσεις που παρουσιάστηκαν ήταν εντυπωσιακή και τα Πλαστικά Θράκης ολοκλήρωσαν την παρουσία τους στην έκθεση με σημαντικές επαφές και νέες συνεργασίες.

Ο Όμιλος Πλαστικά Θράκης έχοντας χαρτογραφήσει στο μέγιστο βαθμό την αγορά του café τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη και πιστοποιώντας μέσα από έρευνες την ανοδική καταναλωτική τάση του κρύου café - ροφήματος στην Αγγλία και σε ολόκληρη την Ευρώπη εστίασε φέτος στην INTERPACK σε αυτή την αγορά και παρουσίασε με ιδιαίτερη επιτυχία δύο καινοτόμες εφαρμογές στο ποτήρι.

Στη πρώτη περίπτωση κατάφερε να ‘ντύσει’ με sleeve το πλαστικό ποτήρι δίνοντας τη δυνατότητα να υπάρχει εικαστικό υψηλής ποιότητας σε όλη την επιφάνεια κάνοντας έτσι το ποτήρι μοναδικό για το κάθε πελάτη και εργαλείο προώθησης και marketing.

Στη δεύτερη περίπτωση πέρασε ανάγλυφα μηνύματα στο πλαστικό ποτήρι αλλά με τη καινοτόμα διαφορά ότι μπορεί να έχει 15 διαφορετικά ανάγλυφα μηνύματα σε μία παραγωγή.»

 

   

 LOGO QUBBER

 

«Απόλυτα ικανοποιημένοι από τον αριθμό και το είδος των επαφών μπορούμε να πούμε ότι νιώθουμε με τη συμμετοχή μας στη Διεθνή Έκθεση της Interpack 2017.

Κερδίσαμε νέους πελάτες, συνάψαμε συνεργασίες, είχαμε την ευκαιρία να δούμε το επίπεδο του ανταγωνισμού και το σημαντικότερο, επιβεβαιώθηκε ο καινοτόμος χαρακτήρας και η μοναδικότητα των συστημάτων μας.

Στην έκθεση συμμετείχαμε με πέντε συστήματα οπτικού ελέγχου:

Το Atrax 360, από την πλήρη σειρά Atrax, ειδικά σχεδιασμένο για πλαστικές και γυάλινες φιάλες νερού και αναψυκτικών, μοναδικό στον τομέα του για την ακρίβεια των ελέγχων στο καπάκι, στην ετικέτα και στη στάθμη του υγρού, καθώς επίσης και για την ταχύτητα ελέγχου (80.000 τεμ./ώρα).

Το Q-Flex, ένα ευέλικτο οπτικό σύστημα κατανεμημένης αρχιτεκτονικής. Αποτελείται από μία κεντρική μονάδα συνδεδεμένη με έως και 8 απομακρυσμένες κάμερες. Είναι σχεδιασμένο να πραγματοποιεί όλων των ειδών τους οπτικούς ελέγχους στα προϊόντα (χρώμα, σχήμα, 1D, 2D barcodes, ετικέτες κ.λπ) και να προσαρμόζεται γρήγορα και εύκολα σε διαφορετικά είδη προϊόντων που διέρχονται από τις γραμμές παραγωγής. Κατάλληλο για βιομηχανίες τροφίμων, εμφιαλώσεων, φαρμάκων και λοιπών προϊόντων.
Το Q-Sprint, σχεδιασμένο για έλεγχο της ποιότητας των εκτυπώσεων (OCR technology) σε προϊόντα που κινούνται σε πολύ γρήγορες γραμμές παραγωγής. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ταχύτητα ελέγχου φτάνει τα 90.000τεμ./ώρα. Κατάλληλο για εγκατάσταση σε γραμμές κουτιού (can lines) και ετικετέζες.

Το Q-Conform, εξειδικευμένο σύστημα για in-line έλεγχο των PET performs. Εντοπίζει ατέλειες στο χείλος, ξένα σώματα στον πυθμένα και ατέλειες στα τοιχώματά τους. Ελέγχει preform διαφορετικών χρωμάτων και μεγεθών. Εγκαθίσταται εντός των μηχανών μορφοποίησης (Blow molding machines).

Και τέλος, το Q-Pharm BLA, ένα μοναδικό σύστημα που ελέγχει την πληρότητα και την ύπαρξη της ετικέτας των αμπουλών που περιέχονται σε blister. Ταυτόχρονα, ελέγχει και τη φορά των αμπουλών, επιτυγχάνοντας τη σωστή σειρά τοποθέτησης στην καρτονέτα.

Εγκαθίσταται σε γραμμές παραγωγής φαρμάκων. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους όσους μας επισκέφτηκαν στην Ιnterpack 2017, τις βιομηχανίες που διασφαλίζουν την ποιότητα των προϊόντων τους με τα συστήματά μας και υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε με υπευθυνότητα την προσπάθειά μας στον τομέα της Μηχανικής Όρασης.» 

 QUBBER INTERPACK 2017 1  QUBBER INTERPACK 2017 2
 

 

   

 LOGO SYMETAL GR 2013 Large  SYMETAL INTERPACK 2017 5

«Η συμμετοχή της Συμετάλ στην Interpack 2017 αξιολογείται ως απόλυτα επιτυχής, με την προσέλευση επισκεπτών στο περίπτερό μας να δικαιώνει τις προσδοκίες των ανθρώπων μας. Η ομάδα της Συμετάλ υποδέχθηκε στο σχεδιαστικά μοντέρνο και λειτουργικό περίπτερο της Εταιρίας επισκέπτες από όλον τον κόσμο, προβάλλοντας μια εκτεταμένη γκάμα λύσεων και προδιαγραφών foil αλουμινίου με εφαρμογές σε ένα ευρύ φάσμα προϊόντων εύκαμπτης συσκευασίας. Παράλληλα συναντήσαμε υπάρχοντες και υποψήφιους πελάτες και τους ενημερώσαμε σχετικά με νέα προϊόντα και δυνατότητες παραγωγής σύμφωνα με τις εξατομικευμένες ανάγκες τους.

Η Interpack αποτελεί για εμάς απαραίτητο προορισμό, καθώς καλύπτει ολόκληρη την αλυσίδα αξίας του κλάδου της συσκευασίας, πετυχαίνοντας μοναδική επισκόπηση της αγοράς και προσελκύοντας επαγγελματίες υψηλής ποιότητας από όλον τον κόσμο. Είναι πολύ σημαντική πλατφόρμα για να αναπτύξουμε το δίκτυο συνεργατών μας και να συνάψουμε στρατηγικής σημασίας συνεργασίες με μακροχρόνιο ορίζοντα.

Στην Interpack παρουσιάσαμε foil αλουμινίου για εφαρμογή σε can lids (can lidding foil), που αναπτύξαμε σε συνεργασία με στρατηγικούς πελάτες. Πρόκειται για foil που βάφεται, τυπώνεται και διαμορφώνεται σε εύκαμπτο προστατευτικό καπάκι που σφραγίζει το πάνω μέρος των κουτιών αναψυκτικών και ποτών (π.χ. μπύρα).

Στα πλεονεκτήματα του προϊόντος περιλαμβάνεται πρωταρχικά η προστασία του καπακιού του κουτιού από εξωτερικούς παράγοντες (π.χ. σκόνη και βακτήρια). Με αυτό τον τρόπο διασφαλίζονται τα πρότυπα υγιεινής και προστατεύεται το στόμιο των κουτιών από την επιμόλυνση κατά τη διανομή και αποθήκευση. Επίσης το εύκαμπτο αυτό καπάκι αυξάνει την επιφάνεια προβολής του brand, καθώς μπορεί, όχι μόνο να τυπωθεί με το λογότυπο του κατασκευαστή, αλλά και να προσφέρει μεγαλύτερη επιφάνεια για ιδιαίτερες προωθητικές ενέργειες, όπως διαγωνισμούς. Και όλα αυτά όντας πλήρως ανακυκλώσιμο και περιβαλλοντικά βιώσιμο.»   

 SYMETAL INTERPACK 2017  SYMETAL INTERPACK 2017 3
 SYMETAL INTERPACK 2017 4  SYMETAL INTERPACK 2017 2
 

 

 LOGO TEX

«Η εταιρεία μας συμμετείχε για πρώτη φορά στην έκθεση INTERPACK. Η απόφασή μας να βρίσκεται η Τ.Ε.Χ. σ’ αυτό το μεγάλο γεγονός ήταν επίπονη και δύσκολη αλλά συνάμα ελπιδοφόρα για το μέλλον και την παρουσία των προϊόντων μας σε αγορές του εξωτερικού. Τα τελευταία χρόνια γίνεται μια τιτάνια προσπάθεια από την πλευρά μας, παρόλο που οι αντιξοότητες της οικονομικής κρίσης στην χώρα μας αποτελούν τροχοπέδη, να επενδυθούν κεφάλαια σε νέο μηχανολογικό εξοπλισμό, σύγχρονο και ταχύτατο, έτσι ώστε να μπορέσουμε να αυξήσουμε την εξαγωγική μας δραστηριότητα. Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο η παρουσία μας στην INTERPACK κρίθηκε επιβεβλημένη και εκ του αποτελέσματος μπορούμε να πούμε τουλάχιστον εκ πρώτης όψεως και επιτυχημένη. Αρχικά η έκθεση μας βοήθησε να γίνει η πρώτη προσέγγιση της Τ.Ε.Χ. με εν δυνάμει πελατολόγιο από διάφορες χώρες της υφηλίου, προσδίδοντας αναγνώριση της παρουσίας μας στο παγκόσμιο στερέωμα. Η επισκεψιμότητα του περιπτέρου μας ήταν υψηλή, το ενδιαφέρον για τα προϊόντα μας έντονο κάτι που σε πρώτη ανάγνωση δίνει μια ηθική ικανοποίηση σε όλους όσους εργάστηκαν αδιάκοπα και συνέβαλαν στην ανοδική πορείας της Τ.Ε.Χ. τα τελευταία χρόνια. Η συνολική άποψη μας για την αξία της INTERPACK καθώς και για την δυναμική που μπορεί να προσδώσει είναι θετική. Νομίζουμε ότι η εξωστρέφεια, με συνέπεια και συνέχεια, μπορεί να δώσει λύσεις σε αρκετά προβλήματα που ταλανίζουν τις ελληνικές επιχειρήσεις, οι οποίες στην πλειονότητα των περιπτώσεων δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από αντίστοιχες του εξωτερικού.

Στην INTERPACK η εταιρεία μας παρουσίασε τα προϊόντα της, χάρτινες γωνίες και χάρτινους κυλίνδρους σε όσο το δυνατό περισσότερες εκφάνσεις, έτσι ώστε να γίνει αντιληπτό το εύρος της παραγωγικής μας δυνατότητας σε όλους τους επισκέπτες. Δείξαμε με το δειγματολόγιο μας εκτός από τις παραγωγικές και τις εκτυπωτικές μας δυνατότητες σε όλους τους τύπους προϊόντων. Παρουσιάσαμε την νέα σειρά τόσο υδράντοχων χάρτινων γωνιών όσο και την βιομηχανική σειρά ξηρής μεταφοράς. Επίσης παρουσιάσαμε στους χάρτινους κυλίνδρους την μεγάλη γκάμα παραγωγής σε πολλές διαφορετικές διαμέτρους, με αντίστοιχο πάχος για την κάλυψη των όποιων αναγκών των επισκεπτών. Εν κατακλείδι θεωρούμε το πρώτο βήμα της συμμετοχής μας στην INTERPACK άκρως επιτυχημένο δίνοντας ραντεβού και πάλι σαν εκθέτες με εμπειρία πλέον για την επόμενη έκθεση που θα πραγματοποιηθεί το 2020.» 

TEX INTERPACK 2 TEX INTERPACK 1  TEX INTERPACK 3
 

 LOGO theodorou group

«Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 2η συνεχόμενη συμμετοχή του Ομίλου Θεοδώρου στην κορυφαία διεθνή έκθεση συσκευασίας Interpack 2017.

Στο περίπτερό μας παρουσιάσαμε τα νέα καινοτόμα τυποποιημένα προϊόντα της Ζήνων, της εταιρίας υψηλής τεχνολογίας του Ομίλου, που είναι πρωτοπόρος στη σχεδίαση, κατασκευή και υποστήριξη συστημάτων ρομποτικής.

Συγκεκριμένα παρουσιάσαμε τα παρακάτω συστήματα που εξασφαλίζουν αυξημένη παραγωγικότητα και ελάχιστο λειτουργικό κόστος.

• PalletMat PM3224: Το “Plug & Play” ρομποτικό σύστημα παλετοποίησης το οποίο ενσωματώνεται εύκολα και γρήγορα στη γραμμή παραγωγής.

• CartonMat TL544T: Το “3 in 1” monoblock εγκιβωτιστικό με σύστημα top loading, ιδανικό για εργοστάσια όπου ο χώρος είναι περιορισμένος.

Επιπλέον, παρουσιάσαμε τις υψηλής ποιότητας ετικέτες και μελανοταινίες που παράγουμε και παρέχουμε με το εμπορικό σήμα LABELS RIBBONS®, κατάλληλες για όλους τους θερμικούς εκτυπωτές ετικετών.»

 

THEODOROOU INTERPACK 2017 1 THEODOROOU INTERPACK 2017 2
 

 LOGO EN VIEPA 1

«Η έκθεση INTERPACK 2017 αποτελεί το μεγαλύτερο παγκόσμιο γεγονός στον κόσμο της συσκευασίας. Είναι ο πόλος έλξης όλων των εταιρειών που ασχολούνται με τον αντικείμενο της συσκευασίας αλλά την προσέλκυση μεγάλου πλήθος ενδιαφερομένων απ’ όλα τα μήκη και πλάτη της υφηλίου.

Η εταιρείας μας με 8 χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά σε εφαρμογές συσκευασίας, και με εξειδίκευση στον σχεδιασμό και την κατασκευή μηχανών συσκευασίας τελικής συσκευασίας (καρτονετών, διαμορφωτικών Χ/Β και τελάρων, εγκιβωτισμού κλπ.) φροντίζει να πρωτοπορεί στην ανάπτυξη νέων προϊόντων.

Έτσι υιοθετώντας την εξωστρέφεια σαν βασικό εργαλείο ανάπτυξης για την εταιρείας μας, αποφασίστηκε η συμμετοχή μας στην INTERPACK 2017.

Μια απόφαση που για να υλοποιηθεί απαιτούσε:
• Πολύ καλή προετοιμασία συμμετοχής.
• Αυστηρή τήρηση χρονοδιαγραμμάτων.
• Επιλογή σωστών συνεργασιών.
• Επικοινωνία της συμμετοχής στην εσωτερική αγορά.
• Επιλογή παρουσίας πρωτοποριακού προϊόντος.

Μετά από μια προετοιμασία που χρειάστηκε 10 μήνες, η ΒΙΕΠΑ βρέθηκε ανάμεσα σε 3.000 εκθέτες και υποδεχθήκαμε 180.000 επισκέπτες.

Είμαστε υπερήφανοι που καταφέραμε σε συνεργασία με την εταιρεία TETTIX-Ν.Μορένος να παρουσιάσουμε ένα περίπτερο άρτια δομημένο όπου παρουσιάσαμε τις μηχανές μας. Η ποιότητα κατασκευής των μηχανών, η εργονομική σχεδίαση και η αξιόπιστη λειτουργία τους κατάφεραν και κέντρισαν τον ενδιαφέρον ελλήνων και ξένων επισκεπτών από διάφορες εταιρείες με διαφορετικά αντικείμενα οι οποίοι έδειξαν ενδιαφέρον για τα προϊόντας μας και τις δυνατότητες μας.

Μέσα απ’ αυτές τις επαφές που έγιναν κατά την διάρκεια της έκθεσης, καταφέραμε να ενισχύσουμε το εξαγωγικό προφίλ της εταιρείας μας, αφού υπήρξε πραγματικό ενδιαφέρον από πελάτες διεθνούς βεληνεκούς.

Κάνοντας μια αξιολόγηση των επαφών μας κατά την διάρκεια της έκθεσης, πιστεύουμε ότι μπορούμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις και τις προδιαγραφές των διεθνών πελατών, πράγμα που μας κάνει υπερήφανους αλλά και συγχρόνως μας δεσμεύει για την συνεχή εξέλιξη των προϊόντων μας και των υπηρεσιών.

Όπως αναφέραμε, ένα από τα σημεία μιας επιτυχημένης συμμετοχής και παρουσίας σε μια έκθεση είναι η παρουσίαση κάτι μοναδικού και πρωτοποριακού. Έτσι το τμήμα σχεδιασμού και R&D της εταιρείας, μέσα σε αυτό το 10μηνο σχεδίασε και κατασκεύασε μια:

VIEPA INTERPACK 2017 2

 

 

Ημιαυτόματη οριζόντια καρτονέτα, HR-Mini/15

Μια μικρή, ευέλικτη και εύχρηστη οριζόντια καρτονέτα, ιδανική για μικρούς όγκους παραγωγής και δυνατότητα χρήσης κουτιών σε διάφορες διαστάσεις.

Πλεονεκτήματα:
Μηχανή σε μικρές διαστάσεις.

Δυνατότητα ρυθμίσεις κουτιών και στις 3 διαστάσεις.

Εύκολη αλλαγή διαστάσεων κουτιών με βαθμονομημένους κανόνες και ειδικά χρωματισμένα σημεία ρύθμισης.

Εύκολο μενού χειρισμού με δυνατότητα συνταγών μέσω HMI touch screen

Σύστημα ψεκασμού με ΗΟΤ MELT

Χαμηλή ανάγκη συντήρησης.

Χαμηλό κόστος λειτουργίας

24 μήνες εγγύησης

CE MARK.

VIEPA INTERPACK 2017 1

Τεχνική περιγραφή μηχανής:

Δομικό μέρος μηχανής:

Κοιλοδοκός ΙΝΟΧ 304

Βιομηχανικό προφίλ AL.

Stacker κουτιών με δυνατότητα ρύθμισης για διαφορετικές διαστάσεις κουτιών.

Περιστροφικός πνευματικός μηχανισμός για την παραλαβή και διαμόρφωση των κουτιών από το Stacker μέσω συστήματος κενού.

Pusher τροφοδοσίας προϊόντων αποτελούμενο από:

Οδηγούς υποδοχής προϊόντων με δυνατότητα ρύθμισης αναλόγως διάστασης προϊόντος.

Πνευματικό pusher γεμίσματος κουτιών με δυνατότητα ρύθμισης της ταχύτητας ώθησης συναρτήσει των προϊόντων.

Πνευματικό σύστημα προστασίας pusher – alarm προώθησης - για προστασία της μηχανής.

Γραμμικοί πνευματικοί μηχανισμοί για το κλείσιμο των μικρών πλαϊνών flaps με δυνατότητα ρύθμισης για διάφορες διαστάσεις.

Πνευματικό γραμμικό έμβολο για προώθηση κουτιού κατόπιν διαμόρφωσης και πλήρωσης.

Γραμμικές εξελίξεις για το δίπλωμα των κάτω και άνω Flaps του κουτιού, με δυνατότητα εύκολης ρύθμισης για αλλαγή διαστάσεων.

Πνευματικοί μηχανισμοί για το κλείσιμο – σφράγισμα - των άνω Flaps.

Δυνατότητα ρύθμισης της κινητής πλάκας της μηχανή με μεταφορά όλης της συστοιχίας εμβόλων και οδηγών με μια κίνηση.

Η λειτουργία της είναι απλή:

Ο χειριστής τοποθετεί το προϊόν στην θέση pusher.

Η μηχανή, αυτόματα παραλαμβάνει το κουτί από το buffer και το διαμορφώνει στην θέση πλήρωσης.

Ο χειριστής πατάει το διπλό button ασφαλείας, το προϊόν μπαίνει μέσα στο κουτί.

Στην συνέχεια με βηματική κίνηση, το κουτί κλείνει και σφραγίζεται με ΗΟΤ MELT.

Παράλληλα ο χειριστής τροφοδοτεί με το επόμενο προϊόν.

Οφείλουμε να τονίσουμε ότι το συγκεκριμένο μοντέλο τράβηξε το ενδιαφέρον αρκετών πιθανών αγοραστών, αλλά βοήθησε την εταιρεία μας να αναδείξει και τις δυνατότητες της στο συγκεκριμένο αντικείμενο.”