Μέλη

Εγγραφόμενοι σαν μέλη έχετε πρόσβαση στο αρχείο έκδοσης του περιοδικού μας. Ενσωματώνουμε σταδιακά κ άλλες υπηρεσίες προς τα μέλη μας. Μείνετε συντονισμένοι στον ιστοχώρο μας για νεώτερα!

Επισκέπτες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 437 επισκέπτες και κανένα μέλος

 

 XEIKON 1 BASILOPOULOS TRIANTAFYLLOU

 

Την 3η κατά σειρά εκδήλωση του Xeikon Café παρακολούθησε ο εκδότης του περιοδικού συσκευασίας All Pack Hellas Γιώργος Τριανταφύλλου. Η τετραήμερη αυτή εκδήλωση έλαβε χώρα 28-31 Μαρτίου στο Lier Βελγίου και προσέλκυσε περισσότερους από 800 διεθνείς επισκέπτες. Αριθμός ρεκόρ σύμφωνα με τους διοργανωτές. Κατά της διάρκεια της εκδήλωσης οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν επιχειρηματικές προτάσεις, συνεδρίες τεχνικής κατάρτισης, καθώς και περισσότερες από 30 βασικές εφαρμογές ψηφιακών εκτυπώσεων, ζωντανά. Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών και πρότειναν λύσεις περισσότεροι από 40 προμηθευτές της βιομηχανίας.

«Το Xeikon Cafe σχεδιάστηκε κατά τέτοιο τρόπο δημιουργώντας ένα χαλαρό περιβάλλον όπου η τεχνολογία αιχμής της Xeikon μαζί με τους βασικούς συνεργάτες μας να αντικατοπτρίζει όλα τα στάδια της αλυσίδας παραγωγής εκτυπώσεων. Στόχος του είναι να βοηθήσει τους επισκέπτες να προσδιορίσουν και να προσεγγίσουν καλύτερα την ψηφιακή παραγωγή για τις επιχειρήσεις τους ώστε να τους βοηθήσουν να δουν με σαφήνεια πώς οι μελλοντικές εξελίξεις μπορούν να υποστηρίξουν μια κερδοφόρα ανάπτυξη», σχολιάζει ο Philip Weymans, Xeikon VP Marketing Digital Print Solutions.

«Είναι πάντα τόσο ευχάριστη η αίσθηση και η δυνατότητα της συγκέντρωσης αρκετών εμπειρογνωμόνων κάτω από μια κοινή στέγη προς όφελος των πελατών μας. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους ομιλητές και τους συνεργάτες μας για την ανταλλαγή απόψεων, γνώσεων και εμπειριών με τους επισκέπτες. Είμαστε ικανοποιημένοι με την άψογη φετινή διοργάνωση και ήδη έχουμε θέσει τους τροχούς σε κίνηση για το Xeikon Café 2018.»

Σημαντικό στοιχείο του Επιχειρηματικού Συνεδρίου ήταν η δυναμική εναρκτήρια ομιλία του Rafi Albo της Segmarketing. Παρουσίασε ορισμένες εμπνευσμένες και δημιουργικές προσεγγίσεις για τη χρήση των εκτυπώσεων ως τμήμα πραγματικά ελκυστικών προωθητικών ενεργειών, με έναν τρόπο που κάνει την εκτύπωση διαδραστική. Άλλοι ομιλητές, συμπεριλαμβανομένων των ειδικών του κλάδου Kevin Karstedt (Karstedt Partners) και Sean Smyth (Smithers Pira), κάλυψαν ποικίλα θέματα, όπως: σημαντικές τάσεις της αγοράς, προστασία εμπορικής επωνυμίας, συνδυασμός συμβατικών και ψηφιακών μεθόδων σε ένα υβριδικό μοντέλο παραγωγής, επιτυχημένη προσέγγιση των εκτυπώσεων μικρού τιράζ και πολλά άλλα. Το Τεχνικό Συνέδριο περιλάμβανε ενδελεχείς αναλύσεις που κάλυπταν μεγάλη γκάμα θεμάτων, από την παραγωγή κύπελων για ποτά και την εύκαμπτη συσκευασία μέχρι την εκτύπωση ανθεκτικών, τυλιγόμενων ετικετών και αυτοκόλλητων ετικετών για φαρμακευτικά προϊόντα. Συζητήθηκαν επίσης με το ακροατήριο τα πρότυπα PDF Ghent Workgroup.

 

Xeikon PX3000

XEIKON 2 PX3000

 

Η Xeikon κατά τη διάρκεια του τετραημέρου προέβη σε σημαντικές ανακοινώσεις όπως την επέκταση των δραστηριοτήτων της στην εταιρεία, την είσοδό της στην αγορά inkjet παραγωγής με την τεχνολογία Panther UV inkjet και το πρώτο προϊόν στην οικογένεια αυτή, το PX3000. «Έχουμε στοχεύσει με αυτό το πιεστήριο παραγωγής inkjet στην αγορά βιομηχανικών ετικετών», πρόσθεσε ο Weymans, «και οι παρευρισκόμενοι του Xeikon Café ήταν οι πρώτοι που το είδαν σε δράση. Η τεχνολογία Panther και το PX3000 είναι αποτέλεσμα της πολυετούς εμπειρίας της Xeikon στη βιομηχανία ετικετών και της επιθυμίας μας να πάμε τα προϊόντα μας σε αυτό τον τομέα στο επόμενο επίπεδο. Η εξαγορά από τον Όμιλο Flint μας έδωσε τη δυνατότητα να κάνουμε αυτό το σημαντικό επόμενο βήμα.»

Η προσθήκη Panther τεχνολογίας είναι μια στρατηγική κίνηση για την XEIKON όπου η πλατφόρμα UV inkjet με ξηρό γραφίτη σε τυπωμένες ετικέτες παρέχοντας υψηλή ποιότητα και περισσότερο ασφαλή προϊόντα τροφίμων.
«Το UV inkjet μαζί με τον ξηρό γραφίτη συμπληρώνουν και επεκτείνουν το φάσμα των εφαρμογών στις ψηφιακές εκτυπώσεις », σχολίασε ο Weymans  «μαζί, προσφέρουν μια δυνατή λύση η οποία ανταποκρίνεται στον απαιτητικό ιδιοκτήτη του εμπορικού σήματος σήμερα καθώς και στις απαιτήσεις του παραγωγού ετικέτας.»

 

Θερμική Πλάκα Επεξεργασίας nyloflex® Xpress

XEIKON 3 nyloflex Xpress

  

  • Η ευφυής διαμόρφωση του θερμικού επεξεργαστή nyloflex® Xpress επιτρέπει λιγότερα εξαρτήματα που οδηγεί σε λιγότερη συντήρηση, λιγότερο χρόνο εκτός λειτουργίας και χαμηλότερο κόστος λειτουργίας
  • Το ειδικά σχεδιασμένο nyloflex® Θερμικών πλακών εκτύπωσης σε συνδυασμό με το μοναδικό σύστημα θέρμανσης εξασφαλίζει υψηλή πλάκα και ποιότητα εκτύπωσης
  • Το nyloflex® Rolls Developer έχει σχεδιαστεί ώστε να είναι αποτελεσματικό και φιλικό προς το περιβάλλον

Με έμφαση στην καινοτομία, ο Flint Group προϊόντων φλεξογραφίας έκανε το ντεμπούτο τού νέου nyloflex® Xpress θερμικού συστήματος επεξεργασίας για φλεξογραφικές πλάκες εκτύπωσης στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική στο Xeikon Café στην Lier, Βέλγιο. Το σύστημα θερμικής επεξεργασίας nyloflex® Xpress είναι προς το παρόν διαθέσιμο στη Βόρεια Αμερική, και θα προσφέρεται σε παγκόσμιο επίπεδο κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2017.

Ο επεξεργαστής θερμικής nyloflex® Xpress ενσωματώνει την ταχύτητα της θερμικής πλάκας με την τελειότερη πλάκα και την ποιότητα εκτύπωσης προσφέροντας μια έξυπνη σχεδίαση και βελτιωμένη διασύνδεση με τον χρήστη. Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του επεξεργαστή παρέχουν πρωτοφανή έλεγχο και επιτρέπει την πιο συνεπή και σταθερή παραγωγή πλακών.

Ο Friedrich von Rechteren, Αντιπρόεδρος Πωλήσεων EMEA & Global Marketing της Flint Group προϊόντων φλεξογραφίας, τονίζει: «Εμείς πιστεύουμε στη νέα, ολοκληρωμένη λύση μας, είναι μια κατηγορία από μόνη της. Πετύχαμε αυτό το αποτέλεσμα με την εξέταση της θερμικής διαδικασίας ολιστικά. Συνδυάζοντας τον καλύτερο σχεδιασμό του εξοπλισμού, την ανάπτυξη της πλάκας προσφέροντας ένα σύστημα που οδηγεί σε μείωση του κόστους, τη βελτίωση της ποιότητας και τη βελτίωση της βιωσιμότητας.»

Η ευφυής διαμόρφωση του nyloflex® Xpress επιτρέπει λιγότερα εξαρτήματα, έτσι υπάρχει λιγότερη συντήρηση, λιγότερο χρόνο εκτός λειτουργίας και χαμηλότερο κόστος λειτουργίας που συνδέεται με τη λειτουργία της.

  

Ο Benoit Chatelard αναλάμβάνει President & CEO
of Flint Group’s Digital Solutions
 

XEIKON 4 Benoit Chatelard

 

Κατά τη διάρκεια του XEIKON Café ανακοινώθηκε ότι ο Benoit Chatelard αναλαμβάνει President & CEO of Flint Group’s Digital Solutions. Ο Benoit Chatelard, έχει πλούσιο παρελθόν και ιστορία στον τομέα της αγοράς ψηφιακής  εκτύπωσης. Ξεκίνησε την σταδιοδρομία του το 2002 στην IBM συστήματα εκτύπωσης για Γαλλία, Βέλγιο και Λουξεμβούργο. Με τη δημιουργία το 2007 της InfoPrint Solutions μεταξύ Ricoh και IBM, διορίστηκε αντιπρόεδρος και γενικός Διευθυντής για την κοινοπραξία στις χώρες της Ασίας και του Ειρηνικού με βάση τη Σιγκαπούρη.

Ήταν πράγματι ένα ολοκληρωμένο και απολύτως επιτυχημένο XEIKON Café, το οποίο πρότεινε καινοτόμες λύσεις και τεχνολογίες αιχμής σε όσους είχαν την ευκαιρία να το παρακολουθήσουν. Από ελληνικής πλευράς συναντάσαμε τον  κο Γιώργο Λαούδη από τη GS LabelPrint ο οποίος μας δήλωσε «την προθυμία και το ενδιαφέρον του να γνωρίσει από κοντά τις νέες εξελίξεις και ιδιαίτερα για τη νέα XEIKON PX3000, η συμμετοχή μας είναι πολύ σημαντική για εμάς όπου είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε και να γνωρίσουμε νέους συνεργάτες», επίσης τον κο Αυγερινό Χατζηχρυσό από την FORLABELS για τον οποίο ήταν η τρίτη φορά η επίσκεψη στο αντίστοιχο XEIKON Café «εισπράττοντας κάθε φορά που το επισκέπτεται κάτι καινούργιο.  Μας επιτρέπει να επαναλάβουμε κάποια μαθήματα και αυτό είναι πολύ σημαντικό για τη γνώση μας και την περαιτέρω εκπαίδευσή μας. Η φετινή διοργάνωση είναι άψογη και με ενδιαφέρουσες ομιλίες και παρουσιάσεις.»

Τι είπαν οι συνεργάτες που συμμετείχαν στο Xeikon Café

«Ήταν η πρώτη μου φορά εδώ και ήταν εξαιρετική ευκαιρία να δω την εκδήλωση τόσο ως επισκέπτης όσο και ως εκθέτης. Είναι μια χαλαρή διοργάνωση και μπορείς πραγματικά να δεις πώς εξελίσσεται η ψηφιακή εκτύπωση. Πιστεύω ότι είναι μια θαυμάσια εκδήλωση.»
– Tresu Group, Kim Trintel, Αντιπρόεδρος, Ψηφιακές Λύσεις, Δανία

«Ήταν η πρώτη μας φορά εδώ. Ένα καλό στοιχείο είναι ότι δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη εκδήλωση, οπότε είχαμε τη δυνατότητα να έχουμε πιο χαλαρές και αναλυτικές συζητήσεις με πελάτες. Σε μεγαλύτερες εκθέσεις, όλοι βιάζονται. Οι συζητήσεις μας ήταν επίσης αμφίδρομες και κάναμε και λίγη έρευνα για εμάς.»
Tobias Müller, Διευθυντής Μάρκετινγκ, Zanders, Γερμανία

«Συνεργαζόμαστε με την Xeikon πολλά χρόνια, οπότε έχουμε συμμετάσχει σε όλες τις εκθέσεις Xeikon Café. Αυτόν τον χρόνο υπήρχε μεγάλο δυναμικό όσον αφορά στους δυνητικούς πελάτες, στις ευκαιρίες και σε νέους τρόπους υλοποίησης πραγμάτων. Είναι πάντα καλό όταν οι άνθρωποι αφιερώνουν χρόνο και κόπο για να έρθουν σε κάτι τέτοιο, όπου μπορούν να δουν και να μάθουν νέα πράγματα. Κλείσαμε επίσης μερικές συμφωνίες.»
Moten Toksvaerd, Διευθυντής Πωλήσεων GM, Δανία

«Ήταν η πρώτη μας φορά και ήταν πολύ καλή. Υπήρχε πολύ ενθουσιώδες ακροατήριο. Μπορέσαμε να δημιουργήσουμε σχέσεις με υπάρχοντες και δυνητικούς πελάτες της Xeikon. Υπήρχε πολύ ενδιαφέρον από κατασκευαστές διπλωτών χαρτόκουτων και επιχειρήσεις μεταποίησης. Ήρθαμε επίσης σε επαφή με πολλούς διαφορετικούς συνεργάτες.»
Stijn Simeons, Αντιπρόεδρος EMEA Scodix, Ισραήλ

«Αυτόν τον χρόνο υπήρχε πραγματικά μεγάλη προσέλευση, με πολλούς διεθνείς επισκέπτες. Πιθανότατα προσελκύσαμε ορισμένους νέους πελάτες. Πολλοί από αυτούς ήταν επιχειρήσεις εκτύπωσης ετικετών που αναζητούσαν νέες ευκαιρίες. Έθεταν το ερώτημα –τόσο στον εαυτό τους όσο και σε εμάς– ‘τι άλλο μπορούμε να κάνουμε;’. Ήταν πολύ ανοικτόμυαλοι. Η εκδήλωση ήταν πολύ επιτυχημένη.»
Ralph Knuth, Διεθνείς Πωλήσεις, Bograma, Ελβετία


Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κο Μάκη Βασιλόπουλο υπεύθυνο της ΧΕΙΚΟΝ στην Ελλάδα καθώς και την duomedia και ιδιαίτερα την κα Margot Schuljin για την πολύ καλή οργάνωση και φιλοξενία.

Τα τελευταία νέα και όλες οι αναφορές και οι εικόνες των γεγονότων μετά την έκθεση είναι διαθέσιμα στην τοποθεσία www.xeikoncafe.com, καθώς και στα κανάλια κοινωνικών δικτύων με το #XC17.