Allpack Ηλεκτρονικός Οδηγός Συσκευασίας

Μέλη

Εγγραφόμενοι σαν μέλη έχετε πρόσβαση στο αρχείο έκδοσης του περιοδικού μας. Ενσωματώνουμε σταδιακά κ άλλες υπηρεσίες προς τα μέλη μας. Μείνετε συντονισμένοι στον ιστοχώρο μας για νεώτερα!

Επισκέπτες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 5581 επισκέπτες και κανένα μέλος

 

 

Η Sacmi επενδύει στον αμπελο-οινικό τομέα και δημιουργεί τον τομέα  Wine & Spirits Division.

Η ανακοίνωση έγινε μετά την εξαγορά της ιστορικής Ιταλικής επιχείρησης επεξεργασίας σταφυλιών Defranceschi η οποία συμπληρώνει και επεκτείνει την ήδη επιτυχημένη σειρά μηχανημάτων του Ομίλου που συνδέονται με τη βιομηχανία εμφιάλωσης. Ο στόχος είναι να προσφέρουν στην βιομηχανία ολοκληρωμένες λύσεις, μέχρι και συμπεριλαμβανομένου του πλήρους "οινοποιείο με το κλειδί στο χέρι".

Με σημαντική παρουσία στη βιομηχανία εμφιάλωσης κρασιού, με αιχμή τις μηχανές BAG-IN-BOX, τις μηχανές εμφιάλωσης, τις μηχανές για ετικέτες και τις λύσεις «τέλους της γραμμής», η Sacmi ενέτεινε την εστίασή της στην παγκόσμια αγορά κρασιού με την εξαγορά της Defranceschi, μια εταιρεία μακροχρόνιο σχεδιαστή και έμπορο λύσεων επεξεργασίας σταφυλιών, η οποία - εκτός από δεκαετίες εμπειρίας στον τομέα – φέρνει στη  Sacmi σημαντική προστιθέμενη αξία. Για παράδειγμα, η Defranceschi είναι μια από τις ελάχιστες εταιρείες στον κόσμο, με λύσεις πιστοποιημένες από τη CIVC, την επαγγελματική Γαλλική ένωση των παραγωγών σαμπάνιας.

 

Defranceschi MT8x Οπτικός έλεγχος της ετικέτας

 

Αυτό έχει οδηγήσει στη δημιουργία της Sacmi Wine & Spirits Division, η οποία θα περιλαμβάνει μάρκες όπως η Defranceschi (πιεστήρια σταφυλιών, αφαίρεσης στελέχους, δεξαμενές, εξοπλισμός ελέγχου ποιότητας), η Sacmi Verona (KUBE μηχανές ετικετών) και η Sacmi Packaging (BIB, λύσεις τέλους της γραμμής κ.λπ.).

Αυτό το τελευταίο τμήμα θα βασίζεται επίσης σε όλη τη τεχνογνωσία  του Ομίλου, στη μηχανική, την αρχιτεκτονική του συστήματος και την αυτοματοποίηση, που αποκτήθηκε από δεκαετίες διεθνούς εμπειρίας.

Η συνεχής έρευνα για λύσεις στην εμφιάλωση, τόσο για αναψυκτικά όσο και για εμφιάλωση μπύρας σε γυάλινη φιάλη, επέτρεψε στη Sacmi να αναπτύξει ανταγωνιστικές μηχανές και να μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί στον κόσμο του κρασιού. Η ικανότητά της να παρέχει εξαιρετικά επιτυχημένες οινολογικές λύσεις έθεσε τα θεμέλια για την είσοδο στη βιομηχανία οίνου.

Η ναυαρχίδα της Sacmi για τη συσκευασία κρασιού, είναι η νέα σπονδυλωτή ετικετέζα KUBE , με τη μεγαλύτερη της σειράς, την KUBE Κ70! Αυτό το μηχάνημα έχει κερδίσει τις εντυπώσεις και των εμφιαλωτών κρασιού, χάρη στη μοναδική ευελιξία του. Μια σπονδυλωτή δομή με τη μονάδα ετικέτας  εκτός του καρουσέλ (για να απλοποιήσει τη χρήση και τη συντήρηση) κάνουν την KUBE την τέλεια λύση απλής κατασκευής, αποτελεσματική με πολλαπλές τεχνολογίες και συστήματα τοποθέτησης ετικέτας.

Η ετικετέζα αυτή μπορεί να συνδεθεί με ένα σύστημα οπτικού ελέγχου της ετικέτας τύπου LVS 360. Αναπτύχθηκε από τη Διεύθυνση Συστημάτων Αυτοματισμού & Ελέγχου της Sacmi. Έχει σχεδιαστεί για να εισαχθεί στη γραμμή για να εξασφαλίζει συνολικό έλεγχο της ποιότητας της διαδικασίας εφαρμογής της ετικέτας χρησιμοποιώντας τελευταίας γενιάς συσκευές λήψης εικόνας και λογισμικό ικανό να ανιχνεύσει ακόμη και τα μικρότερα ελαττώματα της ετικέτας (συμπεριλαμβανομένης της παραμικρής σκιάς/ελαττώματα χρώματος, κ.λπ.) και δημιουργία αναφορών σε πραγματικό χρόνο που επιτρέπουν την άμεση αναγνώριση της πηγής του προβλήματος.

Bag in Box MONOBIB

Υψηλή ευελιξία, παραγωγικότητα και αξιοπιστία είναι, είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του γεμιστικού μηχανήματος ασκών. Το μοντέλο LINEAR S είναι ένα Ultra Clean ημι-αυτόματο μηχάνημα πλήρωσης για συσκευασίες Bag-In-Box που γεμίζει τις σακούλες αυτόματα (μετά τοποθετούνται στο κουτί με το χέρι, το οποίο καθορίζει τη ταχύτητα). Συμπαγές, αποτελεσματικό, με μεγάλη ακρίβεια και ταχύτητα πλήρωσης, ασφαλές στην υγιεινή (χάρη στις αποκλειστικές βαλβίδες με έγχυση αζώτου και τα συστήματα μέτρησης ροής της μάζας – mass flow-meters), τα γεμιστικά της Sacmi μπορούν να χειριστούν μεγέθη που κυμαίνονται από λιγότερο από 3 λίτρα σε πάνω από 20 λίτρα, με τα ποσοστά παραγωγής να εκτείνονται από 200 σε πάνω από 900 Bag-in-Box / ώρα: η ιδανική λύση τόσο για το κρασί και το νερό, όσο για αναψυκτικά, αλλά και ποτά και σιρόπια.

Χάρη σε αυτή την ολοκληρωμένη σειρά - η οποία, όσον αφορά την Defranceschi, περιλαμβάνει επίσης  γραμμές  διαλογής και δεξαμενές καινοτόμου σχεδίασης και autoclaves από χρωματιστό χάλυβα - η Sacmi είναι πλέον η πλήρης, ολόπλευρη εταίρος για τη βιομηχανία οίνου. Έχουμε, πράγματι, αναλάβει την πρόκληση του «οινοποιείο με το κλειδί στο χέρι», σχεδιασμένο για να καλύψει τα πάντα, από το ποιοτικό έλεγχο στο αμπέλι, μέχρι την εμφιάλωση και προηγμένες λύσεις συσκευασίας και logistics.

KUBE labeler