X-CYCLE PE | Το μέλλον της συσκευασίας

0
2325

Με την ανακύκλωση ως κινητήριο δύναμη, παρουσιάσαμε πρόσφατα τη νέα γενιά στα εύκαμπτα υλικά συσκευασίας: X-CYCLE. Αυτή η γκάμα ανακυκλώσιμων υλικών υψηλού φραγμού που αναπτύξαμε, τώρα ενισχύεται περαιτέρω με μια πλήρη σειρά λύσεων που προορίζονται για το κανάλι ανακύκλωσης πολυαιθυλενίων: X-CYCLE PE.

Η ανακύκλωση υλικών έχει πλέον καθιερωθεί ως Νο 1 προτεραιότητα στον σχεδιασμό συσκευασιών, στο παγκόσμιο ενδιαφέρον καταναλωτών και παραγωγών και στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία και το όραμα για την Κυκλική Οικονομία.Η εταιρεία μας, σε στενή συνεργασία με τους πελάτες και τους προμηθευτές μας, συνεχίζει να καινοτομεί για την ανάπτυξη των ανακυκλώσιμων λύσεων συσκευασίας του μέλλοντος. Η νέα μας σειρά X-CYCLE αποτελείται από τρεις κύριες κατηγορίες: X-CYCLE PP, X-CYCLE PE & X-CYCLE POLY, και είναι σχεδιασμένη για ανακύκλωση μέσω των αντίστοιχων καναλιών ανακύκλωσης ΡΡ, ΡΕ και Mixed Polyolefins.

Ειδικότερα, η κατηγορία X-CYCLE PE είναι η πρωτοποριακή τεχνολογία που παρουσιάσαμε πιο πρόσφατα στην αγορά.Για την ανάπτυξη αυτού του τύπου υλικών συσκευασίας θέσαμε έναν διπλό στόχο: α) Συμβατότητα για ανακύκλωση μέσω του ρεύματος ανακύκλωσης πολυαιθυλενίων και β) Συσκευασία υψηλής απόδοσης που θα ανταποκρίνεται στις διαφοροποιημένες ανάγκες των πελατών μας διεθνώς.

Τα υλικά αυτής της κατηγορίας αποτελούνται αποκλειστικά από ΡΕ, είτε ως διπλές είτε ως τριπλές δομές, ανάλογα με τις απαιτήσεις συσκευασίας για κάθε προϊόν. Οι νέες, καινοτόμες μας εφαρμογές XCYCLE PE συνδυάζουν ανακυκλωσιμότητα, εξοικονόμηση βάρους συσκευασίας, υψηλή προστασία, παραγωγικότητα και πλήθοςάλλωνλειτουργιώντηςσυσκευασίας.

Συμπληρώνοντας τα πλεονεκτήματα που ήδη παρέχει η εύκαμπτη συσκευασία, τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν ειδικότερα τα υλικά X-CYCLE PE συνοψίζονται ως εξής:

1. Σχεδιασμός για ανακύκλωση

 • Τα υλικά είναι κατάλληλα προς ανακύκλωση μέσω του ρεύματος ανακύκλωσης πολυαιθυλενίων.

 1. Αποδοτικότερη χρήση πόρων
 • Η τεχνολογία των X-CYCLE PE μπορεί εύκολα να αντικαταστήσει άλλες μη ανακυκλώσιμες δομές υλικών με πολύ ελαφρύτερες ανακυκλώσιμες εναλλακτικές επιλογές,χωρίς να αλλάξει το συνολικό πάχος της συσκευασίας. Για παράδειγμα, το X-CYCLE PE triplex που αναπτύξαμε για συσκευασία καφέ, σε σύγκριση με ένα συμβατικό, μη ανακυκλώσιμο triplex υλικό PET/ALU/PE με το ίδιο πάχος, δίνει μια σημαντική εξοικονόμηση βάρους συσκευασίας που αγγίζει το 13%!
 1. Ιδιότητες υψηλού φραγμού
 • Τα νέα υλικά ενσωματώνουν υψηλές προστατευτικές ιδιότητες σε υγρασία και οξυγόνο. Κατά συνέπεια, είναι κατάλληλα για τη συσκευασία μιας σειράς προϊόντων, συμβάλλοντας στην επέκταση της διάρκειας ζωής των συσκευασμένων προϊόντων, χωρίς να αλλοιώνεται η ποιότητά τους.
 • Επίσης, τα υλικά μπορούν προαιρετικά να προσφέρουν και πρόσθετεςιδιότητεςφραγμούέναντιστοφως.
 1. Υψηλή αισθητική
 • Η νέα γκάμα είναι κατάλληλη για εκτύπωση υψηλής ποιότητας, που θα μπορεί να αποτυπώνει στη συσκευασία γραφικά και μηνύματα που θα ενισχύσουν την εμπλοκή των καταναλωτών με την διαδικασία της ανακύκλωσης.
 • Και οι διπλές και οι τριπλές δομές υλικών X-CYCLE PE που παρέχουμε μπορούν να έχουν διαφάνεια, ώστε να είναι ορατ ότο συσκευαζόμενο προϊόν.
 • Τα υλικά έχουν μεγάλη αντοχή στη διάτρηση και είναι 100% ασφαλή κατά τη συσκευασία και τη μεταφορά του προϊόντος.
 • Επιπλέον έχουν πολύ καλές ιδιότητες ακαμψίας, για μια τέλεια μορφοποίηση των τελικών πακέτων που θα είναι και ελκυστικά στο ράφι.

 1. Υψηλή απόδοση
 • Τα X-CYCLE PE εγγυώνται ερμητικές κολλήσεις, ακόμη και σε χαμηλότερεςθερμοκρασίεςσεσύγκρισημεεκείνες που απαιτούνται για την συγκόλληση μη ανακυκλώσιμων δομών. Με αυτόν τον τρόπο, συμβάλλουν επίσης στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, οδηγώντας σε μια συνολική βελτίωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της συσκευασίας.
 • Χάρη στις μηχανικές ιδιότητές τους, έχουν πολύ καλές επιδόσεις σε μηχανές συσκευασίας διαφορετικού τύπου και είναι συμβατές με zipper και κοινές βαλβίδες PE για τη συσκευασία φρέσκου καφέ.
 • Τέλος, έχουνεξαιρετικέςιδιότητεςστοσκίσιμογια ένα ομαλό, ασφαλές και εύκολο άνοιγμα του πακέτου που θα μεγιστοποιεί την ευκολία των καταναλωτών.

Οι XCYCLE PE λύσεις είναι σήμερα κατάλληλες για συσκευασία διαφόρων απαιτητικών προϊόντων όπως καφές, ξηροί καρποί, κ.α ταιριάζοντας απόλυτα στις προδιαγραφές της κυκλικής οικονομίας του μέλλοντος.Μετά από μια σειρά επιτυχημένων δοκιμών, είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε προσαρμοσμένες δομές που θα ανταποκρίνονται στις διαφοροποιημένες απαιτήσεις των πελατών για ανακυκλώσιμα υλικά.Επιπλέον, σύντομα θα επεκτείνουμε την γκάμα μας, ώστε να διαθέσουμε στην αγορά περισσότερες ανακυκλώσιμες λύσεις, κατάλληλες για όλες τις εφαρμογές συσκευασίας.

Οι εκτεταμένες έρευνες και οι προσπάθειες της Α. Χατζόπουλος Α.Ε.είναι αφοσιωμένες στην επίτευξη των στόχων βιωσιμότητας που θέτει η εταιρεία μας, καθώς και οι συνεργάτες μας παγκοσμίως. Με το κοινό όραμα για έναν καλύτερο πλανήτη, αναπτύσσουμε για τους συνεργάτες μας καινοτόμες λύσεις συσκευασίας που ενσωματώνουν την ολιστική προσέγγισή μας στην αειφόρο ανάπτυξη.

Στην έκθεση Fachpack της Νυρεμβέργης θα παρουσιάσουμε την πλήρη σειρά XCYCLE από τις 24 ως τις 26 Σεπτεμβρίου 2019. Ελάτε στο περίπτερό μας 7-516 για να συζητήσετε με την ομάδα ειδικών της εταιρίας μας, πώς θα ανασχεδιάσουμε τη συσκευασία σας για ανακύκλωση!