ΕΛΣΕΤ: Επιστροφή στα… θρανία

0
2307

Μετά το υποχρεωτικό «διάλειμμα» που επέβαλε η πανδημία, ο ΕΛΣΕΤ ξαναρχίζει τις επισκέψεις στις σχολές γραφικών τεχνών με στόχο να ενημερώσει τους σπουδαστές σχετικά με τον επαγγελματικό προσανατολισμό των νέων στο χώρο της ετικετοποιίας, αλλά και της συσκευασίας γενικότερα.

Ο νέος γύρος των ενημερωτικών επισκέψεων ξεκίνησε από το ΙΕΚ Πειραιά Δεύτερης Ευκαιρίας, την Πέμπτη 8-12-2022. Επίσκεψη στην ίδια σχολή είχε γίνει και στο παρελθόν.

Ο πρόεδρος του ΕΛΣΕΤ κ. Θ. Καλκαβούρας μίλησε στους σπουδαστές για την ετικετοποιία και γενικότερα για τη συσκευασία, τους έδειξε δείγματα δουλειάς, ανέλυσε τις προοπτικές που υπάρχουν για επαγγελματική απασχόληση και έδωσε απαντήσεις στις απορίες των σπουδαστών.

Με τη συνδρομή του video που έχει ετοιμάσει ο ΕΛΣΕΤ γι’ αυτές τις παρουσιάσεις, ο κ. Καλκαβούρας παρουσίασε εν συντομία τη φιλοσοφία, τις ειδικότητες, τα μηχανήματα, τις πρώτες ύλες, αλλά και τις ανάγκες που έχει ο κλάδος σε έμψυχο δυναμικό.

Αναφορά έγινε και στο διαγωνισμό ετικέτας και στη GRAPHICA, στην οποία βέβαια προσκλήθηκαν καθηγητές και σπουδαστές.

Ο γραφίστας κ. Σωτ. Μητρούσης που προσφέρθηκε ανιδιοτελώς να βοηθήσει σ’ αυτή την ενημερωτική προσπάθεια και ο ΕΛΣΕΤ τον ευχαριστεί θερμά, μίλησε για τη λογική της δημιουργίας της ετικέτας, για τους τρόπους σχεδιασμού, για τη σχέση με τον πελάτη, για τη συνεργασία με τον ετικετοποιό και απάντησε στις (πολλές) ερωτήσεις που του υποβλήθηκαν.

Στους σπουδαστές μοιράστηκαν το ενημερωτικό φυλλάδιο του ΕΛΣΕΤ και οι ενδεικτικές ετικέτες που διατίθενται σε όλες τις εκδηλώσεις του Συνδέσμου.