Αυτόματος Έλεγχος & Πιστοποίηση Ποιότητας Χάρτινης Συσκευασίας

0
5147
Η αυξανόμενη ζήτηση προϊόντων χάρτινης συσκευασίας υψηλών προδιαγραφών και πιστοποιημένης ποιότητας και η ανάγκη εμπορικής διαφοροποίησης οδηγεί τις σύγχρονες μονάδες Γραφικών Τεχνών στην εγκατάσταση συστημάτων ελέγχου και πιστοποίησης ποιότητας.

 

imageedit 5 9437471490

 

 

Η SENSAP ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ και η SENSAP SwissAG (Ζυρίχη Ελβετίας), πρωτοπόροι στην ανάπτυξη λογισμικού και αυτοματισμών ιχνηλασιμότητας παραγωγής, με πολυετή εμπειρία και πλήθος ευρεσιτεχνιών, προσφέρει ένα τυποποιημένο σύστημα πιστοποίησης του συνόλου των παραμέτρων ποιότητας συσκευασιών φαρμάκων, καλλυντικών, τροφίμων και ποτών.

 

 

imageedit 1 8017353747

 

 

Το σύστημα SENSAP INTEGRA ITK εγκαθίσταται σε εκτυπωτικές, κοπτικές και συρταροκολλητικές μηχανές κάθε τύπου και ελέγχει αυτομάτως:

  1. Έλεγχος Μείξης Κουτιού, Οδηγίας (DATAMATRIX, PHARMACODE)
  2. Έλλειψη & Πιστότητα Χρώματος (Dot Gain, TVI, Τόνος, Ένταση με ακρίβεια έως 1%)
  3. Σύμπτωση Χρωμάτων (Μουαρέ με ακρίβεια έως 0.1mm)
  4. Ευθυγράμμιση Κοπής – Εκτύπωσης (Θέση, Περιστροφή με ακρίβεια έως 0.1mm)
  5. Διακρίβωση Braille (OCR, Θέση, Περιστροφή, Συμμόρφωση με ECMA)

Κάθε έκαστο τεμάχιο ή φύλλο (σε συρταροκολλητική ή εκτυπωτική/κοπτική μηχανή αντιστοίχως), ελέγχεται με φωτογράφηση ενός ειδικού, έγχρωμου, μικρών διαστάσεων, συμβόλου DATAMATRIX που εκτυπώνεται σε κρυφό σημείο (π.χ. στην «κόλληση») της συσκευασίας και αξιολόγηση (verification) των ποιοτικών του παραμέτρων με χρήση προηγμένων αλγορίθμων Machine Vision της SENSAP (διεθνείς πατέντες). Η φωτογράφηση εκτελείται σε παραγωγικές ταχύτητες έως 450m/min ή 110.000pcs/hour με τους οπτικούς αισθητήρες IQ-OPTION και IB-OPTION του ΙΤΚ oι οποίοι συνοδεύονται από κατάλληλα μηχανολογικά εξαρτήματα (π.χ. «προτσάκιση») προσαρμογής τους σε μηχανές διαφορετικών τύπων.

Σε περίπτωση σφάλματος ενεργοποιείται ηχητικός, οπτικός συναγερμός και η ειδική συσκευή απόρριψης/σήμανσης (KLR-OPTION) του ελαττωματικού τεμαχίου (ή φύλλου). Η φωτογραφία του απορριφθέντος τεμαχίου αποθηκεύεται σε ηλεκτρονικό αρχείο.

Ο χειρισμός του συστήματος SENSAP™ INTEGRA ITK είναι ιδιαίτερα απλός (με δύο πλήκτρα βιομηχανικού τύπου και WEB interface) χάρη στις τεχνολογίες αυτόματης προσαρμογής autoTEACH και autoSET της SENSAP.

Το ΙΤΚ ανήκει στη σειρά αυτοματισμών αποθήκης και ιχνηλασιμότητας παραγωγής SENSAP™ INTEGRA και μπορεί επιπλέον να χρησιμοποιηθεί για:

 

  1. Καταγραφή και «ζωντανή» παρουσίαση στατιστικών παραγωγής (π.χ. ταχύτητες, μηχανοώρες),
  2. Εκτύπωση ετικετών χαρτοκιβωτίου ή σειριακών αριθμών με jet-printer και
  3. Ιχνηλασιμότητα πρώτων υλών.

 

Οι προαναφερθείσες δυνατότητες παρέχονται από το ΙΤΚ σε συνδυασμό με το λογισμικό MIS προκοστολόγησης, διαχείρισης αποθήκης και ιχνηλασιμότητας, SENSAP SBOX MIS SERVER της εταιρείας.

 

imageedit 7 2702490206imageedit 3 5556213613

 

Τα συστήματα της SENSAP προάγουν το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα των πελατών της εταιρείας παρέχοντας τη δυνατότητα πιστοποίησης της ποιότητας των προϊόντων τους (π.χ. «Πιστοποιητικό Ποιότητας»), ιχνηλάτησης και κοστολόγησης (προϋπολογιστικής και απολογιστικής) της παραγωγή τους.

Η SENSAP χρησιμοποιεί αισθητήρες Machine Vision και RFID των SIEMENS, COGNEX και IMPINJ, των εφευρετών της τεχνολογίας DATAMATRIX και RFID αντιστοίχως και – ως κατασκευαστής OEM -μπορεί να υποστηρίξει τις λύσεις της με τον αποτελεσματικότερο δυνατό τρόπο.

Η εταιρεία έχει εγκαταστήσει συστήματα ελέγχου ποιότητας και λογισμικό MIS στις πιο ονομαστές μονάδες Γραφικών Τεχνών στην Ελλάδα και σε πλήθος πελατών της διεθνώς.