Με 29 εταιρείες η Ελλάδα στην COSMOPROF WORLDWIDE BOLOGNA 2023

0
1364

Είκοσι εννέα (29) ελληνικές εταιρείες του κλάδου των καλλυντικών και των αρωμάτων συμμετείχαν στην εθνική αποστολή που οργάνωσε με επιτυχία η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece), στην 54η Διεθνή Έκθεση Αρωμάτων και Καλλυντικών, COSMOPROF WORLDWIDE BOLOGNA 2023, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Μπολόνια της Ιταλίας, από 16 ως 20 Μαρτίου 2023.

Πρόκειται για την κορυφαία διοργάνωση στον κλάδο της ομορφιάς, η οποία διεξήχθη στον ανακαινισμένο χώρο της «Bologna Fiere Exhibition Centre», έκτασης 200.000 τ.μ., με τη χώρα μας να έχει εξασφαλίσει εκθεσιακή επιφάνεια 860 τ.μ., σε 8 Hall, με στόχο την καλύτερη προώθηση των ελληνικών εταιρειών.

Στη φετινή έκθεση συμμετείχαν 2.984 εκθέτες από 64 χώρες και οι επισκέπτες άγγιξαν τους 250.000, προερχόμενοι από 153 χώρες. O αριθμός των συμμετεχουσών εταιρειών αυξήθηκε κατά 11% σε σχέση με την διοργάνωση του 2022, γεγονός που αποδεικνύει την ολοένα και περισσότερο αυξανόμενη δυναμική που αναπτύσσει η βιομηχανία των καλλυντικών.

Για πενήντα χρόνια, η Cosmoprof Worldwide Bologna συγκεντρώνει τους σημαντικότερους επαγγελματίες, κατασκευαστές και εμπόρους του κλάδου. Ετησίως, πάνω από  200.000 επισκέπτες δίνουν ραντεβού στην Μπολόνια, καθώς η συγκεκριμένη έκθεση εκτιμάται ότι διαμορφώνει την παγκόσμια τάση για ολόκληρη τη βιομηχανία της ομορφιάς.

Όπως και το 2022, η Cosmoprof χωρίστηκε σε τρεις τομείς προϊόντων, με διαφορετικές ημερομηνίες διεξαγωγής και στόχο τη διευκόλυνση και την ασφάλεια των επισκεπτών αλλά και τη μεγιστοποίηση των ευκαιριών δικτύωσης.

Αναλυτικά, διοργανώθηκαν οι παρακάτω εκθέσεις:

  • COSMOPACK (16-18/03/2023), αφιερωμένη στην πλήρη εφοδιαστική αλυσίδα της βιομηχανίας καλλυντικών,όπως συστατικά και πρώτες ύλες, παραγωγή προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας, συσκευασία, μηχανήματα, αυτοματισμοί κλπ.
  • COSMO PERFUMERY & COSMETICS (16-18/03/2023), αφιερωμένη στον κλάδο των καλλυντικώνκαι συγκεκριμένα στην περιποίηση σώματος και προσώπου
  • COSMO (HAIR & NAIL) BEAUTY SALON (17-20/03/2023) αφιερωμένη στον κλάδο των καλλυντικών και συγκεκριμένα στην περιποίηση μαλλιών και νυχιών.

Enterprise Greece

Ο Οργανισμός Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.) είναι ο αρμόδιος εθνικός φορέας, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εξωτερικών, για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα και την προώθηση των εξαγωγών, με στόχο να προβάλλει τη χώρα ως ελκυστικό επενδυτικό προορισμό και να προωθεί τα ανταγωνιστικά εξαγωγικά προϊόντα και υπηρεσίες της Ελλάδας.

Περισσότερες Πληροφορίες για συντάκτες:

ENTERPRISEGREECE | Γραφείο Τύπου– 210 3355705, Χρήστος Ρουμελιώτης  c.roumeliotis@eg.gov.gr