ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ IARIGAI & IC ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ TO 2021

0
3300

H Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών – HELGRAMED, πρωτοπόρος στην έρευνα και ανάπτυξη των Γραφικών Τεχνών στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Ερευνητικό Εργαστήριο Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών και Μέσων Οπτικής Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής – GRAPHMEDLAB, ανακοινώνουν την διοργάνωση των ετήσιων επιστημονικών συνεδρίων των διεθνών οργανισμών iarigai και IC στην Αθήνα. Τα δύο συνέδρια οργανώνονται παράλληλα από τις 19 έως τις 24 Σεπτεμβρίου 2021,. Τα συνέδρια θα φιλοξενηθούν στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, στην Πανεπιστημιούπολη του Άλσους Αιγάλεω.

Γενική άποψη από το 46ο διεθνές συνέδριο του διεθνούς κύκλου Πανεπιστημίων Γραφικών Τεχνών  (IC) που έλαβε χώρα στην Ελλάδα (Βραχάτι Κορινθίας και Αθήνα) τον Μάϊο 2014 και ο χαιρετισμός από τον Δρα. Α. Πολίτη. Το συνέδριο παρακολούθησαν περί τους 140 συμμετέχοντες, αριθμός ρεκόρ για τα συνέδρια του οργανισμού. Το πρόγραμμα του συνεδρίου αξιολογήθηκε ως ένα από τα καλύτερα στα χρονικά από τους συμμετέχοντες από το εξωτερικό που έφθασαν τους 80. Η HELGRAMED ως διοργανωτής έλαβε τα εύσημα για την άρτια διοργάνωση.

Οι οργανισμοί iarigaithe International Association of Research Organizations for the Information, Media and Graphic Arts Industries και IC the International Circle of Educational Institutes of GraphicMedia Technology and Management, είναι οι πλέον σημαντικοί διεθνείς οργανισμοί των γραφικών τεχνών στα πεδία της έρευνας και της εκπαίδευσης.  Ειδικότερα, ο οργανισμός iarigai είναι η διεθνής συνομοσπονδία των ερευνητικών ινστιτούτων των γραφικών τεχνών και εκτυπώσεων και ο IC είναι ο διεθνής σύνδεσμος των Πανεπιστημίων και Σχολών της Επιστήμης και Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών και Εκτυπώσεων.

O Πρόεδρος του iarigai, Καθηγητής Gunter Huebner, κατά την εναρκτήρια ομιλία του στο 46ο συνέδριο του iarigai τον Σεπτέμβριο 2019, που έλαβε χώρα στο Πανεπιστήμιο Γραφικών Τεχνών της Στουτγκάρδης (Hochschule der Medien-Stuttgart).

Οι διοργανωτές των δύο διεθνών επιστημονικών συνεδρίων καλούν την ερευνητική,  την εκπαιδευτική κοινότητα των γραφικών τεχνών, εκτυπώσεων και της συσκευασίας στην Ελλάδα να συμμετέχουν και να υποστηρίξουν τα Συνέδρια. Ειδικότερα, οι διοργανωτές, προσκαλούν όλους τους ανθρώπους των γραφικών τεχνών  – επιστήμονες και ερευνητές, εργαζομένους, επαγγελματίες και επιχειρήσεις,  τεχνολόγους και δημιουργικούς σχεδιαστές, εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων των γραφικών τεχνών και εκτυπώσεων, υποψήφιους διδάκτορες,  φοιτητές και εκπαιδευόμενους, να δηλώσουν συμμετοχή στα συνέδρια. Στα δύο συνέδρια αναμένεται να μιλήσουν κορυφαίοι επιστήμονες και στελέχη κατασκευαστών συστημάτων και εξοπλισμού των γραφικών τεχνών ως προσκεκλημένοι ομιλητές (Keynotes).

Με την ελπίδα ότι η πανδημία COVID19 θα νικηθεί σύντομα και την επιστροφή στην κανονικότητα μετά την πανδημία και τους αποκλεισμούς, οι Έλληνες επιστήμονες και τεχνολόγοι στις γραφικές τέχνες, προσβλέπουν στην διοργάνωση μιας εξαιρετικά σημαντικής εκδήλωσης για την προώθηση και την παρουσίαση της επιστήμης και της τεχνολογίας των γραφικών τεχνών εκτυπώσεων και συσκευασίας,  με τη συμμετοχή συναδέλφων, ερευνητών, καθηγητών και επαγγελματιών από όλο τον κόσμο.

Τη γενική υπευθυνότητα για τη διοργάνωση των Συνεδρίων έχει ο Καθηγητής Δρ. Αναστάσιος Ε. Πολίτης, Αντιπρόεδρος της ΗELGRAMED και Διευθυντής του ερευνητικού εργαστηρίου GRAPHMEDLAB του ΠΑΔΑ.

Περισσότερες πληροφορίες διατίθενται στην ιστοσελίδα των συνεδρίων https://iarigai-ic-athens2021.org/ καθώς και στη γραμματέα των Συνεδρίων, κ. Πηνελόπη Γκουντάρα (helgramed@gmail.com).

Δεύτερη πρόσκληση για την κατάθεση επιστημονικών ανακοινώσεων (Call for Papers)

Καλούνται οι επιστήμονες, ερευνητές και εκπαιδευτικοί του ευρύτερου χώρου των γραφικών τεχνών, των εκτυπώσεων,  της συσκευασίας και του design να παρουσιάσουν το έργο τους  στη μορφή των επιστημονικών ανακοινώσεων σε ένα ή και στα δύο συνέδρια.  Tα επιστημονικά πεδία για την κατάθεση περιλήψεων (abstracts) είναι τα ακόλουθα:        iarigaiPrintMedia Research: Το 47ο ετήσιο συνέδριο του iarigai έχει ως κύριο θέμα τις εξελίξεις στην επιστήμη και την τεχνολογία των γραφικών τεχνών – εκτύπωση στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή με τίτλο Printing in the Digital Era“.

  • Printing processes – Print product development // Industrial and functional printing // Printed electronics
  • 3D printing – Additive Manufacturing // Printing and sustainability, Green printing // Security printing
  • Packaging design, printing and engineering // Consumables – Innovative substrates – Coatings – Materials
  • Sustainability and Circular economy in Printing and Packaging // Digital Workflows // Business Intelligence
  • Printing Process Optimization // Production organization // Quality, standards and specifications // Color Management Finishing – Embellishment // Lean Manufacturing – Continuous Improvement, Operational Excellence
  • Industry 4.0 //  IoT-IIoT // Big Data // Artificial Intelligence // Augmented Reality in Graphic Communication
  • Prepress  // Premedia // Graphic design

H προθεσμία κατάθεσης εκτεταμένης περίληψης (extended abstracts) είναι η 11η Απριλίου 2021. Περισσότερες πληροφορίες για την κατάθεση των επιστημονικών ανακοινώσεων:  Δρ. Αναστάσιος Ε. Πολίτης  (politismedia@gmail.com) και https://iarigai-ic-athens2021.org/iarigai-call-for-papers/