Το όραμά μας: THE CONNECTED CONVERTER Digitization – Automation – Connectivity

0
2695

Τα φετινά ετήσια επιστημονικά συνέδρια iarigai – IC διοργανώθηκαν από κοινού φέτος στην Αθήνα στις 19-24 Σεπτεμβρίου. Κάλυψαν την καινοτομία και την περαιτέρω εξέλιξη στην έρευνα, τη βιομηχανία και την εκπαίδευση στους τομείς της γραφικής επικοινωνίας, των εκτυπώσεων, των μέσων ενημέρωσης και της συσκευασίας.

Η BEL ήταν μία από τις εταιρείες χορηγών που κλήθηκαν να δώσουν μία κεντρική ομιλία και μοιράστηκε το όραμά της σχετικά με το The Connected Converter.

Σήμερα, υπάρχει ένα καινούριο περιβάλλον όπου η ψηφιοποίηση, η αυτοματοποίηση και η συνδεσιμότητα παίζουν σημαντικό ρόλο στη σημερινή αξιακή αλυσίδα. Οι σύγχρονοι οργανισμοί θα πρέπει να διαθέτουν τα απαραίτητα εργαλεία για να αλληλοεπιδρούν σε πραγματικό χρόνο με τους πελάτες, τους προμηθευτές και τους συνεργάτες τους, δημιουργώντας έτσι ένα συνδεδεμένο δίκτυο όπου όλα τα τμήματα μιλούν ομαλά μεταξύ τους, διευκολύνοντας τη ροή πληροφοριών και αυτοματοποιώντας τις εμπορικές και παραγωγικές διαδικασίες.

Έχοντας αναγνωρίσει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι converters, η BEL παρέχει βέλτιστες λύσεις και υπηρεσίες που τους διευκολύνουν να αξιοποιήσουν δεδομένα από ολόκληρη τη ροή εργασίας της παραγωγής, να αυτοματοποιήσουν απρόσκοπτα τις διαδικασίες και να συνδέσουν ανθρώπους και εξοπλισμό.

Είμαστε υπερήφανοι που αναπτύσσουμε τη ναυαρχίδα μας, το Overprint MIS, γύρω από αυτούς τους 3 πυλώνες: Digitization – Automation – Connectivity.

Digitization

Η ψηφιοποίηση των διαδικασιών και των ροών εργασίας επιτρέπει στην επιχείρησή σας να ανταλλάσσει πληροφορίες πιο αποτελεσματικά, ενδυναμώνει την αλληλεπίδραση μεταξύ ανθρώπων και εξοπλισμού, επιτρέπει τη συλλογή δεδομένων, παρέχει μια ολοκληρωμένη προβολή σε όλα τα συνδεδεμένα μέρη, καθιερώνει τάσεις και κάνει καλύτερη και ταχύτερη τη λήψη αποφάσεων.

Αυτό με τη σειρά του αυξάνει τη συνολική αποδοτικότητα, καθιστώντας την επιχείρησή σας πιο ευέλικτη, παρέχοντας υπηρεσίες με ταχύτητα, ευκολία πρόσβασης και ευχέρεια. Το πιο σημαντικό, επιτρέπει στην εκτυπωτική σας επιχείρηση να βασίζεται σε δεδομένα και εσείς, ως ιδιοκτήτης της επιχείρησης, να λαμβάνετε αποφάσεις βασισμένες σε γεγονότα.

Automation

Αυτοματοποιώντας κάθε βήμα και διαδικασία παραγωγής, ολόκληρη η γραμμή παραγωγής σας λειτουργεί ομαλά. Τα οφέλη κατά την αυτοματοποίηση της ροής εργασίας σας είναι η αύξηση της παραγωγής σας, η πρόσθετη αύξηση της παραγωγής μικρών τιράζ, η εξάλειψη των κωλυμάτων και των ανθρώπινων σφαλμάτων, η αυξημένη ποιότητα, η εξοικονόμηση χρόνου και εργατικού δυναμικού.

Οι converters μπορούν να ξεκινήσουν με μικρά βήματα αυτοματισμού και να προσθέτουν επιπλέον επίπεδα αυτοματισμού καθώς αναπτύσσεται η επιχείρησή τους ή καθώς οι άνθρωποι εξοικειώνονται με τη διαδικασία αυτοματισμού. Τα συστήματα διαχείρισης πληροφοριών (Management Information Systems) πρέπει να έχουν αναπτυχθεί κατά τέτοιο τρόπο, ενώ μπορείτε να φέρετε τον αυτοματισμό σε βασικά σημεία επαφής στη ροή εργασίας της παραγωγής. Ο αυτοματισμός μπορεί να προστεθεί σε κάθε μεμονωμένη εργασία εφαρμόζοντας πρότυπα Industry 4.0 και JDF στον κύκλο ζωής της εκτύπωσης.

Connectivity

Στο καινούριο περιβάλλον, η ανταλλαγή πληροφοριών πρέπει να γίνεται επιτόπου, η λήψη αποφάσεων πρέπει να βασίζεται σε δεδομένα και να γίνεται γρήγορα, να εξαλείφονται τα κωλύματα και τα σφάλματα. Αυτό σημαίνει ότι η αλυσίδα εφοδιασμού για τη μεταποίηση ενός προϊόντος θα πρέπει να συνδέεται με απρόσκοπτο τρόπο αξιοποιώντας τις δυνατότητες του διαδικτύου, επιτρέποντας συνεχή συνδεσιμότητα και ανταλλαγή πληροφοριών.

Όλα τα μέρη που εμπλέκονται στη μεταποίηση ενός προϊόντος πρέπει να έχουν μια πλήρη επισκόπηση της διαδικασίας παραγωγής καθώς και καθιερωμένους τρόπους ανταλλαγής πληροφοριών, ροές εργασίας για έγκριση εντολών και διαδικασιών κ.λπ. Η συνεχής πρόσβαση σε online συστήματα επιτρέπει τη διαχείριση της ροής εργασίας, των δεδομένων και των καναλιών επικοινωνίας.

Τα κύρια επακόλουθα που προκύπτουν από αυτά τα οφέλη είναι η αυξημένη αποδοτικότητα της παραγωγής και η κερδοφορία, η ευελιξία και ανταγωνιστικότητα, και η βελτιωμένη ικανότητα εξυπηρέτησης πελατών. Έτσι, συνδέεται ολόκληρη η γραμμή παραγωγής, από τη δημιουργία του αρχείου pdf έως το τελικό προϊόν. Σε αυτό το περιβάλλον, άνθρωποι και εξοπλισμός επικοινωνούν απρόσκοπτα, μεταδίδοντας δεδομένα στο διαδίκτυο. Τελικά, οι διαδικασίες ολοκληρώνονται όπως έχουν σχεδιαστεί, επαναλαμβανόμενες με ακρίβεια κάθε φορά.

Το Overprint MIS, που αναπτύχθηκε βάσει των αρχών των 3 πυλώνων, λειτουργεί ως το βασικό σύστημα διαχείρισης που εξασφαλίζει μια αποτελεσματική και βελτιστοποιημένη διαδικασία μεταποίησης. Η εξαντλητική, αρθρωτή και έντονα ευπροσάρμοστη αρχιτεκτονική του το καθιστά ιδανικό για κάθε κλάδο της βιομηχανίας.

BEL Information Systems

Η BEL είναι μια εταιρεία που ειδικεύεται στην παροχή αποδεδειγμένων στην αγορά λύσεων και υπηρεσιών με εξαιρετικό ιστορικό από το 1998 στις βιομηχανίες γραφικών τεχνών και εκτυπώσεων. Κατά τη διάρκεια αυτών των ετών, έχουμε αποκτήσει σημαντική εμπειρία και τεράστια γνώση στον κλάδο, αξιοποιώντας την σε πολυάριθμες επιτυχημένες εγκαταστάσεις σε διάφορες χώρες εντός των τομέων της Συσκευασίας, της Ετικέτας In-Mould (IML), της Ετικέτας Ρολού και της Εμπορικής Εκτύπωσης.

Η ναυαρχίδα μας, το Overprint είναι ένα end-to-end modular Print MIS, που συνδυάζει CRM, Εκτίμηση Κόστους και Διαχείριση Προσφορών, Σχεδιασμό και Παρακολούθηση Παραγωγής, Διαχείριση Αποθήκης και Business Intelligence, σε ένα απρόσκοπτο και φιλικό προς το χρήστη περιβάλλον, παρέχοντας ταυτόχρονα τη διαδικασία εγκατάστασης και παραμετροποίησης που απαιτείται ώστε μια εταιρεία εκτύπωσης να παραμείνει κερδοφόρα και ανταγωνιστική.

Στο πλαίσιο της παροχής προηγμένων, ολοκληρωμένων λύσεων και υπηρεσιών πληροφορικής, η BEL συνεργάστηκε με φημισμένες και κορυφαίες εταιρείες του κλάδου, όπως οι Adobe, Dalim, Insoft, Microsoft (Certified Partner and Independent Software Vendor) και η Twixl Media.

Η BEL καταβάλλει προσπάθειες ώστε να εξασφαλίζει στους πελάτες της πλήρη επιχειρησιακή κάλυψη με μια οικονομικά αποδοτική εγκατάσταση, γρήγορη απόδοση επένδυσης και οικονομικό κόστος ιδιοκτησίας.