1974 – 2024: 50 χρόνια Τεχνολόγοι Γραφικών Τεχνών γνώση, εμπειρία, συνέπεια, συνέχεια!

0
325

Το 2024 συμπληρώνονται 50 χρόνια από την ύπαρξη των πτυχιούχων της Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών, σε ένα ταξίδι που ξεκίνησε το 1974, όταν λειτούργησε για πρώτη φορά η Σχολή Γραφικών Τεχνών και το τμήμα Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών.

Σήμερα, 50 χρόνια μετά, οι Πτυχιούχοι της Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών, έχουν καταξιωθεί στην Ελλάδα και διεθνώς και είναι πρωτοπόροι στη βιομηχανία και την επιχειρηματική δραστηριότητα, στην εκπαίδευση και στην έρευνα. Μέσω της HELGRAMED – της Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών βρίσκονται στο προσκήνιο των κλάδων των γραφικών τεχνών, των εκτυπώσεων και της συσκευασίας. Η HELGRAMED, δραστηριοποιείται σε σημαντικές δράσεις για την κατοχύρωση του ρόλου, του επαγγέλματος και της επιστημονικής οντότητας των πτυχιούχων Τεχνολόγων Γραφικών Τεχνών και την ανάπτυξη και εξέλιξη της Επιστήμης των Γραφικών Τεχνών. Δραστηριοποιείται επίσης εντατικά, σε Ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα, στην διοργάνωση σεμιναρίων επιμόρφωσης, επιστημονικών εθνικών και διεθνών συνεδρίων και ημερίδων, συμβάλλοντας αποτελεσματικά στην συνολική ανάπτυξη του κλάδου των γραφικών τεχνών και της συσκευασίας.

Για το έτος 2024 και με την ευκαιρία της επετείου των 50 χρόνων παρουσίας των πτυχιούχων, η HELGRAMED προγραμματίζει σειρά εκδηλώσεων για την ανάδειξη της απόλυτα επιτυχημένης πορείας των τεχνολόγων γραφικών τεχνών στον κλάδο. Ειδικότερα προγραμματίζονται εκδόσεις, και εκδηλώσεις, όπως η διοργάνωση ενημερωτικών εκδηλώσεων στην επιστήμη την έρευνα και την εκπαίδευση – κατάρτιση στις γραφικές τέχνες, τις εκτυπώσεις και τη συσκευασία.

Η πλέον σημαντική δραστηριότητα, θα είναι η συμμετοχή με περίπτερο στην διεθνή έκθεση DRUPA 2024, με παγκόσμια εμβέλεια και σημασία. Η HELGRAMED, έχει αναλάβει τη συνολική διαχείριση και στελέχωση του περιπτέρου του Διεθνούς Κύκλου Πανεπιστημίων Γραφικών Τεχνών και θα έχει αυτόνομη παρουσία στην έκθεση, όπου θα παρουσιαστεί το ερευνητικό έργο των Ελλήνων επιστημόνων και ερευνητών της τεχνολογίας των γραφικών τεχνών.

Περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις της HELGRAMED για τα 50 χρόνια των τεχνολόγων γραφικών τεχνών θα δημοσιεύονται στον ιστότοπο της Ένωσης www.helgramed.gr και στον ειδικό τύπο των κλάδων.