COVID-19: Οδηγός Επανεκκίνησης για τη Μαζική Εστίαση 

0
252

Έναν «Οδηγό Επανεκκίνησης» ενόψει της επαναλειτουργίας των επιχειρήσεων Μαζικής Εστίασης από την ερχόμενη Δευτέρα. Εξέδωσε ο ΕΦΕΤ. Στο βήμα αυτό προχώρησε σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ) και την Ελληνική Ένωση Επιχειρήσεων Οργανωμένης Εστίασης (ΕΠΟΕΣ), με σκοπό την παροχή απλών και πρακτικών οδηγιών για προσαρμογή στο πλαίσιο της νέας πραγματικότητας που έχει δημιουργήσει και στη χώρα μας η νόσος COVID-19.

Οι οδηγίες βασίζονται στην ανάλυση του προφίλ επικινδυνότητας του ιού για τους χώρους εστίασης, και στις βέλτιστες πρακτικές όπως αυτές αποτυπώνονται σε διεθνείς και εθνικές συστάσεις.

Στην ομάδα που συνέταξε τον Οδηγό συμμετείχαν, εκτός από στελέχη του ΕΦΕΤ, εξέχοντες επιστήμονες από τον ακαδημαϊκό χώρο καθώς και έμπειρα στελέχη των επιχειρήσεων τροφίμων, μέλη των ανωτέρω αναφερόμενων φορέων.  

Ο οδηγός βασίστηκε στα στοιχεία που ίσχυαν μέχρι την ημερομηνία έκδοσής του και είναι διαθέσιμος για λήψη από την ιστοσελίδα του ΕΦΕΤ  www.efet.gr.

 

Ο ΕΦΕΤ θα επικαιροποιεί τον οδηγό όποτε κρίνεται αναγκαίο με βάση τα νεώτερα δεδομένα.