Η BEL σύναψε συμφωνία με τη Veridos Matsoukis

0
3060

       

H Veridos Ματσούκης Α.Ε. Εκτυπώσεων Ασφαλείας, της οποίας οι ρίζες χρονολογούνται από το 1891, ειδικεύεται στην παραγωγή εγγράφων ταυτοποίησης για περισσότερες από 40 κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο. Το 2021, η διοίκηση της Veridos Ματσούκης, αποφάσισε να εγκαταστήσει το Overprint MIS της BEL, θέλοντας να βελτιώσει τις παραγωγικές της διαδικασίες και να εξασφαλίσει επιπλέον οφέλη στο περίπλοκο περιβάλλον παραγωγής της.

«Σε έναν ταχέως αναπτυσσόμενο κόσμο, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να ακολουθούν όλες τις τελευταίες τεχνολογικές τάσεις για να παραμείνουν ανταγωνιστικές και να πρωτοστατούν στην αγορά τους. Στη Veridos Ματσούκης, έχουμε θέσει το “Factory Digitalization” ως τον βασικό στρατηγικό στόχο για τα επόμενα δύο χρόνια, με στόχο την ενίσχυση των παραδοσιακών διαδικασιών παραγωγής με προηγμένες και υπερσύγχρονες τεχνολογίες.

Προτού καταλήξουμε στο Overprint, κάναμε εκτενή έρευνα στα συστήματα MIS που διατίθενται στην αγορά – όπως άλλωστε κάνουμε για κάθε μας επένδυση», λέει ο Σπυρίδων Ματσούκης, Διευθυντής του Τμήματος ΙΤ της Veridos Matsoukis Α.Ε. «Το συγκεκριμένο σύστημα μας ικανοποίησε πλήρως. Πιστεύουμε πως οι λειτουργίες και ο έλεγχος που δίνει το Overprint, σε συνδυασμό με το υψηλό επίπεδο υποστήριξης της ομάδας τεχνικών συμβούλων της BEL, ταιριάζει απόλυτα με τις δικές μας απαιτήσεις. Είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στην επιλογή των συνεργατών μας».

«Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι που μια εταιρεία του βεληνεκούς της Veridos Matsoukis Α.Ε. αξιολόγησε και προχώρησε στην εγκατάσταση του Overprint», λέει ο Γιάννης Κατής, Διευθύνων Σύμβουλος της BEL Information Systems. «Η εγκατάσταση ενός MIS συστήματος είναι μια δύσκολη υπόθεση, απαιτεί ενδελεχή μελέτη των παραγωγικών διαδικασιών της εκτυπωτικής μονάδας και άριστη συνεννόηση μεταξύ των δύο μερών. Στα 20 χρόνια που διατίθεται το Overprint στην ελληνική αλλά και την ευρωπαϊκή αγορά, μπορώ να πω πως δεν υπάρχουν εγκατεστημένα δύο ίδια συστήματα. Υπάρχει ο βασικός κορμός του Overprint και εμείς, σε συνεργασία με τον πελάτη, διαμορφώνουμε το σύστημα ώστε να πληροί απόλυτα τις ανάγκες του».

Η επιλογή στο Overprint MIS

H Veridos Matsoukis διαθέτει ειδικό εξοπλισμό και χρησιμοποιεί πολλές διαφορετικές εκτυπωτικές μεθόδους προκειμένου να έχει τη δυνατότητα εκτύπωσης διάφορων ιδιαίτερων χαρακτηριστικών ασφαλείας. Σε κάθε εκτυπωτική μέθοδο χρησιμοποιούνται πολύπλοκες διεργασίες οι οποίες εξασφαλίζουν την ασφάλεια των εκτυπωμένων εντύπων.

Η δυνατότητα προσαρμογής του συστήματος Overprint MIS και η εμπειρία της BEL, τόσο σε διαφορετικές εκτυπωτικές διαδικασίες όσο και σε περίπλοκα περιβάλλοντα παραγωγής, καθιστούν την ολοκληρωμένη λύση Overprint MIS, ιδανική για τις ιδιαίτερες απαιτήσεις της Veridos Matsoukis.

Το κύριο μέλημα της Veridos Matsoukis εξερευνώντας τις λύσεις των συστημάτων MIS ήταν η ακριβής διαχείριση και ορθολογική μεθοδολογία διάχυσης της πληροφορίας, η βέλτιστη χρήση των πόρων για την οργάνωση και αυτοματοποίηση των διαδικασιών παραγωγής. Καθώς το Overprint MIS έχει αναπτυχθεί σύμφωνα με τις απαιτήσεις δομής των επιχειρήσεων γραφικών τεχνών και γύρω από πραγματικά σχόλια χρηστών, διαθέτει το πλεονέκτημα ότι είναι δομημένο γύρω από πραγματικές ανάγκες της εκτυπωτικής παραγωγής.

Οφέλη στην παραγωγή

Το Overprint MIS αποτελείται από ξεχωριστά modules που διενεργούν διακριτές εργασίες, ενώ διασυνδεόμενα παρέχουν μία ολοκληρωμένη διαχείριση του περιβάλλοντος παραγωγής και των αλληλένδετων λειτουργιών μιας παραγωγικής επιχείρησης, όπως η διαχείριση σύνθετων εργασιών πωλήσεων, η διαχείριση της αποθήκης, η δημιουργία λογιστικών εγγράφων για διακίνηση εμπορευμάτων, κλπ.

Επιπλέον, με την ενσωμάτωση συστημάτων συλλογής δεδομένων σε πραγματικό χρόνο (όπως PLCs, αισθητήρες, κλπ.), από το χώρο παραγωγής, γίνονται διαθέσιμες στο χρήστη εκτενείς πληροφορίες διευκολύνοντας τη λήψη αποφάσεων για βελτιστοποίηση των διαθέσιμων πόρων και επίτευξη μικρότερων χρόνων παράδοσης.

Μέσω του ολοκληρωμένου λεπτομερούς Warehouse Management module και χρησιμοποιώντας κωδικούς barcode ή ασύρματα φορητά τερματικά χειρός RFID, η ροή όλων των πρώτων υλών διαχειρίζεται και παρακολουθείται με ακρίβεια κατά τη διάρκεια όλων των λειτουργιών. Δημιουργούνται λεπτομερείς προβολές των επιπέδων αποθεμάτων, των δεσμευμένων ποσοτήτων, των αριθμών παρτίδας (LOT) που χρησιμοποιούνται για την ιχνηλασιμότητα των προϊόντων.

Μέσω του πανίσχυρου module Business Intelligence και Reporting, οι χρήστες μπορούν να δημιουργούν dashboards και να παρακολουθούν KPIs εξυπηρετώντας προηγμένη ανάλυση στατιστικών και λήψη αποφάσεων βάσει ατομικών, τμηματικών ή εταιρικών στόχων.

Η ποιότητα και η ασφάλεια στην Veridos Matsoukis είναι αξίες υψίστης προτεραιότητας και αποτελούν το θεμέλιο για όλες τις λειτουργίες και δραστηριότητες της εταιρείας, από τις αγορές έως τις πωλήσεις και για το σύνολο του χαρτοφυλακίου των προϊόντων και των υπηρεσιών. Στην ολοκληρωμένη λύση Overprint MIS, θα ενσωματωθούν οι λειτουργίες ελέγχου και διαχείρισης για τη διασφάλιση ποιότητας και θα πραγματοποιούνται με συντεταγμένο τρόπο.

Ενσωμάτωση με το λογισμικό ERP

Κατά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης, το Overprint MIS θα είναι πλήρως συνδεδεμένο με το λογισμικό ERP της Veridos Matsoukis A.E. (MS Dynamics 365 Business Central) παρέχοντας απρόσκοπτη ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των δύο συστημάτων, αυτοματοποιώντας πλήθος διαδικασιών και μειώνοντας το χρόνο εισαγωγής των δεδομένων καθώς και την πιθανότητα λαθών.

Συγκεκριμένα τα modules του CRM και του Cost Estimation παρέχουν δεδομένα που διευκολύνουν την αποστολή και τιμολόγηση. Το module Job order management επιτρέπει την ακριβή πρόβλεψη του αποθέματος των υλικών, την μείωση του αποθέματος και τη βελτίωση των ταμειακών ροών. Διασυνδέοντας τα modules Production Tracking & Warehouse Management, είναι δυνατή η καλύτερη διαχείριση μείωσης της φύρας και εξισορρόπησης της αποθήκης πρώτων υλών και των ημιτελών προϊόντων.

Η ενσωμάτωση των δύο συστημάτων αναμένεται να απλοποιήσει την εισαγωγή δεδομένων, την εκτέλεση εργασιών και να δημιουργήσει λειτουργική συνέργεια.

Το σύστημα βρίσκεται στο στάδιο της εγκατάστασης, ενώ παράλληλα εκπαιδεύεται το προσωπικό της εταιρείας. Υπολογίζεται πως η εγκατάσταση του Overprint θα ολοκληρωθεί στους επόμενους 6 μήνες.