Η Epson αναπτύσσει το νέο 16-Bit Microcontroller e-Paper Driver

0
5255

Ο S1C17F63 microcontroller είναι ιδανικός για έξυπνες κάρτες με οθόνες και άλλες εφαρμογές που χρησιμοποιούν μικρές οθόνες e-paper

 

Η Epson ανέπτυξε και άρχισε να διοχετεύει στην αγορά τον S1C17F63, μία μονάδα microcontroller 16-bit (MCU) με ενσωματωμένο οδηγό, ιδανικό για την διαχείριση μικρών e-paper οθονών, ενώ σχεδιάζει την παραγωγή 500.000 τέτοιων μονάδων, ανά μήνα.

 

Η αγορά των e-paper οθονών διευρύνεται όλο και περισσότερο, καθώς είναι ευέλικτες, προσφέρουν ευκρίνεια στην ανάγνωση, όπως ακριβώς και το χαρτί και καταναλώνουν ελάχιστη ενέργεια, καθώς είναι απαραίτητη για την αποθήκευση δεδομένων στην οθόνη. Αντικαθιστούν τις οθόνες υγρών κρυστάλλων και μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τα ηλεκτρονικά βιβλία και την σήμανση μέχρι τις ηλεκτρονικές ετικέτες ραφιών και βρίσκουν ιδιαίτερη εφαρμογή στις έξυπνες κάρτες. Στις έξυπνες κάρτες, στις κάρτες με κωδικό μίας χρήσης και στις δυναμικές κάρτες CVV / CVC *1 με κωδικούς ασφαλείας που αλλάζουν σε τακτά χρονικά διαστήματα, χρησιμοποιούνται ως μέσο για την παροχή ισχυρότερης προστασίας από επιθέσεις ηλεκτρονικού εγκλήματος «phishing», που προκαλούν μεγάλες απώλειες, αφού πλέον οι ηλεκτρονικές τραπεζικές συναλλαγές γίνονται ολοένα και πιο διαδεδομένες. Παρόλα αυτά, υπάρχουν ορισμένα μειονεκτήματα στις υπάρχουσες ενσωματωμένες κάρτες απεικόνισης που πρέπει να αντιμετωπιστούν, όπως η φθορά των εξαρτημάτων, αν κάμπτονται ή υποβάλλονται σε άλλες φυσικές καταπονήσεις, αλλά και η μειωμένη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, λόγω των περιορισμών της διαμόρφωσης της κάρτας.

 

Για την επίλυση αυτών των προβλημάτων, η Epson ανέπτυξε microcontroller ενός τσιπ με ενσωματωμένο driver (οδηγό) σχεδιασμένο ειδικά για e-Paper οθόνες. Έχοντας ενσωματωμένους driver, δεν υπάρχει ανάγκη για εξωτερικούς και έτσι μειώνεται ο αριθμός των εξαρτημάτων, συρρικνώνεται το μέγεθος του τσιπ μέσω της βελτιστοποίησης των ενσωματωμένων περιφερειακών κυκλωμάτων και αυξάνεται η ανθεκτικότητα της κάρτας. Η Epson μείωσε, επίσης, με επιτυχία την κατανάλωση ρεύματος σε λειτουργία ρολογιού πραγματικού χρόνου σε 120 nA, μια μείωση της τάξεως του 40% σε σύγκριση με μια προηγούμενη μονάδα MCU2. Η χαμηλή ισχύς αυξάνει τη διάρκειας ζωής της μπαταρίας του προϊόντος, χωρίς αυτό να σημαίνει αύξηση της δυναμικής της. Ακόμη, το επιπλέον ρεύμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επανεγγραφή μιας οθόνης, επιτρέποντας έτσι τη συντόμευση του χρονικού διαστήματος ανάμεσα στις ενημερώσεις του κωδικού ασφαλείας, συμβάλλοντας, έτσι, στην ενίσχυση της προστασίας.

 

Εκτός από το κύκλωμα οδηγού οθόνης, το νέο MCU προσφέρει μνήμη Flash, EEPROM, χρονοδιακόπτες, μετατροπέα A/D και αισθητήρα θερμοκρασίας. Ο ενσωματωμένος αισθητήρας θερμοκρασίας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αντισταθμίσει τα αποτελέσματα ποιότητας της οθόνης που προκύπτουν από τα χαρακτηριστικά θερμοκρασίας των e-paper οθονών, ενώ παράλληλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί μαζί με μια θεωρητική λειτουργία ρύθμισης3 για να αντισταθμίσει τη μετατόπιση συχνότητας που προκαλείται από την θερμοκρασία σε κρυστάλλους. Η ενημέρωση των κωδικών πρόσβασης απαιτεί συγχρονισμό μεταξύ τερματικού κάρτας και διακομιστή συστήματος, έτσι ώστε οι ακριβείς μετρήσεις χρόνου, που δεν επηρεάζονται από το περιβάλλον, να αυξάνουν την αξία του συστήματος ασφαλείας των πελατών.

 

Η Epson δεσμεύεται να βοηθήσει τους πελάτες της να βελτιώσουν την απόδοση των προϊόντων τους με λύσεις που αξιοποιούν τις αποδοτικές, συμπαγείς και ακριβείς τεχνολογίες της εταιρείας.

 

* 1: Κωδικοί που έχουν σχεδιαστεί για την αποτροπή απάτης σε πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες. CVC: Κωδικός επαλήθευσης κάρτας (Mastercard) CVV: Τιμή επαλήθευσης κάρτας (Visa)

 

* 2: Το S1C17F57 της Epson

 

* 3: Μια λειτουργία που αντισταθμίζει την απόκλιση συχνότητας κρυστάλλου χωρίς να αλλάζει εξωτερικά εξαρτήματα

 

Σημειώσεις:

  1. Δείτε τον παρακάτω ιστότοπο για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό το προϊόν.
  2. global.epson.com/products_and_drivers/semicon/products/micro_controller/16bit/#ac07

URL : http://epson.presspage.com/Η-Epson-αναπτύσσει-το-νέο-16-Bit-Microcontroller-e-Paper-Driver/

 


Σχετικά με την Epson
Η Epson αποτελεί παγκόσμιο ηγέτη της τεχνολογίας, αφοσιωμένο στη διασύνδεση ατόμων,
αντικειμένων και πληροφοριών με τις πρωτότυπες και αποτελεσματικές, ολοκληρωμένες,
μικρού μεγέθους τεχνολογίες ακριβείας της. Με μια γκάμα προϊόντων που εκτείνεται από
εκτυπωτές inkjet και ψηφιακά συστήματα εκτυπώσεων έως βιντεοπροβολείς 3LCD, έξυπνα
γυαλιά, συστήματα αισθητήρων και ρομποτικούς μηχανισμούς, η εταιρεία επικεντρώνεται
στην καινοτομία και την υπέρβαση των προσδοκιών των πελατών στους τομείς των
εκτυπώσεων inkjet, των οπτικών μέσων επικοινωνίας, των αναλωσίμων και της ρομποτικής. 

Με επικεφαλής την εταιρεία Seiko Epson Corporation με έδρα την Ιαπωνία, ο όμιλος
]Epson απασχολεί περισσότερους από 81,000 υπαλλήλους σε 85 εταιρείες παγκοσμίως
και είναι υπερήφανος για τη συμμετοχή στις κοινότητες όπου λειτουργεί και τις
συνεχόμενες προσπάθειές του για τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων. 
global.epson.com

Σχετικά με την Epson Europe
Η εταιρεία Epson Europe B.V., με έδρα το Άμστερνταμ, αποτελεί τα περιφερειακά
γραφεία του Ομίλου στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, τη Ρωσία και την Αφρική. Με εργατικό
δυναμικό 1.700 υπαλλήλων, οι πωλήσεις της Epson Europe για το έτος 2015 ήταν 1.577
εκατομμύρια ευρώ.
www.epson.gr 

Περιβαλλοντικό όραμα 2050 
http://eco.epson.com/