Η Epson επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της για τη βιωσιμότητα του περιβάλλοντος στην COP25

0
4751

Η Epson υποστηρίζει έμπρακτα τη δέσμευσή της για μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου) στο πλαίσιο της 25ης Διάσκεψης των Μελών της Συνόδου των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (COP25), η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Μαδρίτη, Ισπανία από τις 2 έως τις 13 Δεκεμβρίου 2019.

 

Αναμένεται από τις εταιρείες να αποτελέσουν κινητήρια δύναμη για τον περιορισμό των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής και την επίτευξη της βιωσιμότητας. Υπό αυτό το πρίσμα, η Εpson πιστεύει ότι οι καινοτομίες της μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην επίτευξη των Στόχων για Αειφόρο Ανάπτυξη (SDG) των Ηνωμένων Εθνών.

 

Με αφορμή την COP25 που επικεντρώνεται στις λύσεις για την κλιματική αλλαγή, ο Πρόεδρος της Epson, Minoru Usui σχολίασε: «Η πολιτική και οικονομική αβεβαιότητα αυξάνεται και ο κόσμος αντιμετωπίζει δύσκολες ημέρες. Πιστεύω, όμως, ακράδαντα ότι η Epson είναι ικανή να συμβάλει στην επίτευξη της παγκόσμιας βιωσιμότητας και να κάνει τον κόσμο καλύτερο. Εκτός από την παραγωγή προϊόντων με οικολογική συνείδηση και την τεχνολογία inkjet χωρίς θερμότητα, αντιμετωπίζουμε την κλιματική αλλαγή μειώνοντας τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου στη διαδικασία παραγωγής και σε όλo τo σύστημα αξιών μας, στοχεύοντας στη μείωση του άνθρακα. Η κλιματική αλλαγή είναι ένα σοβαρό ζήτημα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας και η Epson από την πλευρά της, κάνει ό,τι είναι δυνατό για την καταπολέμησή του. Έχουμε θέσει στόχους για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στις δικές μας επιχειρηματικές δραστηριότητες και σε όλο το σύστημα αξιών μας για να επιτευχθεί η συμφωνία του Παρισιού. Αυτοί οι στόχοι έχουν εγκριθεί ως συνεπείς με την επιστήμη της κλιματικής αλλαγής από την πρωτοβουλία «Στόχοι Βασισμένοι στην Επιστήμη» (SBTi). Είμαι στην ευχάριστη θέση να αναφέρω ότι η Epson βρίσκεται σε καλό δρόμο για την επίτευξη αυτών των στόχων».

 

Ο Henning Ohlsson, Διευθυντής ΕΚΕ της Epson Ευρώπης, πρόσθεσε: «Δεν είναι πλέον υπεύθυνο ή αποδεκτό να μένουμε άπραγοι και να αντιμετωπίζουμε την κλιματική αλλαγή ως φυσιολογικό ζήτημα. Οφείλουμε να δεσμευόμαστε και να ενθαρρύνουμε τους γύρω μας, φίλους και οικογένεια. Γίνετε το παράδειγμα προς μίμηση και ηγηθείτε στη δράση υπέρ της βιωσιμότητας του περιβάλλοντος, τόσο στην επαγγελματική, όσο και στην ιδιωτική ζωή».

 

Ανάμεσα στους στόχους που θέτει η Epson, μέχρι το 2025, είναι η μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου (GHG) της, πεδίου 1 και πεδίου 2, κατά 19% σε σχέση με το οικονομικό έτος 2017. Το οικονομικό έτος 2018, που έληξε τον Μάρτιο του 2019, η Epson έκανε μεγάλα βήματα προς την επίτευξη του στόχου αυτού, μειώνοντας την εκπομπή των αερίων αυτών κατά 15%. Συνεχίζοντας, στο ίδιο πλαίσιο, η εταιρεία σχεδιάζει να επιτύχει το στόχο της μέσω πρωτοβουλιών εξοικονόμησης ενέργειας, οι οποίες επικεντρώνονται κυρίως σε καινοτομίες στην παραγωγή και στη χρήση ανανεώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας.

 

Σχετικά με την Epson
Η Epson αποτελεί παγκόσμιο ηγέτη της τεχνολογίας, αφοσιωμένο στη διασύνδεση ατόμων,
 αντικειμένων και πληροφοριών με τις πρωτότυπες και αποτελεσματικές, ολοκληρωμένες,
μικρού μεγέθους τεχνολογίες ακριβείας της. Με μια γκάμα προϊόντων που εκτείνεται
από εκτυπωτές inkjet και ψηφιακά συστήματα εκτυπώσεων έως βιντεοπροβολείς 3LCD,
έξυπνα γυαλιά, συστήματα αισθητήρων και ρομποτικούς μηχανισμούς, η εταιρεία
επικεντρώνεται στην καινοτομία και την υπέρβαση των προσδοκιών των πελατών στους
τομείς των εκτυπώσεων inkjet, των οπτικών μέσων επικοινωνίας, των αναλωσίμων
και της ρομποτικής. 

Με επικεφαλής την εταιρεία Seiko Epson Corporation με έδρα την Ιαπωνία,
ο όμιλος Epson απασχολεί περισσότερους από 81,000 υπαλλήλους σε 85 εταιρείες
παγκοσμίως και είναι υπερήφανος για τη συμμετοχή στις κοινότητες όπου λειτουργεί
και τις συνεχόμενες προσπάθειές του για τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων. 
global.epson.com 

Σχετικά με την Epson Europe
Η εταιρεία Epson Europe B.V., με έδρα το Άμστερνταμ, αποτελεί τα περιφερειακά
γραφεία του Ομίλου στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, τη Ρωσία και την Αφρική.
Με εργατικό δυναμικό 1.700 υπαλλήλων, οι πωλήσεις της Epson Europe για το
έτος 2015 ήταν 1.577 εκατομμύρια ευρώ. 

www.epson.gr 

Περιβαλλοντικό όραμα 2050 
http://eco.epson.com/