Η HELGRAMED ΣΤΗ DRUPA 2020

0
5188

 

Η DRUPA είναι η κορυφαία έκθεση των γραφικών τεχνών και των εκτυπώσεων παγκοσμίως και διοργανώνεται κάθε τέσσερα χρόνια στον εκθεσιακό χώρο Messe Düsseldorf, στη Γερμανία. Η επόμενη έκθεση θα λάβει χώρα από τις 16 έως τις 26 Ιουνίου 2020 (www.drupa.com). Στην έκθεση DRUPA, συμμετέχουμε αδιάλειπτα από το 1977, αρχικά ως φοιτητές του Τμήματος Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών του ΤΕΙ Αθήνας και στη συνέχεια ως απόφοιτοι, επαγγελματίες, ερευνητές και εκπαιδευτικοί. Η παράδοση της οργανωμένης συμμετοχής μας συνεχίζεται τα τελευταία χρόνια μέσω της Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών – HELGRAMED.

Στην DRUPA 2020, η HELGRAMED με τα μέλη της θα συμμετέχει ενεργά σε πολλαπλές δράσεις
οι οποίες περιλαμβάνουν:

– Tην διοργάνωση εκπαιδευτικής εκδρομής με ειδικές τιμές για μέλη της ‘Ενωσης, εκπαιδευτικούς και φοιτητές.

– Την συμμετοχή μας στο περίπτερο των Πανεπιστημίων και των ερευνητικών οργανισμών και ινστιτούτων των γραφικών τεχνών με τον γενικό τίτλο World Print Campus. Η συμμετοχή μας θα αφορά την παρουσίαση της ερευνητικής δραστηριότητας των επιστημονικών μας ομάδων.

Επιπρόσθετα, μέλη της HELGRAMED, θα κάνουν επιστημονικές εισηγήσεις στον ειδικά
διαμορφωμένο συνεδριακό χώρο του περιπτέρου.

– Την συμμετοχή μας ως συνδιοργανωτές στο ετήσιο επιστημονικό συνέδριο των διεθνών
οργανισμών IC (International Circle of Educational Institutes of Graphic-Media Technology and Management) και IARIGAI (International Association of Research Organizations for the Information, Media and Graphic Arts Industries), με τίτλο «Bridging Industry and Education in Graphic Communication, Print and Media». Το συνέδριο θα λάβει χώρα στις 18 Ιουνίου 2020 στο CCD Congress Center Süd (στο χώρο της έκθεσης). Στο συνέδριο θα μιλήσουν κορυφαίοι επιστήμονες, ερευνητές και στελέχη της βιομηχανίας. Προσκεκλημένος ομιλητής (keynote speaker), θα είναι ο oμότιμος Καθηγητής Frank Romano (ΗΠΑ).

– Την συμμετοχή μας στην συνάντηση εμπειρογνωμόνων της εκπαίδευσης των εκτυπώσεων και γραφικών τεχνών με τίτλο «Special Interest Group – SIG meeting – Learning in the digital age» στις 17 Ιουνίου 2020.

Η HELGRAMED, με τη συνδρομή των μελών της, έχει αναλάβει τον σχεδιασμό της επικοινωνίας των ανωτέρω εκδηλώσεων (οπτική ταυτότητα, σχεδιασμός εντύπων, δημιουργία και φιλοξενία ιστοσελίδας, έκδοση εντύπων) καθώς και την διοργάνωση του διεθνούς συνεδρίου στις 18 Ιουνίου 2020. Περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις και τις δραστηριότητες όπου συμμετέχει η HELGRAMED στη DRUPA 2020, θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα της Ένωσης www.helgramed.gr.