Η Konica Minolta αρωγός σε νέες πρωτοβουλίες ανακύκλωσης και πράσινης εκτύπωσης

0
4835

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συνεργασία της Konica Minolta A.E. με την εταιρεία Α.KAΟΥΣΗΣ Α.Ε., για την κάλυψη των νέων οχημάτων συλλογής οργανικών υλικών, για λογαριασμό του ΕΔΣΝΑ (Περιφέρειας Αττικής)

Παρουσία της ηγεσίας της Περιφέρειας Αττικής, Υπουργών της Εθνικής Κυβέρνησης αλλά και πολλών εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, παρουσιάστηκαν στο Ζάππειο μέγαρο τα νέα απορριμματοφόρα οχήματα συλλογής οργανικών υλικών.

 

Η εταιρεία Α.ΚΑΟΥΣΗΣ Α.Ε., κατασκευαστής των συγκεκριμένων οχημάτων παρουσίασε στο ευρύ κοινό τις δυνατότητές τους, αλλά παράλληλα έθεσε και τις βάσεις για νέες μορφές ανακύκλωσης, στην καθημερινότητά μας.

Η Konica Minolta, γνωστή για τις περιβαλλοντικές της ανησυχίες, ανέλαβε την κάλυψη των οχημάτων, εφαρμόζοντας νέες τεχνολογίες εκτύπωσης, φιλικότερες προς το περιβάλλον.

Οι αυξημένες ανάγκες για οικονομικότερες αλλά και πιο οικολογικές εκτυπώσεις, βρίσκουν εφαρμογή στη νέα σειρά εκτυπωτών wide format της Konica Minolta, AccurioWide 160/200. Τα νέα υβριδικά μοντέλα έχουν δυνατότητα εκτύπωσης σε άκαμπτα και εύκαμπτα υλικά, χρησιμοποιούν UV Led τεχνολογία curing και διαθέτουν κεφαλές εκτύπωσης KM 1024i.

Η χρήση UV μελανιών και η χαμηλή θερμότητα που παράγεται από τις συστοιχίες Led, δίνει τη δυνατότητα στη σειρά AccurioWide να εκτυπώνει σε ένα ευρύτερο φάσμα υλικών. Οι UV λαμπτήρες Led, διαθέτουν αυτόνομο αερόψυκτο σύστημα απόδοσης 1 kWh ανά στοιχείο, έχουν διάρκεια ζωής 10000 ωρών η κάθε μία, δεν περιέχουν υδράργυρο και δεν παράγουν όζον.

Η σειρά μελανιών AccurioWide Inks, είναι αναγνωρισμένη για την χαμηλότερη κατανάλωση μελανιού ανά τετραγωνικό μέτρο, χρησιμοποιώντας τεχνολογία διασκορπισμού χρωστικής Pigment Shield Technology. Η μεγάλη ελαστικότητα των UV μελανιών μας δίνει την δυνατότητα χρήσης τους σε απαιτητικές εφαρμογές χωρίς την χρήση επιπλέον πλαστικοποίησης, μειώνοντας έτσι το χρόνο και το κόστος παραγωγής.

Η σειρά AccurioWide είναι εξοπλισμένη με την σειρά KM1024i, κεφαλές εκτύπωσης inkjet υψηλής ταχύτητας 1,024 ακροφύσιων, που παρέχουν καλύτερες διαβαθμίσεις και ποιότητα εικόνας υψηλής ευκρίνειας. Η τεχνολογία της σειράς ΚΜ1024i, μας επιτρέπει την ταυτόχρονη εκπομπή και από τα 1.024 ακροφύσια, με δομή υψηλής πυκνότητας ενώ διαθέτει τέσσερις γραμμές 256 ακροφύσιων ευθυγραμμισμένες με ακρίβεια.