Η Summa στη FESPA 2022

0
2216

Η αντίστροφη μέτρηση για τη Fespa έχει ξεκινήσει. Φέτος, που όλοι οι ηγέτες της βιομηχανίας θα συγκεντρωθούν στο Βερολίνο, είναι η κατάλληλη ευκαιρία για τη Summa να παρουσιάσει στο κοινό τα νέα της προϊόντα και δυνατότητες ψηφιακής κοπής. Ομολογουμένως δεν υπάρχει καλύτερο μέρος και στιγμή για να γίνει αυτό, σε αυτήν τη φάση επανεκκίνησης και ανάπτυξης που βρίσκεται η αγορά μετά την πανδημία.
Κατά τη διάρκεια της Fespa 2022, η Summa θα παρουσιάσει:

  • Τη 2η γενιά του συστήματος κοπής laser L1810 για πιο παραγωγική επεξεργασία υφασμάτων
  • Το σύστημα περιγραμμικής κοπής ρολού S1D60 σε συνδυασμό με τον τροφοδότη φύλλων Tray One για αποτελεσματική κοπή φύλλων και ετικετών
  • Το επίπεδο μοντέλο F1612 με επέκταση ιμάντα μεταφοράς και το F1832 με HDRS (Heavy Duty Roll Support) για αυτοματοποιημένες και ευέλικτες παραγωγές

Μια διάταξη μικρο-εργοστασίου βιώσιμης παραγωγής με το κοπτικό laser L1810 σε συνδυασμό με εξοπλισμό και υλικά των Klieverik, Greentex, Mimaki και Neenah Coldenhove. Πρόκειται για επίδειξη επεξεργασίας αειφόρων υλικών (υφασμάτων) με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον και χρήση των τελικών προϊόντων από έναν γερμανικό οικολογικό οίκο μόδας.
Αναβάθμιση της παραγωγής με το κοπτικό laser 2ης γενιάς L1810 της Summa Στην περυσινή Fespa η Summa προ-κυκλοφόρησε τη 2η γενιά του κοπτικού laser L1810 που κατασκευάστηκε μετά από χρόνια έρευνας και ανάπτυξης προηγούμενων προϊόντων. Αυτό το σύστημα είναι κατάλληλο για την επεξεργασία όλων των ειδών υφασμάτων όπως αθλητικά είδη, ρούχα dye sublimation, καθώς και πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία σύνθετων υλικών.

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν διάφορες τεχνικές /worklfows κοπής στον L1810 2nd gen ανάλογα με την εφαρμογή και τον όγκο εργασίας, επιτρέποντας τον επαγγελματία να συντονίσει την παραγωγή του εκτυπωτή του με τη δυνατότητα επεξεργασίας του.

 

Αποτελεσματική κοπή φύλλων με τον τροφοδότη φύλλων Tray One

Χρησιμοποιώντας τον τροφοδότη φύλλων Tray One με το κοπτικό βινυλίου S One S1D60, ο χρήστης μπορεί να διευκολυνθεί στον χειρισμό του υλικού και να εξοικονομήσει πολύ χρόνο αυτοματοποιώντας την ροή του. Αυτό δεν ωφελεί μόνο τις μεγάλες επιχειρήσεις με όγκους παραγωγής, αλλά εξίσου και αυτές με μικρότερες παραγωγές, όπως φωτοτυπικά κέντρα.

Ο τροφοδότης φύλλου Tray One είναι διαθέσιμος μόνο για το κοπτικό μοντέλο Summa S1D60

Ευέλεικτες και αυτοματοποιημένες ροές εργασιών με τα επίπεδα κοπτικά της σειράς Summa F

Την σειρά Summa F θα αντιπροσωπεύει στο περίπτερο το δημοφιλές κόμπακτ μοντέλο F1612 με την εύχρηστη επέκταση ιμάντα μεταφοράς. Η επεξεργασία σχεδίων και υλικών μεγαλύτερων από την επιφάνεια του τραπεζιού γίνεται παιχνίδι με την επέκταση ιμάντα, που αποτελεί το απόλυτο εργαλείο για εταιρείες που θέλουν να προσφέρουν μια ευρεία γκάμα εφαρμογών σήμανσης.

Θα παρουσιαστεί ακόμα το μεγαλύτερο μοντέλο F1832, εξοπλισμένο με τον άξονα υποστήριξης ρολών βαρέως τύπου (HDRS). Το HDRS επιτρέπει την ευθύγραμμη τροφοδοσία και επεξεργασία μουσαμάδων μεγάλου βάρους, καθώς και ελαφρών και μη ελαστικών ρολών υφάσματος μεγάλου πλάτους.

Αναθεωρώντας την παραγωγή με το μικρό-εργοστάσιο της Summa

Στον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας, υπάρχουν ακόμη πολλά βήματα που πρέπει να γίνουν στον τομέα της αειφορίας. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση και να δοθούν σε ΄τους τους εμπλεκόμενους εργαλεία και γνώσεις που θα κάνουν την διαφορά και θα οδηγήσουν στην μείωση των απορριμμάτων.

Αυτό ακριβώς μπορεί να κάνει η Summa με το μικρο-εργοστάσιο βιώσιμης παραγωγής. αυτή η διάταξη αποδεικνύει το σημαντικό μερίδιο κάθε εταιρείας στην βιώσιμη παραγωγή κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων. Η εταιρεία Greentex αναπτύσσει βιώσιμα υλικά και λανσάρει ένα ειδικό οικολογικό ύφασμα για το μικρό-εργοστάσιο στην Fespa. Τα σχέδια προέρχονται από την Purazelli, μια νέα εταιρεία μόδας στη Γερμανία που εστιάζει στην βιωσιμότητα.

Η διαδικασία στο μικρό-εργοστάσιο έχει ως εξής: αρχικά, τον σχέδιο εκτυπώνεται σε χαρτί θερμομεταφοράς της Neenah Coldenhove από έναν εκτυπωτή Mimaki. Στο επόμενο βήμα, η εκτύπωση μεταφέρεται στο ύφασμα, που παρέχεται από την Greentex, χρησιμοποιώντας μια καλάνδρα της Klieverik. Όταν το υλικό είναι έτοιμο, θα κοπεί στο laser κοπτικό Summa L1810 γρήγορα και με ακρίβεια. Στη συνέχεια, κάθε κομμένο κομμάτι θα επιστρέφεται στον σχεδιαστή που θα μετατρέπει τα κομμάτια σε πραγματικά ρούχα.

Η Summa ελπίζει ότι αυτή η πρωτοβουλία θα πείσει το κοινό της fespa, έτσι ώστε και άλλες εταιρείες να αναλάβουν την πρόκληση και να αρχίσουν να επανεξετάζουν τις δραστηριότητες τους σε σχέση με το κλίμα.

Επισκεφθείτε το περίπτερο C48 της Summa στην Αίθουσα 3.2 για να συνομιλήσετε με εκπροσώπους των Summa και Graphcom και να δείτε από κοντά το μικρο-εργοστάσιο και τα υπόλοιπα προϊόντα από το ευρύ φάσμα του χαρτοφυλακίου κοπής της Summa.

 

Τα προϊόντα της Summa  διατίθενται στην Ελλάδα από την Graphcom, αποκλειστική αντιπρόσωπο Summa για τις σειρές Summa F Series και L Series. T: 210 9823800, info@graphcom.gr, www.graphcom.gr