Πανδημία υπερκατανάλωσης – Πανδημία ασιτίας – Ερισύχθονας

0
4815

Πανδημία υπερκατανάλωσης

Πανδημία αδιάθετης αγροτικής παραγωγής παρατηρείται στις ευρωπαϊκές χώρες λόγω του δίμηνου περιορισμού και μηδενικής δραστηριότητας στην μαζική εστίαση.

Οι ευρωπαίοι πολίτες καλούνται να καταναλώσουν περισσότερο.

Οι Γάλλοι να αυξήσουν την κατανάλωση τυριού.

Οι Βέλγοι να φάνε περισσότερες πατάτες.

Οι Βρεττανοί να φάνε περισσότερο βόειο κρέας.

Το κρασί ξεχειλίζει στα βαρέλια, το ίδιο και η μπύρα.

Το γάλα κοντεύει να πνίξει τους γαλακτοπαραγωγούς.

Τα φρούτα και τα λαχανικά σαπίζουν και θάβονται.

Πανδημία ασιτίας

130 εκατομμύρια ανθρώπους πρόκειται να πλήξει η επισιτιστική κρίση σύμφωνα με τον ΟΗΕ. Υπολογίζεται ότι θα κτυπήσει περίπου 26 χώρες.

«Αντιμετωπίζουμε την πανδημία του κορονοϊού, όμως είμαστε στο κατώφλι μιας πανδημίας πείνας» αναφέρθηκε χαρακτηριστικά σε Συνέδριο Ασφαλείας του ΟΗΕ.              Αν στα 130 εκατομμύρια προσθέσουμε και τα 820 που ήδη ζουν σε μακροχρόνια ασιτία, η κατάσταση είναι τραγική.

Ερισύχθονας

Ο Ερυσίχθονας ήταν γνωστός για την ασέβειά του. Μια ημέρα πήρε μαζί του 20 δούλους του και πήγε στο άλσος που είχαν αφιερώσει οι Πελασγοί στη θεά Δήμητρα. Εκεί διέταξε τους δούλους να κόψουν τα δέντρα για να μπορέσει να χτίσει εκεί παλάτι στο οποίο θα γλεντούσε με τους φίλους του. Ανάμεσα στα άλλα δέντρα βρισκόταν και μία πανύψηλη λεύκα που ήταν το αγαπημένο δέντρο της Δήμητρας. Ο ασεβής Ερυσίχθονας δεν σταμάτησε το καταστρεπτικό του έργο ούτε μπροστά στο ιερό αυτό δέντρο, και η  Δήμητρα τιμώρησε με ακράτητη πείνα τον ασεβή Ερυσίχθονα.  Από τη στιγμή εκείνη ο Ερυσίχθων άρχισε να τρώει ό,τι έβρισκε μπροστά του. Αφού έφαγε ό,τι φαγώσιμο βρισκόταν στο σπίτι του και όλα του τα ζώα, άρχισε να γυρίζει στους δρόμους και να αρπάζει τις προσφορές από τους βωμούς. Στο μεταξύ ο Ερυσίχθονας βασανιζόταν όλο και περισσότερο από την πείνα. Πούλησε μέχρι και την κόρη του Μήστρα για να αγοράσει τρόφιμα.                            Στο τέλος, ο Ερυσίχθονας, μη έχοντας να φάει τίποτα πια, άρχισε να τρώει το ίδιο του το κρέας μέχρι που πέθανε.