1η εγκατάσταση MGI JETVarnish 3D Evo στην Αθήνα! Η SKAG επενδύει εκ νέου στην τεχνολογία MGI digital finishing

0
5474

Η  SKAG, ηγέτης στον κλάδο σχεδιασμού και παραγωγής σχολικών προϊόντων γραφής και αρχειοθέτησης στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια, προχώρησε σε δεύτερη εγκατάσταση εξοπλισμού ψηφιακού φινιρίσματος/ωραιοποίησης εντύπου της MGI, αυτή τη φορά επιλέγοντας την κορωνίδα της σειράς JETVarnish 3D Evolution με δυνατότητα χρυσοτυπίας (iFOIL option) για εφαρμογές Β1+ (75 x 120cm). Η στρατηγική απόφαση της διοίκησης της επιχείρησης βασίστηκε στην αυξανόμενη ζήτηση της αγοράς – ειδικά της νέας γενιάς – για περισσότερη εξατομίκευση και διακοσμητικά εφφέ στα προϊόντα καθημερινής χρήσης τους, όπως είναι τα τετράδια και τα σχολικά είδη.


Η SKAG, η οποία εγκατέστησε το πρώτο της σύστημα MGI JETVarnish 3D για τοπικό UV το 2013 και διαθέτει μια ακόμα μονάδα digital enhancement της Scodix, αντελήφθη γρήγορα το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα του να προσφέρεις υψηλής ποιότητας υπηρεσίες τοπικής επιβερνίκωσης με ανάγλυφα εφφέ σε περιορισμένα αντίτυπα ή μεγαλύτερα τιράζ. Οι δυνατότητες ειδικών φινιρισμάτων και προσωποποιημένων σχεδίων γρήγορα οδήγησαν στην παραγωγή θεματικών σειρών στα υπάρχοντα προϊόντα καθώς και εξ ολοκλήρου νέων προϊόντων, διευρύνοντας το portfolio της εταιρίας.

Η απόφαση των υπευθύνων να επεκτείνουν την παραγωγική δυνατότητα του υπάρχοντος εξοπλισμού digital enhancement οδήγησε τελικά στη νέα εγκατάσταση του high end μοντέλου JETVarnish 3D Evolution της MGI, που φέρνει νέα δεδομένα ταχύτητας & ποιότητας, όπως επίσης νέο, μεγαλύτερο σχήμα, ευκολία χειρισμού και πρόσθετες λειτουργίες, με βασικότερη την μονάδα in-line χρυσοτυπίας. Όπως αναφέρει ο κ. Θ. Σκαγιάς, CFO της εταιρίας, «η κουλτούρα της εταιρείας στοχεύει πάντα στην ποιοτική εξέλιξη και στον εκσυγχρονισμό της εταιρείας μέσα από επενδύσεις σε νέα τεχνολογία αλλά και μέσα από diversification».


Η παραγωγή ειδικών εφφέ χρυσοτυπίας και μεταβλητών στοιχείων με foil ήταν ζητούμενο για τα προϊόντα της SKAG – τα μεταλλικά εφφέ, σε συνδυασμό με τις ανάγλυφες υφές, είναι εντυπωσιακά και κάνουν τα προϊόντα ξεχωριστά. «Αυτή την στιγμή είμαστε σε ένα στάδιο εκπαίδευσης και δοκιμής της μηχανής και των εφαρμογών της σε προϊόντα του κλάδου μας αλλά και άλλων κλάδων. Κύριος στόχος μας μέσω των επενδύσεων μας, είναι τα προϊόντα μας να αποκτήσουν μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία αλλά και συγκριτικά πλεονεκτήματα σε σχέση με αυτά του ανταγωνισμού» προσθέτει ο κ. Σκαγιάς.

Το MGI JETvarnish 3D Evolution χάρις στο Β1+ σχήμα του, τη βιομηχανική του πλατφόρμα με το σύστημα τροφοδοσίας & εξαγωγής παλέτας και την τεχνολογία αιχμής AIS συμπληρώνει ιδανικά την παραγωγή της SKAG, που αποτελείται από εκτυπωτικές μηχανές offset μεγάλου σχήματος αλλά και ψηφιακό εξοπλισμό εκτύπωσης τελευταίας τεχνολογίας. Διαθέτει σπονδυλωτή αρχιτεκτονική με επεκτάσιμο σύστημα κεφαλών inkjet για μέγιστο σχήμα φύλλου 75x120cm, που καλύπτει κάθε σχήμα εκτύπωσης offset ή ψηφιακής. Παράγει τοπικό UV, γκοφρέ ανάγλυφο και χρυσοτυπία (επίπεδη ή ανάγλυφη) με 100% ψηφιακή διαδικασία χωρίς τσίγκους, κλισέ και προεκτυπωτικές διαδικασίες και σε ταχύτητες που αγγίζουν τα 4.000 Β2 φύλλα την ώρα. Ενσωματώνει το επαναστατικό «έξυπνο» σύστημα ελέγχου συμπτώσεων AIS και είναι πλήρως συμβατό με εργασίες με Μεταβλητά Δεδομένα (Variable Data Finishing).

«Μέσα από τις νέες δυνατότητες που μας προσφέρει η τεχνολογία MGI θα μπορέσουμε να επεκταθούμε σε νέες αγορές εκτός του κλάδου μας, όπου θα μπορούμε να προσφέρουμε high end finishing» καταλήγει ο κ. Σκαγιάς.

Το JETVarnish 3D Evo και η υπόλοιπη σειρά συστημάτων της MGI διατίθεται στην Ελλάδα από τη GRAPHCOM, επίσημη αντιπρόσωπο T/F: 210 9823800, info@graphcom.gr, www.graphcom.gr.