Ανταγωνιστικό πλεονέκτημα περιβαλλοντικής βιωσιμότητας με την τεχνολογία HP Latex

0
2675

Σήμερα, η ανάγκη των επιχειρήσεων να γίνουν πιο βιώσιμες περιβαλλοντικά είναι πιο επιτακτική από ποτέ. Σύμφωνα με το συμπέρασμα μιας πρόσφατης έρευνας που πραγματοποιήθηκε από την FESPA, την εμπορική ένωση που εκπροσωπεί τη βιομηχανία εκτύπωσης μεγάλου σχήματος στην Ευρώπη, το 76% των παρόχων υπηρεσιών εκτύπωσης μεγάλου μεγέθους (PSP) δηλώνει πως οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις της παραγωγής τους είναι μια σημαντική ανησυχία για αυτούς.

Δεν είναι λοιπόν περίεργο ότι η ψηφιακή εκτύπωση είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο τμήμα της αγοράς εκτυπώσεων, ή ότι οι δυνατότητες της ψηφιακής τεχνολογίας για βιώσιμη παραγωγή αποτελούν βασικό μοχλό αυτής της ανάπτυξης.

Τι χαρακτηριστικά έχει η περιβαλλοντική βιωσιμότητα στις εκτυπώσεις μεγάλου σχήματος; Και πώς μπορούν οι πάροχοι υπηρεσιών εκτύπωσης να χρησιμοποιήσουν την καινοτομία της βιωσιμότητας για να βγουν κερδισμένοι σε αυτήν την αναπτυσσόμενη αγορά;
Κατ΄ αρχάς, οι κατασκευαστές συστημάτων εκτύπωσης θα πρέπει να μπορούν να επιδεικνύουν βιωσιμότητα σε όλο τον κύκλο ζωής των προϊόντων τους κατά την κατασκευή, τη χρήση και την απόρριψή τους. Αυτό περιλαμβάνει παράγοντες όπως:

  • Ελαχιστοποίηση της χρήσης υλικών και ενέργειας στην κατασκευή ενός εκτυπωτικού συστήματος.
  • Χρήση υλικών και αναλωσίμων εκτύπωσης που είναι εύκολα και ασφαλή στην απόρριψη.
  • Παροχή υπηρεσιών ανακύκλωσης που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι επαγγελματίες για να απορρίπτουν τα υλικά και παράγωγα εκτύπωσης μακριά από τους χώρους υγειονομικής ταφής.

 

Αυτά δεν είναι τα μόνα. Για παράδειγμα, ένας κατασκευαστής μπορεί ακόμα να είναι σε θέση να επιδείξει περιβαλλοντική βιωσιμότητα στα logistics, ή κοινωνική ευθύνη μέσω παροχής οικονομικών οφελών σε ανθρώπους στις αναπτυσσόμενες αγορές. Σημαντικό ωστόσο για τους επαγγελματίες των εκτυπώσεων είναι, η προσπάθεια που καταβάλλουν για να κάνουν τις υπηρεσίες τους πιο πράσινες και πιο βιώσιμες να αποφέρει αντίστοιχα οφέλη στους πελάτες τους.

Ανταποκρινόμενη στην ανάγκη και την αυξανόμενη ζήτηση για πιο φιλικά προς το περιβάλλον εκτυπωτικά συστήματα μεγάλου μεγέθους, η HP ανέπτυξε τη σειρά εκτυπωτών HP Latex 700 και 800. Σχεδιασμένοι από το αρχικό στάδιο και μετά με γνώμονα την περιβαλλοντική βιωσιμότητα, οι εκτυπωτές της σειράς έχουν βαθμολογία ENERGY STAR® για εξαιρετική ενεργειακή απόδοση. Χρησιμοποιούν επίσης καινοτόμα δοχεία μελάνης HP Eco-Carton αντί για συμβατικά πλαστικά δοχεία μελάνης. Αυτό προσφέρει 80% μείωση στην κατανάλωση πλαστικού καθ’ όλη τη διάρκεια ζωής της συσκευής και επιπλέον μείωση 66% στις εκπομπές C02e.

Τα ίδια τα μελάνια HP Latex έχουν σαν βάση το νερό. Αυτό σημαίνει ότι δεν περιέχουν επικίνδυνους ατμοσφαιρικούς ρύπους (HAPs), όπως συμβαίνει με τα μελάνια διαλυτών και ως εκ τούτου δεν απαιτούν ειδικές προειδοποιητικές ετικέτες. Ακόμη καλύτερα, παράγουν άοσμες εκτυπώσεις και προσφέρουν ένα περιβάλλον εργασίας πιο άνετο και ασφαλές για το προσωπικό, χωρίς την ανάγκη εγκατάστασης ειδικού εξαερισμού.

Τα μελάνια HP Latex βοηθούν επίσης τους επαγγελματίες να εισχωρήσουν σε μια πολύ μεγαλύτερη αγορά. Οι άοσμες εκτυπώσεις με μελάνια βάσης νερού είναι κατάλληλες για χρήση σε περιβάλλοντα όπως σχολεία, νοσοκομεία και άλλα μέρη με αυστηρά κριτήρια υγείας και ασφάλειας, που ελέγχουν τη χρήση διαλυτών. Παρέχοντας ακόμα τη βιωσιμότητα και την ψηφιακή ευελιξία που θέλουν αγορές όπως η διακόσμηση – σε συνδυασμό ειδικά με τις δυνατότητες των νέων εκτυπωτών να εκτυπώνουν πιο ζωντανά χρώματα και εκθαμβωτικά λευκά, χάρη στα προηγμένα μελάνια τους – οι HP Latex 700 και 800 δίνουν στους επαγγελματίες ένα πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού σε μια εποχή που το χρειάζονται περισσότερο από ποτέ.

Εκτός από τη μείωση στη χρήση υλικών και τη διασφάλιση ότι τόσο τα αναλώσιμα όσο και οι εκτυπώσεις είναι απαλλαγμένα από επικίνδυνα υλικά, η HP προσφέρει επίσης ολοκληρωμένες υπηρεσίες ανακύκλωσης. Χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα HP Planet Partners, οι κάτοχοι συσκευών HP Latex 700 και 800 μπορούν να ανακυκλώνουν δοχεία μελανιού, κεφαλές εκτύπωσης και αναλώσιμα, μειώνοντας μετρήσιμα το αποτύπωμα άνθρακα της παραγωγής τους.

Η σειρά HP Latex στη FESPA ‘22

Το πλήρες portfolio HP Latex, συμπεριλαμβανομένων των υβριδικών μοντέλων HP Latex R1000 Plus και HP Latex R2000 Plus και της σειράς HP Latex 700 και 800, θα παρουσιαστεί από την ΗΡ στη FESPA Global Print Expo 22 στο Βερολίνο. To HP Latex R1000 Plus πλάτους 1.64 m διαχειρίζεται υλικά σε ρολά ή φύλλα, χρησιμοποιεί δοχεία μελάνης 3Lt και έχει δυνατότητα λευκού. Το HP Latex R2000 Plus, μοντέλο για μεγαλύτερη παραγωγικότητα, φέρει δοχεία μελάνης 5Lt και εκτυπώνει υλικά σε ρολά και φύλλα σε πλάτος έως 2,5 m. Όλη η σειρά HP Latex R διαθέτει καινοτόμο σύστημα ανακύκλωσης του λευκού μελανιού για αποφυγή του διαχωρισμού της χρωστικής, μειωμένες σπατάλες και ανώτερο ποιοτικό αποτέλεσμα με το λαμπρότερο λευκό της βιομηχανίας. Εκπρόσωποι της GRAPHCOM θα βρίσκονται στη διάθεση των επισκεπτών καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης, για  να συζητήσουν μαζί τους τις ιδιαίτερες ανάγκες της επιχείρησής τους και να κλείσουν προσωπικό demo στα συστήματα (HP Inc. Αιθ. 25 Περ. 25-A51).

Τα προϊόντα HP Latex διατίθενται στην Ελλάδα από τη GRAPHCOM, επίσημη αντιπρόσωπο HP, Τ: 210 9823800, info@graphcom.gr, www.graphcom.gr.