Εγκατάσταση της AB Graphic DIGICON S3 στην LABELPROFI

0
6434

Η αγορά της ετικετοποιίας έχει αποδειχθεί ότι είναι μία από τις πιο κερδοφόρες την τελευταία δεκαετία, με τις τάσεις τα επόμενα χρόνια να προσφέρουν σε αυτό το τμήμα της βιομηχανίας ένα ποσοστό άνω του μέσου ρυθμού ανάπτυξης. Μία από τις σημαντικότερες εγκαταστάσεις της AB Graphic για το φινίρισμα των ετικετών ολοκληρώθηκε στη LabelProfi που βρίσκεται στη Σλοβενία και δραστηριοποιείται στο χώρο της ετικέτας κι εύκαμπτης συσκευασίας, διαθέτοντας δύο ΗΡ Indigo 6800 ψηφιακές εκτυπωτικές πρέσες ρολού αλλά και μία ΗΡ Indigo 20000 πρέσα ψηφιακής εκτύπωσης για εύκαμπτη συσκευασία σε συνδυασμό με το PackReady Lamination της Karlville.

Η Digicon S3 είναι το πιο προηγμένο σύστημα τελικής επεξεργασίας από το χαρτοφυλάκιο της A B Graphic. Σήμερα, η LabelProfi κατέχει ηγετική θέση στην παραγωγή ψηφιακών ετικετών στα Βαλκάνια. Ο λόγος είναι ο μακροχρόνιος κύκλος σημαντικών επενδύσεων σε τεχνολογίες αιχμής, καθώς και το υψηλού μορφωτικού επιπέδου καταρτισμένο προσωπικό. Ο κύριος Uros Slemenik, ιδιοκτήτης της LabelProfi, μίλησε στο περιοδικό “Print Magazin” σχετικά με αυτή την εγκατάσταση.

“Είναι η πρώτη μηχανή τελικής επεξεργασίας ABG Digicon που διαθέτετε στο εργοστάσιό σας;”

“Στην πραγματικότητα, αυτό είναι το τρίτο Digicon και αυτό το μηχάνημα δεν μας είναι ξένο. Σε αντίθεση με τις δύο προηγούμενες μηχανές τελικής επεξεργασίας Digicon, το Digicon 3 είναι το μεγαλύτερο και σίγουρα το ταχύτερο μηχάνημα απ’ όλα. Η τρέχουσα διαχείριση αυτής της μηχανής θα επικεντρωθεί στην παραγωγή ετικετών κρασιού, αλλά στο μέλλον βλέπουμε επίσης τη δυνατότητα τελικής επεξεργασίας στις εύκαμπτες συσκευασίες. Η AB Graphic είναι ένας αξιόπιστος προμηθευτής στον οποίο μπορούμε να βασιστούμε χωρίς αμφιβολία, καθώς η υποστήριξη που παρέχουν μετά την πώληση είναι άριστη.”

“Ποια είναι τα πλεονεκτήματα αυτής της μηχανής σε σχέση με τα προηγούμενα μηχανήματα Digicon που έχετε ήδη;”

“Το ABG Digicon 3 είναι το πιο σύνθετο μηχάνημα που διαθέτουμε. Ο μεγαλύτερος όγκος της παραγωγής μας, αφορά υψηλής ποιότητας ετικέτες που έχουν πολλά διαφορετικά στάδια επεξεργασίας κατά την παραγωγή τους. Πριν από την αγορά αυτού του μηχανήματος για την παραγωγή τέτοιων ετικετών, η διαδικασία που ακολουθούσαμε είχε διάφορα στάδια καθώς μετακινούσαμε τις ετικέτες από μηχανή σε μηχανή για να ολοκληρωθεί η διαδικασία παραγωγής τους. Έχουμε διαμορφώσει το τελευταίο Digicon 3 έτσι ώστε με ένα πέρασμα έχουμε μια ευρεία δυνατότητα φινιρίσματος με πολλαπλές εναλλακτικές επιλογές, αλλάζοντας ακόμη και τη διάταξη των μονάδων επεξεργασίας ανάλογα τηn κάθε εφαρμογή. Η εκτυπωμένη ετικέτα τοποθετείται στο μηχάνημα και στη συνέχεια διέρχεται από μια φλεξογραφική μονάδα που χρησιμοποιείται για τοπικό βερνίκι, εφαρμογή κόλλας ή για εκτύπωση κάποιου pantone. Στη συνέχεια έχουμε προσθέσει μία μονάδα Flatbed για εφαρμογή foil & embossing 25 τόνων. Ακολουθεί μια δεύτερη μονάδα φλεξογραφίας, μία μονάδα screen συνοδευόμενη από μία μονάδα doming, όπου με την προσθήκη αυτών των μονάδων έχουμε τη δυνατότητα ανάγλυφης εκτύπωσης και διακόσμησης αυτής με εντυπωσιακά foils, κρατώντας το ύψος και την υφή του ανάγλυφου αναλλοίωτα. Στη συνέχεια έχουμε προσθέσει μια μονάδα Big Foot foil & embossing 50 τόνων, ένα περιστροφικό κοπτικό και μία μονάδα αναστροφής (delam-relam). Οι ρυθμίσεις των λειτουργιών και συμπτώσεων μπορούν να γίνουν με αυτοματισμούς και ανάλογα με την ανάγκη του προϊόντος που επεξεργαζόμαστε. Η ευρεία γκάμα λειτουργιών χειρισμού, η ηλεκτρονική διαχείριση και αποθήκευση εργασιών κι η ευελιξία του μηχανήματος, μας επιτρέπουν να ολοκληρώνουμε το τελικό προϊόν μέχρι και τρεις φορές ταχύτερα από τις παλαιότερες μηχανές.

Κάνουμε κυρίως ετικέτες για κρασιά και ειδικά ποτά. Με αυτό το μηχάνημα θα είμαστε πιο γρήγοροι,  πιο ανταγωνιστικοί και πιο ποιοτικοί αφού όλη η επεξεργασία ελέγχεται από μια μόνο γραμμή με αυτοματισμούς και μικρομετρικές ρυθμίσεις. Ο στόχος είναι να καταστεί η παραγωγή της ετικέτας ταχύτερη, πιο σύνθετη και δημιουργική με ακόμη μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία και να είναι όσο το δυνατόν πιο ελκυστική η τιμή. Τώρα μπορούμε να κάνουμε τα πάντα με ένα πέρασμα. Σύντομα θα έχουμε την πρώτη πιο περίπλοκη δουλειά στη νέα μας μηχανή, και αυτή θα είναι ετικέτες για ποτό τζιν. Πρώτον, θα έχουμε δυνατότητα να εκτυπώσουμε ανάστροφα στην κόλλα , στη συνέχεια θα μπορούμε εκτυπώσουμε σε διαφάνειες, καθώς επίσης θα έχουμε τη δυνατότητα να εκτυπώσουμε από πάνω σε κάποιο υλικό λαμιναρίσματος και στη συνέχεια θα γίνεται η επικόλληση των δύο εκτυπωμένων υλικών με απόλυτο συγχρονισμό. Με αυτόν τον τρόπο θα προσεγγίσουμε τους πελάτες με νέες δυνατότητες και θα διασφαλίσουμε την γρήγορη παράδοση.”