Βαλκανικό MGI Demo Day στην SKAG για την προβολή της 1ης εγκατάστασης MGI JETVarnish 3D Evo στην Αθήνα

0
6191

Η Konica Minolta Bulgaria και η GRAPHCOM διοργάνωσαν στις 13/02 MGI Demo Day στην SKAG, την κορυφαία επιχείρηση σχεδιασμού και παραγωγής σχολικών προϊόντων γραφής και αρχειοθέτησης, με σκοπό την παρουσίαση της νέας εγκατάστασης εξοπλισμού ψηφιακού φινιρίσματος/ωραιοποίησης εντύπου της MGI, JETVarnish 3D Evolution, σε εκπροσώπους Βουλγάρικων εταιριών. Ήταν η δεύτερη εκδήλωση μετά το Open House που διοργάνωσε η ίδια η επιχείρηση στις αρχές του χρόνου για την επίσημη παρουσίαση του συστήματος στο ελληνικό κοινό.

 

Ιδιοκτήτες και στελέχη μερικών από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις γραφικών τεχνών & συσκευασίας αλλά και εκδοτικών οίκων της Βουλγαρίας ξεναγήθηκαν στους χώρους του εργοστασίου της SKAG και ενημερώθηκαν για τη δραστηριότητα της επιχείρησης και τις προοπτικές ανάπτυξης που προσφέρει η νέα επένδυση από τους ιδιοκτήτες της.

Η επίσκεψη ξεκίνησε με σύντομες παρουσιάσεις από τους οικοδεσπότες Konica Minolta Business Solutions Bulgaria, GRAPHCOM και SKAG. Ο Θ. Σκαγιάς, CFO της SKAG, αναφέρθηκε στην ιστορία της επιχείρησης που προμηθεύει με τετράδια & είδη αρχειοθέτησης την ελληνική αγορά από το 1956 και τόνισε πως πρόκειται για μια 100% ελληνική οικογενειακή επιχείρηση που βρίσκεται  στην τρίτη γενιά με κύριο στόχο την ποιότητα, καινοτομία, εξωστρέφεια και εξυπηρέτηση των πελατών της.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Κώστας Σκαγιάς μίλησε για την επιτυχημένη εφαρμογή της τεχνολογίας MGI στην παραγωγική διαδικασία και τις βελτιώσεις μετά την εισαγωγή του JETVarnish 3D Evo, ενώ απάντησε σε όλα τα τεχνολογικά ερωτήματα των επισκεπτών σχετικά με τη διαδικασία εκτύπωσης, τους περιορισμούς και τις δυνατότητες του νέου μοντέλου. Διαθέτοντας ήδη το 1ης γενιάς μοντέλο JETVarnish 3D για τοπικό UV, σχήματος 52x105cm, η ομάδα της SKAG ήταν εξοικειωμένη με την τεχνολογία MGI, ωστόσο οι πρόσθετες δυνατότητες δίνουν εντελώς νέα ώθηση στην παραγωγή. Κατ’ αρχάς, χάρις στο μεγαλύτερο σχήμα Β1+ του Evo μπορούν πλέον οι εκτυπώσεις offset 70x100cm να φορτώνονται αυτούσιες στο σύστημα φινιρίσματος, χωρίς να χρειάζεται να κόβονται πρώτα, άρα εξοικονομείται χρόνος. Επιπλέον, προϊόντα μεγαλύτερου αναπτύγματος όπως folders και ντοσιέ με λάστιχο, μπορούν να παράγονται με επεξεργασία τοπικού βερνικιού και χρυσοτυπίας με εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Η αρχιτεκτονική του συστήματος είναι σπονδυλωτή και υπάρχει δυνατότητα upgrade και στις κεφαλές για μέγιστο σχήμα εκτύπωσης 74x120cm. Η ευελιξία επεκτείνεται και στα υλικά εκτύπωσης, με μεγάλη γκάμα συνθετικών & πλαστικών φύλλων – συμπεριλαμβανομένων PVC & πολυπροπυλενίου – να δέχονται επεξεργασία με εξαιρετικά αποτελέσματα, ενώ για τα πιο δύσκολα υποστρώματα το μηχάνημα είναι εξοπλισμένο με in-line μονάδα corona treatment για προετοιμασία της επιφάνειας πριν την επιβερνίκωση. Με μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος χαρτιού 800gsm, μπορούν να χρησιμοποιηθούν πολλαπλά επιστρωμένα χαρτιά και συμπαγές χαρτόνι για εφαρμογές κυτιοποιίας.  Πέρα από τη δημιουργία δικών της νέων προϊόντων – τετράδια, κλασέρ με λάστιχο & ντοσιέ με εφφέ χρυσοτυπίας, τετράδια επαυξημένης πραγματικότητας, συσκευασίες, διαφημιστικά έντυπα κ.α. – η εταιρία μπορεί να προσφέρει μια νέα, υψηλής υπεραξίας υπηρεσία σε εκτυπωτικές επιχειρήσεις, διαφημιστικούς οργανισμούς και ιδιοκτήτες brands. “Καθώς δεν είμαστε οι ίδιοι εκτυπωτές, μπορούμε να παρέχουμε την υπηρεσία του ψηφιακού φινιρίσματος σε συνεργάτες μας και επιχειρήσεις γραφικών τεχνών χωρίς να ερχόμαστε σε ανταγωνισμό και χωρίς οι ίδιοι να χρειαστεί να προχωρήσουν σε μια τέτοιου μεγέθους οικονομική επένδυση. Είναι μια ”win-win” κατάσταση” δήλωσε ο κ. Θεόδωρος Σκαγιάς.

Ακολούθησε αναλυτική παρουσίαση του JETVarnish 3D Evo και των επιμέρους συστημάτων του και ζωντανή επίδειξη λειτουργίας. Τα διαφορετικά πάχη βερνικιού στην ίδια εργασία που αποδίδουν μοναδικό ανάγλυφο αποτέλεσμα και η προσθήκη του hot foil σε μια 100% ψηφιακή διαδικασία, χωρίς κλισέ και προεκτυπωτικές διαδικασίες, σχολιάστηκαν θετικά, όπως και η ακρίβεια των συμπτώσεων της μηχανής. Το μηχάνημα ενσωματώνει το επαναστατικό «έξυπνο» σύστημα ελέγχου συμπτώσεων AIS SmartScanner© που χρησιμοποιεί ένα εξελιγμένο σύστημα πολλαπλών scanner για να βρίσκει αυτόματα τις συμπτώσεις για την εφαρμογή βερνικιού και hot foil σε κάθε φύλλο ξεχωριστά. Είναι πλήρως συμβατό με εργασίες με Μεταβλητά Δεδομένα (Variable Data Finishing).

Το JETvarnish 3D Evo ανταποκρίνεται στις ανάγκες της επιχείρησης για χρυσοτυπία, τοπικό βερνίκι UV και 3D εφέ (πάχους 3 έως 232μm) στα παραδοσιακά (εξώφυλλα ντοσιέ και τετραδίων) και νέα προϊόντα της (κατάλογοι, ημερολόγια, διαφημιστικά, κάρτες κ.α.) και σε εκτυπώσεις offset ή ψηφιακές, ενώ το πλεονέκτημα της ψηφιακής τεχνολογίας επιτρέπει την οικονομική παραγωγή τόσο των μικρών όσο και των πολύ μεγάλων τιράζ. “Για να δημιουργήσουμε νέα και πρωτοποριακά προϊόντα εκτύπωσης, οι σχεδιαστές μας πρέπει να γνωρίζουν όλες τις δυνατότητες του συστήματος MGI. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο επενδύουμε πολλά σε αυτές τις γνώσεις – τους εκπαιδεύουμε, ταξιδεύουμε μαζί σε εκθέσεις και σεμινάρια των προμηθευτών μας και μαζί προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα πλάνο που να εκμεταλλεύεται πλήρως τις παραγωγικές δυνατότητες της τεχνολογίας» τόνισε ο κ. Κώστας Σκαγιάς.  “Οι επιχειρηματικές δραστηριότητες στα είδη αρχειοθέτησης και σχολικών προϊόντων γραφής, που είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της SKAG, συρρικνώνεται εξαιτίας της μείωσης του υλικού της γραφειοκρατικής οργάνωσης μέσω της ψηφιοποίησης και της γήρανσης από την άλλη του ευρωπαϊκού πληθυσμού. Αυτός είναι ο λόγος που σκεφτόμαστε 10 χρόνια μπροστά με την εισαγωγή νέων τεχνολογιών για την αναβάθμιση και εξέλιξη της επιχείρησής μας. Το MGI JETvarnish 3D Evo αποτελεί μέρος αυτής της αλλαγής και μια νέα διαδρομή στην ανάπτυξη μας” κατέληξε ο κ. Θ. Σκαγιάς, σε δηλώσεις του στον βουλγάρικο ιστότοπο Printguide.info.
Τα προϊόντα της SKAG βρίσκονται σε περισσότερες από 35 χώρες σε όλες τις ηπείρους. Ήδη από την δεκαετία του 1970 η εταιρεία ενσωματώνει οικειοθελώς μεθόδους κάθετης ανακύκλωσης στην παραγωγή της. Διαθέτει προσωπικό 100 ατόμων και έχει λάβει αρκετά βραβεία ποιότητας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Περισσότερα στην ιστοσελίδα www.skag.gr  

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το MGI JETvarnish 3D Evo και τα υπόλοιπα προϊόντα της MGI επικοινωνήστε με τη GRAPHCOM, επίσημη αντιπρόσωπο, info@graphcom.gr, www.graphcom.gr.