Η DeskTop Metal ανακοίνωσε το πρώτο παγκοσμίως σύστημα μετάλλου 3D inkjet (τεχνολογίας ψεκασμού) 3D για κατασκευαστικές μονάδες

0
5843

Η Desktop Metal, η εταιρεία η οποία έχει δεσμευτεί να κάνει την τρισδιάστατη εκτύπωση προσιτή στους μηχανικούς, τους κατασκευαστές και τις μονάδες παραγωγής μεταλλικών τεχνολογικών κατασκευών, ανακοίνωσε νέα ολοκληρωμένη λύση εκτύπωσης μετάλλων, το Shop System™ το πρώτο παγκοσμίως binder inkjet σύστημα.

Μ ε την προσθήκη του Shop System™, η Desktop Metal διαθέτει πλέον τρεις ολοκληρωμένες λύσεις στην τρισδιάστατη εκτύπωση μετάλλων, από το Studio System™ προορισμένο για λειτουργικά πρωτότυπα και μικρές παραγωγές μέχρι το Production System™ για πολύ μεγάλη μαζική παραγωγή και τώρα με το Shop System για παραγωγικές μονάδες και σύνθετες μεταλλικές κατασκευές.

Η DeskTop Metal χρησιμοποιώντας τις πλέον καινοτόμες τεχνολογίες inkjet μειώνει το κόστος παραγωγής ενώ ταυτόχρονα βελτιώνει σημαντικά και την ταχύτητα και την ποιότητα σε όλη την γκάμα των συστημάτων:

● Το Studio+ System™, σχεδιασμένο για λειτουργία σε περιβάλλον γραφείου για την εκτύπωση μεταλλικών πρωτοτύπων και παραγωγές χαμηλού όγκου.
● Το Shop System™, σχεδιασμένο για λειτουργία σε παραγωγικές μονάδες για παραγωγές μεσαίου όγκου και την εκτύπωση σύνθετων μεταλλικών εξαρτημάτων και το
● Το Production System™ για μαζική παραγωγή μεταλλικών εξαρτημάτων σε βιομηχανικό περιβάλλον.

 

Το Shop System™ είναι το πρώτο στον κόσμο σύστημα εκτύπωσης μετάλλων με τεχνολογία ψεκασμού Binder Jetting* σχεδιασμένο για παραγωγικές μονάδες, μηχανουργεία και εργαστήρια επεξεργασίας μετάλλων, κατασκευής μεταλλικών εξαρτημάτων και ανταλλακτικών. Για πρώτη φορά, αυτές οι επιχειρήσεις μπορούν να επωφεληθούν από την οικονομικά προσιτή και υψηλής ποιότητας τεχνολογία ψεκασμού συνδετικού υλικού για εκτύπωση μεταλλικών εξαρτημάτων τελικής χρήσης με απαράμιλλη ταχύτητα, ποιότητα εκτύπωσης και παραγωγικότητα.

Ακόμη, με το Shop System, οι επιχειρήσεις μπορούν να εξαλείψουν πολλούς από τους περιορισμούς που υπάρχουν με τις καθιερωμένες μεθόδους κατασκευής όπως μηχανουργική κατεργασία με CNC και αξιοποιώντας νέες ευκαιρίες να μειώσουν το κόστος και να αυξήσουν τα έσοδά τους.

«Από την ανακοίνωση και εγκατάσταση των συστημάτων 3D εκτύπωσης μετάλλου, Studio System and Production System, η Desktop Metal έχει αλλάξει τους κανόνες των καθιερωμένων λύσεων μεταλλικών κατασκευών καινοτόμες προσεγγίσεις που μειώνουν το κόστος και αυξάνουν σημαντικά την ταχύτητα και την ποιότητα εκτύπωσης για τους πελάτες μας», δήλωσε ο Ric Fulop, CEO και συνιδρυτής της Desktop Metal. «Η τεχνολογία της DeskTop Metal έχει διαφοροποιήσει και ταράξει σημαντικά την χαμηλού και υψηλού όγκου παραγωγή στην μεταλλουργία, όμως εκεί που υπήρχε πραγματική ανάγκη για μια παραγωγική και αξιόπιστη λύση που να περιλαμβάνει και την παραγωγή μεσαίου όγκου και να επιτρέπει μία οικονομικά προσιτή, αξιόπιστη και ευέλικτη παραγωγή παρτίδων σύνθετων εξαρτημάτων για τα μηχανουργεία, ήταν ο ενδιάμεσος χώρος. Για πρώτη φορά με το Shop System, οι παραγωγικές μονάδες και τα μηχανουργεία θα είναι σε θέση να το κάνουν πραγματικότητα».

Παρουσιάζοντας το Shop System ™

Η ολοκληρωμένη λύση της πλατφόρμας Shop System, που περιλαμβάνει τον εκτυπωτή, τον σταθμό πούδρας και τον φούρνο, ενσωματώνεται άψογα με τις υπάρχουσες λειτουργίες των παραγωγικών μονάδων. Οι χρήστες μπορούν να εκτυπώσουν μεταλλικά εξαρτήματα τελικής χρήσης που καλύπτουν διάφορες βιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένης της μηχανολογικής κατασκευής, της κατασκευής εργαλείων και καταναλωτικών αγαθών, της αυτοκινητοβιομηχανίας, των ηλεκτρονικών και των θαλάσσιων κατασκευών, με την ποιότητα, την τελική επιφάνεια και τις ανοχές που απαιτούνται για να συνυπάρχουν με οποιαδήποτε μηχανική κατεργασία – έως και 10 φορές ταχύτερη από την παραγωγή μεταλλικών κατασκευών 3D τεχνολογίαw λέιζερ και με πολύ μικρότερο κόστος.

Το Shop System μπορεί να εκτυπώνει μια παρτίδα σύνθετων εξαρτημάτων κάθε 6 ως 12 ώρες, επιτρέποντας την καθημερινή εκτύπωση δεκάδων έως και εκατοντάδων μεταλλικών εξαρτημάτων – μέχρι και 70 κιλά χάλυβα ανά ημέρα. Επειδή τα εξαρτήματα στο Shop System εκτυπώνονται πλήρως υποστηριζόμενα με την πούδρα και διαθέτουν υλικό πυροσυσσωμάτωσης που αφαιρείται πολύ εύκολα, οι χρήστες θα αποφεύγουν ώρες μηχανικής κατεργασίας ή κοπής με σύρμα EDM των δομών υποστήριξης κάτι που είναι τυπικό για τα συστήματα με λέιζερ. Έτσι μειώνεται ο συνολικός αριθμός των απαιτούμενων σταδίων παραγωγής, αυξάνοντας την παραγωγικότητα και τη δυναμικότητα των κατασκευαστών χωρίς να απαιτείται επιπλέον προσωπικό ή ώρες εργασίας.

Με μέγεθος σταγόνας 16 μικρά (microns), εγγενή ανάλυση 1600 dpi με ένα πέρασμα και ψεκασμό έως 670 εκατομμύρια σταγόνες/δευτερόλεπτο, το Shop System είναι το σύστημα εκτύπωσης με ψεκασμό συγκολλητικής ουσίας με τη μέγιστη ανάλυση στην αγορά – προσφέροντας 33% υψηλότερη ανάλυση σε σύγκριση με οποιοδήποτε αντίστοιχο σύστημα.
Διαθέτοντας επίσης το μικρότερο μέγεθος σταγόνας ψεκασμού, με σύστημα single pass (ενός περάσματος), κατά προσέγγιση 1 pL και αυτοματοποιημένο μεταβλητό μέγεθος σταγόνας μέχρι 6 pL, το σύστημα αποδίδει ανώτερο φινίρισμα επιφάνειας, έλεγχο διαρροής και πλούσια λεπτομέρεια χαρακτηριστικών σε υψηλή ταχύτητα. Το σύστημα αποτελείται από 70.000 ακροφύσια ανά γραμμή – 25% περισσότερα από άλλα συστήματα ψεκασμού μονού περάσματος, αποφεύγοντας τα μπλοκαρισμένα ακροφύσια και επιτυγχάνοντας βελτιωμένη ποιότητα και αξιοπιστία για τους κατασκευαστές. Ένα επαναστατικό σύστημα επανεπίστρωσης αποδίδει αξεπέραστη ομοιομορφία στην κλίνη της πούδρας για εξαρτήματα με εξαιρετικά υψηλή ακρίβεια.

«Οι κατασκευαστικές εταιρείες έχουν εκστασιαστεί από την ευελιξία, την ταχύτητα και τη μείωση του κόστους που μπορεί να προσφέρει η τεχνολογία ψεκασμού συγκολλητικής ουσίας, στην οποία μέχρι στιγμής δεν είχαν πρόσβαση», δήλωσε ο Jonah Myerberg, συνιδρυτής και CTO, Desktop Metal, ο οποίος ηγήθηκε της τεχνικής ανάπτυξης του συστήματος. «Το Shop System προσφέρει στους χρήστες τα ίδια συμπαγή μεταλλικά εξαρτήματα σε προσιτή τιμή που λειτουργεί αρμονικά με την μηχανική κατεργασία στο χώρο του συνεργείου. Επιπλέον, το σύστημα επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να εξοικονομήσουν και να κερδίσουν χρήματα με την εξάλειψη των δαπανών εργαλειομηχανών, μειώνοντας τους χρόνους παραγωγής και φέρνοντας νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες εξαιτίας μιας βελτιωμένης για τη μείωση του κόστους εξίσωσης».

Με μεταβλητές και αναβαθμίσιμες διαμορφώσεις (4L, 8L, 12L και 16L), το Shop System έχει σχεδιαστεί για να ανταποκρίνεται στην παραγωγή κάθε καταστήματος, συμπεριλαμβανομένων:

● Μεικτού όγκου παραγωγή διαφόρων γεωμετρικών σχημάτων
Παραγωγή εξαρτημάτων διαφόρων γεωμετριών ταυτόχρονα χωρίς την ανάγκη πολλαπλών ρυθμίσεων.

● Παραγωγή παρτίδων μικρού όγκου
Οικονομικά αποδοτική παραγωγή παρτίδων μικρού όγκου σύνθετων εξαρτημάτων λόγω της εξάλειψης του εξοπλισμού εργαλείων.

● Μεσαίου όγκου παραγωγή εκατοντάδων τεμαχίων ανά ημέρα
Παραγωγή εκατοντάδων εξαρτημάτων σε τελική μορφή κάθε μέρα με δραματική μείωση του κόστος εργασίας και αυξημένη γεωμετρική ευελιξία.

 

Διαθεσιμότητα του Shop System

Το Shop System θα είναι διαθέσιμο στην αγορά το φθινόπωρο (Q4) του 2020.
Βασικά χαρακτηριστικά του Shop System™ είναι:

● Παραγωγή παρτίδων εξαρτημάτων που είναι έτοιμα για τελική χρήση

● Τα στηρίγματα κατασκευής μετά τον φούρνο  αφαιρούνται με το χέρι, που σημαίνει ότι δεν
απαιτούνται μηχανήματα για την απομάκρυνση τους εξοικονομώντας χρόνο

● Εκτυπώνει δέκα φορές ταχύτερα από  ανταγωνιστικά συστήματα

● 70.000 ακροφύσια, με επιπλέον ακροφύσια, για να αποφεύγονται προβλήματα στην εκτύπωση και  προβλήματα που προκαλούνται από  μπλοκαρισμένα ακροφύσια

● Διατίθεται σε μεγέθη 4L, 8L, 12L και 16L

● Κάθε παρτίδα εξαρτημάτων μπορεί να παραχθεί σε 6-12 ώρες

● Γρήγορες ταχύτητες εκτύπωσης και παραγωγή  περίπλοκων λεπτομερειών χωρίς συμβιβασμούς

● Αποτελεσματική έξυπνη ροή εργασίας:
Γρήγορη παραγωγή δεκάδων έως εκατοντάδων  εξαρτημάτων σε τελική μορφή ώστε ο χρόνος  της μηχανουργικής επεξεργασίας να μπορεί να  χρησιμοποιηθεί καλύτερα για εξειδικευμένες εργασίες που βελτιώνουν σημαντικά χαρακτηριστικά.