Λύση ψηφιακής εκτύπωσης για ασκούς από τη Xeikon

0
5722

Καινοτομία με γνώμονα τις απαιτήσεις των πελατών

 

Η Xeikon ανακοινώνει μια λύση ψηφιακής εκτύπωσης για ασκούς. Η συγκεκριμένη καινοτομία αναπτύχθηκε για τις αγορές καταναλωτικών αγαθών – τους κλάδους τροφίμων, ποτών, χημικών και φαρμακευτικών προϊόντων. Η ψηφιακή διαδικασία εκτύπωσης σε ασκούς απαντά στις τρέχουσες τάσεις, δηλ. στον σημαντικό αριθμό SKU, τους μικρότερους χρόνους παράδοσης και την αυξανόμενη δημοφιλία των ασκών στα καταστήματα. Οι παραγωγοί-πωλητές που επιζητούν την ανάδειξη των προϊόντων τους στα ράφια ενδιαφέρονται για τους εύκαμπτους ασκούς λόγω της δυνατότητάς τους να στέκονται, του μικρού βάρους τους και της περιβαλλοντικής βιωσιμότητάς τους. Η Xeikon έχει απλοποιήσει ένα σημαντικό κομμάτι της συνολικής διαδικασίας παραγωγής, προσφέροντας μια λύση που παρέχει γρήγορη διεκπεραίωση.

Ο κος Filip Weymans, Vice President Marketing της Xeikon, δήλωσε: «Αυτό είναι θαυμάσιο παράδειγμα αυτού που λέμε “καινοτομία λόγω απαιτήσεων των πελατών”. Εστιάζοντας σε αυτήν την εφαρμογή, υποστηρίζουμε τις απαιτήσεις των πελατών μας και επίσης ανταποκρινόμαστε στις τρέχουσες τάσεις που παρουσιάζουν οι προτιμήσεις των καταναλωτών. Αυτή η εξέλιξη προάγει το χαρτοφυλάκιο λύσεων ψηφιακής παραγωγής της εταιρείας μας στο επόμενο επίπεδο. Χάρη στην τεχνογνωσία της, η Xeikon βρίσκεται στην ιδανική θέση για την παροχή καινοτόμων ψηφιακών διαδικασιών.»

Οι ασκοί μπορούν να είναι αρκετά πολύπλοκοι στην παραγωγή, λόγω της εύκαμπτης φύσης των πολλαπλών στρωμάτων τους. Είναι ουσιαστικά μια λαμιναρισμένη σακούλα κατασκευασμένη από πολλά στρώματα υλικών, που απαιτούν πολλά διαφορετικά βήματα κατά την παραγωγή τους. Η Xeikon συμβάλλει στην απλοποίηση της συνολικής διαδικασίας, παρέχοντας μια λύση για γρήγορη διεκπεραίωση. Εκτυπώνοντας πρώτα ψηφιακά το κείμενο και τα γραφικά επάνω σε ένα θερμικό φύλλο, δημιουργείται το εξωτερικό στρώμα του ασκού, έτοιμο για τα επόμενα βήματα. Κατόπιν κατασκευάζεται μια ποικιλία διαφορετικών στρωμάτων, μέσω λαμιναρίσματος με μια σειρά φραγμών για προστασία, πριν συναρμολογηθεί τελικά ο ασκός κατά τη βιομηχανική επεξεργασία. Η λύση ψηφιακής εκτύπωσης της Xeikon προσφέρει τη μικρότερη δυνατή πολυπλοκότητα και τις ευρύτερες δυνατότητες λαμιναρίσματος.

Οι διαφημιστές και οι παραγωγοί-πωλητές θεωρούν ότι αυτό το είδος συσκευασίας έχει μεγάλη αξία για πολλούς λόγους, όπως η παρουσίαση του προϊόντος και η λειτουργικότητα για τον καταναλωτή. Οι ασκοί μπορούν επίσης να είναι περιβαλλοντικά βιώσιμοι: ένας ασκός έχει λόγο “προϊόντος προς συσκευασία” 35:1, που ουσιαστικά σημαίνει ότι μπορεί να μεταφέρει έως 35 φορές το βάρος του, με αποτέλεσμα λιγότερη κατανάλωση ενέργειας για την παραγωγή και τη μεταφορά του. Οι ασκοί μπορούν να έχουν πληθώρα διαφορετικών σχημάτων, ανάλογα με το μέγεθος, την τελική εφαρμογή και τη λειτουργικότητα. Πολλοί κατασκευαστές μεταβαίνουν από τις συσκευασίες άκαμπτου τύπου σε πιο εύκαμπτες εκδόσεις, όπως οι ασκοί.

Η ψηφιακή εκτύπωση με την τεχνολογία ξηρού γραφίτη της Xeikon έχει πολλά πλεονεκτήματα. Δεν είναι μόνο η μέγιστη ποιότητα εκτύπωσης σε εύκαμπτα υποστρώματα, αλλά και το μειωμένο κόστος έναρξης σε συνδυασμό με τη μηδενική δαπάνη εναλλαγής εργασιών. Ακόμη πιο σημαντικό είναι το γεγονός ότι ο τυπογράφος έχει τη δυνατότητα να αποτυπώνει πληροφορίες μεταβλητών δεδομένων, με μονόχρωμη ή πλήρως έγχρωμη εκτύπωση. Η ψηφιακή τεχνολογία ξηρού γραφίτη της Xeikon επιτρέπει παραγωγή JIT, παρακολούθηση εκδόσεων και άμεση εφαρμογή προσαρμογών της τελευταίας στιγμής. Για πολυάσχολες επιχειρήσεις με μεγάλο όγκο παραγωγής και πολύπλοκες εργασίες, που προσπαθούν να εκτιμήσουν ποιες διεργασίες και τεχνολογίες θα μπορούσαν τους δώσουν συγκριτικά πλεονεκτήματα, το σημείο ισορροπίας για τη φλεξογραφική και την ψηφιακή εκτύπωση είναι τουλάχιστον 4000lm.

Ο κος Weymans ολοκληρώνει λέγοντας, «η Xeikon συνεχίζει να αναπτύσσει καινοτομίες για ποικιλία αγορών, ώστε να ανταποκριθεί στον σύγχρονο, γεμάτο προκλήσεις κόσμο των καταναλωτικών αγαθών που αλλάζει με γρήγορους ρυθμούς. Χάρη στο ευρύ χαρτοφυλάκιο τεχνολογιών μας, βρισκόμαστε σε τέλεια θέση για να ανταποκριθούμε στις τρέχουσες τάσεις της αγοράς και να αναπτύξουμε οποιαδήποτε λύση απαιτείται. Η λύση μας για την ψηφιακή εκτύπωση σε ασκούς αξιοποιεί την τεχνολογία μας ξηρού γραφίτη, η οποία προσφέρει εγγύηση για ασφάλεια των τροφίμων. Αυτή η τεχνολογία εξασφαλίζει επίσης συνέπεια και φινίρισμα ισοδύναμο με την τεχνολογία όφσετ (επιραστέρωση AM) και την φλεξογραφία όταν απαιτείται ακριβής αντιστοίχιση χρωμάτων. Με το πρόγραμμά μας aXelerate, οι ειδικευμένες ομάδες μας παρέχουν απευθείας και προσωπική εκπαίδευση και υποστήριξη στους πελάτες μας, σε κάθε βήμα του δρόμου. Η Xeikon δεσμεύεται ότι θα παρέχει μόνο τα καλύτερα προϊόντα και υπηρεσίες.»

www.xeikon.com,

www.flintgrp.com