Νέες προτάσεις ψηφιακής εκτύπωσης & φινιρίσματος από τη GRAPHCOM στη Syskevasia’18

0
5543

Με ένα πλήρες χαρτοφυλάκιο λύσεων παραγωγής εκτυπώσεων για τον ευρύτερο χώρο της συσκευασίας θα συμμετέχει η GRAPHCOM στη Syskevasia’18. Οι νέες προτάσεις ψηφιακής εκτύπωσης & φινιρίσματος για εφαρμογές ετικέτας έως και χαρτοκιβωτίου απευθύνονται σε επαγγελματίες εκτυπωτές, βιομηχανίες συσκευασίας, διαφημιστικές εταιρίες καθώς και τελικούς πελάτες όπως αλυσίδες super market, συνεταιρισμούς κ.α.

Digital print – embellishment

Ξεκινώντας από τις καινοτομίες της MGI στην ψηφιακή εκτύπωση & φινίρισμα, σε συνεργασία με την Konica Minolta θα παρουσιάσει ζωντανά το σύστημα ψηφιακής επιβερνίκωσης JETVARNISH 3DS με inline μονάδα χρυσοτυπίας iFOIL-s. Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν σε παραγωγή συσκευασίες, εξώφυλλα, διαφημιστικές κατασκευές με μοναδικά, ανάγλυφα εφφέ βερνικιού & foil.

Η τεχνολογία JETVARNISH 3D εφαρμόζεται σε φύλλα (έως Β1+) ή ρολά και προσφέρει τη δυνατότητα μικρών και μεγάλων παραγωγών πολυτελών εντύπων ή συσκευασιών χωρίς περιορισμούς, δοκιμαστικών προωθητικών ενεργειών και προσωποποιημένων προϊόντων με τη χρήση ανάγλυφου βερνικιού και τις μεταλλικές υφές του foil σε μεταβλητά δεδομένα (VDP, VDF). Η επιβερνίκωση γίνεται σε εκτυπώσεις offset, flexo ή ψηφιακές, με ή χωρίς πλαστικοποίηση, με τη χρήση ενός και μόνο βερνικιού. Για την εφαρμογή της χρυσοτυπίας ακολουθείται μια 100% ψηφιακή διαδικασία.

Δείγματα πραγματικών εργασιών πελατών, από ετικέτες, κουτιά, πλαστικές κάρτες, μέχρι promo συσκευασίες με spot UV, ανάγλυφο foil ή συνδυασμό foil με τετραχρωμία προς δημιουργία νέων, μεταλλικών χρωματικών παλετών, όπως προκύπτουν από την πλατφόρμα Meteor Unlimited Colors της MGI, θα διακοσμούν το περίπτερο. Εκπρόσωποι των GRAPHCOM, Konica Minolta αλλά και εταιριών που χρησιμοποιούν τον εξοπλισμό της MGI θα βρίσκονται στη διάθεση των επισκεπτών για περαιτέρω ενημέρωση και αναζήτηση λύσεων προσαρμοσμένων στις εκάστοτε ανάγκες παραγωγής.
Η επαναστατική τεχνολογία AIS Smart Scanner, που ενσωματώνουν όλα τα συστήματα της σειράς JETVARNISH 3D, χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη και ένα εξελιγμένο σύστημα πολλαπλών scanner, επιτυγχάνοντας απόλυτη ακρίβεια συμπτώσεων σε κάθε φύλλο/ετικέτα ξεχωριστά.

Ένας νέος ψηφιακός εκτυπωτής web press της Konica Minolta θα παρουσιαστεί επίσης ζωντανά. Το νέο μοντέλο είναι ιδανικό για μικρές και μεσαίες παραγωγές ετικέτας από ρολό, εύκαμπτης συσκευασίας αλλά και διαφημιστικών & ειδικών εφαρμογών (ταμπελάκια, σουβέρ, ταυτότητες χεριού κ.α.) σε συνθετικά υλικά όπως η σειρά MDV Robuskin (PET, XTP κ.α.).

 

 

Μεγάλο σχήμα

Για τους επαγγελματίες large format με μεγάλους όγκους παραγωγής αφισών POS, καθώς και επιχειρήσεις με ενσωματωμένες μονάδες παραγωγής εκτυπώσεων (in-plants) όπως μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, η νέα σειρά inkjet εκτυπωτών HP Pagewide XL της ΗΡ έρχεται να θέσει νέα δεδομένα ταχύτητας & οικονομίας.

Βασισμένος στη μοναδική τεχνολογία HP Pagewide και χρησιμοποιώντας μελάνια pigment, ο HP Pagewide XL 8000 προσφέρει Α/Μ και έγχρωμες εκτυπώσεις σε ταχύτητες που φτάνουν τις 30 Α1 φύλλα/λεπτό (1500 Α1 φύλλα /ώρα) – η ταχύτερη ίσως εκτύπωση στην αγορά, ακόμα και σε σύγκριση με τους εκτυπωτές LED! Εξανεμίζοντας τους χρόνους παραγωγής, μειώνει το συνολικό κόστος για την επιχείρηση έως και 50%, ενώ εύκολα αντικαθιστά τα παλιότερα και πιο αργά μοντέλα. Ιδανικός για αφίσες, χάρτες, φωτογραφίες, τεχνικά & αρχιτεκτονικά σχέδια με κοφτές γραμμές και απόδοση κειμένου 2pt, εκτυπώνει σε χαρτιά απλά, ανακυκλωμένα, Tyvek, ματ φιλμ, με άοσμα μελάνια που είναι κατάλληλα για χρήση εσωτερικού χώρου όπως π.χ. σε εμπορικά κέντρα και σούπερ μάρκετ. Η εύκολη φόρτωση πολλαπλών ρολών σε συρτάρια, χωρίς άξονες, η εξαγωγή σε φύλλα, ο γρήγορος επεξεργαστής και το HP SmartStream software με ενσωματωμένο pdf management διευκολύνουν σημαντικά τη ροή εργασίας και κάνουν το χειρισμό του συστήματος απλή υπόθεση.

Η πολυαναμενόμενη Latex Rigid τεχνολογία της ΗΡ θα παρουσιαστεί επίσης μέσω εφαρμογών. Η πρώτη πραγματική υβριδική τεχνολογία HP Latex Printing καινοτομεί, επεκτείνοντας τη χρήση των HP Latex «πράσινων» μελανιών σε άκαμπτα υλικά για εφαρμογές POP και διακόσμησης. Η εισαγωγή του λευκού μελανιού (HP Latex White Ink), του πιο λαμπερού και αδιαφανούς λευκού στην ψηφιακή εκτύπωση και τα ζωντανά, ελαστικά χρώματα που διατηρούν τις υφές των επιφανειών φέρνουν πραγματική επανάσταση στην αγορά του sign & display, καθώς και σε νέες αγορές (π.χ. ψηφιακή μεταλλοτυπία).

 

Συσκευασία κυματοειδούς χαρτονιού

Από τις pre-print και lamination βιομηχανικές λύσεις ψηφιακής εκτύπωσης σε χαρτί για παραγωγή οντουλέ χαρτονιού (HP Pagewide Web Presses), έως τα post print πιεστήρια φύλλου HP Pagewide C500 και HP Scitex Corrugated Press series, η HP καλύπτει όλη τη γκάμα αναγκών παραγωγής στη βιομηχανία του corrugated.