Οι αρωματισμένες συσκευασίες φέρνουν την επανάσταση στον χώρο!

0
5651

Απελευθέρωσε το Genie, έξω από το λυχνάρι του

Οι νέες τάσεις στο Neuromarketing αποκαλύπτουν όλο και περισσότερο τον ρόλο που διαδραματίζει η όσφρηση στις αγοραστικές μας αποφάσεις. Πόσο μάλλον σε προϊόντα που έχουν ως σκοπό να συνεπάρουν θετικά αυτή την αίσθηση. Η ανάγκη για απευθείας δοκιμή σε προϊόντα καλλυντικών, απορρυπαντικών ή και σαμπουάν σίγουρα σε έχουν ωθήσει να ανοίξεις μια συσκευασία στο σημείο πώλησής της, ώστε να την μυρίσεις. Όμως ένα ανοιγμένο προϊόν δεν μπορεί να πουληθεί πλέον. Προσπάθειες χρόνων της αγοράς για επίλυση αυτού του προβλήματος φαίνεται να καρποφορούν, αναπτύσσοντας διάφορες ενδιαφέρουσες τεχνολογίες, όπως παρουσιάζονται και παρακάτω!

 

Σφίξε και μύρισε!

Φαίνεται πως η αγορά για αρωματισμένες συσκευασίες έχει έρθει για να μείνει, καθώς έχει αυξηθεί κατά 15% τα τελευταία 15 χρόνια. Η αξία των αρωμάτων είναι ήδη αναγνωρισμένη, καθώς χρησιμοποιούνται σε κάθε μέρος της καθημερινής μας ζωής. Καινοτόμες συσκευασίες πλέον μπορούν να ξεχειλίσουν στοχευμένα τις οσμές του προϊόντος, ώστε να δώσουν στον καταναλωτή μια καλύτερη ιδέα για τι κρύβεται στο εσωτερικό του.

 

Απορρυπαντικά και Αρώματα

Μέσω μιας καινοτόμας σύνθεσης περλών αρώματος, οι καταναλωτές μπορούν να δοκιμάσουν άμεσα το άρωμα του “Lenor Unstoppables” στο σημείο πώλησης, χωρίς να χρειαστεί να ανοίξουν την ταινία προστασίας. Σφίγγοντας το αποσπώμενο καπάκι, η οσμή του προϊόντος απελευθερώνεται από μικροσκοπικά ανοίγματα. Το προϊόν αυτό, εκτός αυτού, εξασφαλίζει και διάρκεια μέχρι και τριών μηνών στο άρωμα που αφήνει στα ρούχα, καθώς απελευθερώνεται μόνο κατά την ανθρώπινη επαφή!

 

Αμερικάνικη πατέντα από την Πενσυλβανία

Η Tekni-Plex, αμερικάνικη εταιρία ηγέτης του χώρου με έδρα την Πενσυλβανία, πέτυχε μια ακόμη μοναδική ανακάλυψη με την τεχνολογία “Sniff Seal Liner”. Η πρόσφατα κατοχυρωμένη πατέντα, μοναδική στο είδος της, επιτρέπει τα αρώματα να ξεχειλίζουν από τις ταινίες προστασίας των προϊόντων. Σύμφωνα με την εταιρία, η διαδικασία μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μια μεγάλη ποικιλία υλικών, για μέχρι και εννιά επιστρώσεις πλαστικοποίησης.

 

Τεχνολογίες εκτύπωσης για αρωματικές επενδύσεις

Χάρις τις προσπάθειες έρευνας και ανάπτυξης της εξειδικευμένης στον χώρο της συσκευασίας Follmann, η εταιρία ανέπτυξε εκτυπώσιμο ανάγλυφο που απελευθερώνει το άρωμα του προϊόντος 1:1, απλά με ένα άγγιγμα. Με την χρήση ενός πρόσθετου φύλλου, το βερνίκι λαδιού Folco-Scent μπορεί να συμπιεσθεί ερμητικά εντός μικρών καψούλων, που τις επιτρέπει να αντέχουν στην διαδικασία εκτύπωσης. Παρόλα αυτά, ανοίγουν απλά με το άγγιγμα των καταναλωτών, δρώντας πλήρως μέχρι και 12 μήνες.

 

Τεχνολογίες αμυχών για αναδιπλούμενα κουτιά

Η ειδική στις συσκευασίες Edelmann ερεύνησε πιο εξονυχιστικά την οσφρητική αντίληψη. Οι καρποί της προσπάθειάς της βασίζεται πάλι σε τεχνολογίες κάψουλας, με υδατοδιαλυτικό περιεχόμενο μη βασισμένο στο νερό. Το εσωτερικό διαχέεται με το ξύσιμο ή το σφίξιμο της συσκευασίας. Ερμητικά κλειστές, διατηρούνται και αναμειγνύονται στο βερνίκι που τυπώνεται σε αναδιπλούμενα κιβώτια.

 

Οι ευχάριστες μυρωδιές αυξάνουν τις πωλήσεις

Μια έρευνα που διεξήχθη από την Nike αποδεικνύει πως τα αρώματα χώρου είναι απαραίτητα για τις πωλήσεις ενδυμάτων. Με την χρήση των κατάλληλων οσμών, ο παγκόσμιος παίκτης της αγοράς αθλητικών ενδυμάτων και υποδημάτων έχει παρατηρήσει αυξήσεις μέχρι και 80%. Παράλληλα, έρευνες που έλαβαν χώρα σε πρατήρια καυσίμων παρουσιάζουν πως σημεία πώλησης ενισχυμένα με μυρωδιές καβουρδισμένων κόκκων καφέ, φέρνει μέχρι και αύξηση 300% στις αγορές καφέ Take-Away.