Χρυσή διάκριση στα Packaging Awards 2022

0
1938

                

H bel (bel.gr) κέρδισε ένα ακόμα Χρυσό βραβείο, αυτή τη φορά στα Packaging Awards 2022 που διοργανώθηκαν από την Boussias Communications, γεγονός που επιβεβαιώνει την καινοτομία που παρέχει το Overprint MIS στην αξιοποίηση της τεχνολογίας και την προστιθέμενη αξία που προσδίδει στην αλυσίδα της συσκευασίας των προϊόντων.

Στην τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7 Ιουλίου βραβεύτηκαν, όπως αναδείχτηκαν από την κριτική επιτροπή, οι κορυφαίες συσκευασίες της χρονιάς για την καινοτομία τους στον σχεδιασμό, τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν, την τεχνολογία που αξιοποιήθηκε και τις διαδικασίες, που προσδίδουν αξία σε ολόκληρη την αλυσίδα συσκευασίας ενός προϊόντος.

«H bel ανταποκρινόμενη στις τάσεις της αγοράς και τις ανάγκες των πελατών της στην Ελλάδα και στο εξωτερικό που την εμπιστεύονται για περισσότερα από 20 χρόνια, παρουσιάζει την νέα λειτουργικότητα στο Overprint που καλύπτει την ιχνηλασιμότητα των πρώτων υλών και ετοίμων προϊόντων με χρήση φορητών τερματικών και προηγμένων συστημάτων συλλογής δεδομένων από τους χώρους παραγωγής και αποθηκών, διασφαλίζοντας έτσι στους πελάτες της την τήρηση προτύπων ποιότητας και ασφάλειας», λέει ο Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος, Global Sales & Business Development Director της bel.

Η bel έλαβε το Χρυσό βραβείο για την ολοκληρωμένη λύση της Overprint σχετικά με τη Συλλογή Δεδομένων και την Ιχνηλασιμότητα στην κατηγορία Συστήματα διαχείρισης παραγωγής και έλεγχος ποιότητας στην εκτύπωση.

Η ασφάλεια και η ποιότητα των τροφίμων και φαρμάκων απαιτούν ένα αξιόπιστο σύστημα ιχνηλασιμότητας από τις εταιρείες εκτυπώσεων και συσκευασίας. Το Overprint MIS, κατασκευασμένο με έμφυτη ευελιξία και εκτεταμένες δυνατότητες διαχείρισης δεδομένων, παρέχει διαφορετικούς τρόπους καταγραφής της κατανάλωσης και της φύρας των υλικών στην παραγωγή, είτε χειροκίνητα είτε μέσω αυτόματων τερματικών συλλογής δεδομένων στο χώρο της παραγωγής.

Η ιχνηλασιμότητα επιτυγχάνεται με διαχείριση με αριθμούς LOT, barcodes ή/και ετικέτες RFID, και μέσω συσκευών συλλογής δεδομένων που αντικαθιστούν τον τρόπο καταγραφής και επαλήθευσης των δεδομένων, με διασφάλιση ποιότητας και αυτοματισμό στις διαδικασίες αποθήκης και logistics. Ο αυτοματισμός μπορεί να επιτευχθεί, εφαρμόζοντας πρότυπα Industry 4.0 και JDF στον κύκλο ζωής της εκτύπωσης.

Αξιοποιώντας τις δυνατότητες του διαδικτύου επιτρέπονται η συνεχής συνδεσιμότητα και ανταλλαγή πληροφοριών. Η ψηφιοποίηση των διαδικασιών και των ροών εργασίας επιτρέπει σε μία επιχείρηση να ανταλλάσσει πληροφορίες πιο αποτελεσματικά, να ενδυναμώνει την αλληλεπίδραση μεταξύ ανθρώπων και εξοπλισμού. Αυτό αυξάνει τη συνολική αποδοτικότητα, επιτρέποντας την παροχή υπηρεσιών με ταχύτητα, ευκολία πρόσβασης και ευχέρεια.

Προσδοκώμενα οφέλη της ολοκληρωμένης λύσης Συλλογής Δεδομένων και Ιχνηλασιμότητας που παρέχει το Overprint MIS είναι η αύξηση της παραγωγής, η εξάλειψη των κωλυμάτων και των ανθρώπινων σφαλμάτων, η αυξημένη ποιότητα, η εξοικονόμηση χρόνου και εργατικού δυναμικού.

Η λύση βρίσκεται σε λειτουργία σε εταιρείες εκτυπώσεων και συσκευασίας που κατέχουν το Overprint MIS.