«Μικρά Οινοποιεία, Μεγάλα Κρασιά 2023»

0
1228

Μια οινική έκθεση που ταξιδεύει τον επισκέπτη σε ολόκληρη την Ελλάδα με τα μοναδικά κρασιά του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδος (ΣΜΟΕ).

12 & 13 Φεβρουαρίου 2023 | 11:00-19:00

Ο Σύνδεσμος Μικρών Οινοποιών Ελλάδος (ΣΜΟΕ) σας προσκαλεί στην 4η Οινική Έκθεση που διοργανώνει με τίτλο «Μικρά Οινοποιεία, Μεγάλα Κρασιά 2023».

Στις 12 και στις 13 Φεβρουαρίου 2023, τα μικρά οινοποιεία από ολόκληρη την ελληνική επικράτεια έρχονται στην Αθήνα για να παρουσιάσουν τα μεγάλα και σπουδαία τους κρασιά. Τα μοναδικά προϊόντα που παράγουν δίνοντας έμφαση στην πρώτη ύλη, επενδύοντας χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα, καταδεικνύοντας ότι η ταυτότητα ενός κρασιού είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την περιοχή, τη γη και την προσωπικότητα των ανθρώπων που ζουν κοντά της.

Ο ΣΜΟΕ ανυπομονεί να υποδεχθεί το οινόφιλο κοινό, τους επαγγελματίες του χώρου, τους φίλους και τους υποστηρικτές του σε μια ανανεωμένη διοργάνωση, που θα περιλαμβάνει έκθεση προϊόντων, εκδηλώσεις γευσιγνωσίας και πολλές εκπλήξεις!

Φέτος, η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, ένα μοναδικό συγκρότημα Αθλητισμού, Πολιτισμού και Καινοτομίας 3.500 τετραγωνικών μέτρων. Πρόκειται για έναν χώρο με μεγάλη ιστορία και σύγχρονες δημόσιες υποδομές που παρέχουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στους πολίτες, ενώ παράλληλα φιλοξενεί επιλεγμένες εκδηλώσεις σε ένα ευχάριστο περιβάλλον, σε κεντρικό σημείο της Αθήνας, το οποίο μπορεί να προσεγγίσει εύκολα ο επισκέπτης. Επίσης, έχει προβλεφθεί να έχουν πρόσβαση σε όλους τους χώρους του τα άτομα με αναπηρία.

Οι επισκέπτες της έκθεσης, και αυτή τη φορά, θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ξεχωριστά κρασιά, να συνομιλήσουν με τους οινοπαραγωγούς, αλλά και να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες συζητήσεις και παρουσιάσεις με θέματα που αφορούν το κρασί, την πρωτογενή παραγωγή, τις εξαγωγές ελληνικών κρασιών, καθώς και να επικοινωνήσουν στο «Live Smoe’s Wine Stage», το οποίο θα στηθεί στην αίθουσα γευσιγνωσίας και θα είναι ανοιχτό σε όλους, αλλά και να συμμετάσχουν σε ένα ξεχωριστό workshop με τη Γιοβάννα Λύκου (sommelier – wine&spirits instructor – drinks editor).

Παράλληλη Εκδήλωση – Workshop: Κρασί, Τυρί και Ψωμί: Το απόλυτο γαστρονομικό τρίπτυχο

Ο Σύνδεσμος Μικρών Οινοποιών Ελλάδος (ΣΜΟΕ) υποδέχεται την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023 τη Γιοβάννα Λύκου* (sommelier – wine&spirits instructor – drinks editor) σε ένα workshop αφιερωμένο στο απόλυτο γαστρονομικό τρίπτυχο.

Επιλεγμένα ελληνικά τυριά εξαιρετικής ποιότητας συνδυάζονται με αριστουργηματικές αποδόσεις ελληνικών ποικιλιών και υπέροχο χειροποίητο βιολογικό ψωμί.

Σε αυτό το ταξίδι στον μαγικό κόσμο ενός κορυφαίου γευστικού ταιριάσματος, οι συμμετέχοντες θα μάθουν όλα όσα χρειάζονται για το κρασί, το τυρί και το ψωμί: από τον τρόπο παραγωγής και τα γευστικά χαρακτηριστικά μέχρι τα μυστικά της μέγιστης απόλαυσης.

Η δοκιμή θα περιλαμβάνει κρασιά παραγωγών του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδος (ΣΜΟΕ), τυριά από το Τυροκομείο Κωσταρέλος και ψωμί από το Betty’s Bakery.

Χρυσός Χορηγός

Cork Hellas

Ασημένιοι Χορηγοί

ALPA GLASS, Berlin Packaging, ΖΑΒΑΛΟΣ – Cartontec Α.Ε., GS Labelprint, GR.INOX | ΑΦΟΙ ΓΚΡΕΚΗ Ε.Π.Ε., ΚΟΡΟΠΟΥΛΗΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ Α.Ε., Mellon Group, TC Group, WPS – Βασίλης Παπαδερός Α.Ε.

Χορηγοί Eπικοινωνίας

Η Καθημερινή, The Crunchy Grape, Flag in Life, 750ml, Grape Magazine, Περιοδικό Οινολογία, Ypaithros.gr, ΑθηNEA, Carpe Vinum, Winevert, Not an Expert, So Posh, FnB Daily

Χορηγοί Γευστικής Απόλαυσης 

Τυροκομείο Κωσταρέλος, Betty´s Bakery, Zagori

Συντονισμός-Επικοινωνία

Carpe Vinum – a8inea.com

Υπό την Αιγίδα

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων