Η Xeikon παρουσιάζει τη μοναδική τεχνολογία στερεοποίησης Panther DuraCure

0
5098

Μέγιστες επιδόσεις στερεοποίησης και μακρόχρονη αντοχή, με χρήση της ελάχιστης δυνατής ενέργειας

 Η Xeikon κατέθετε αίτηση ευρεσιτεχνίας για την τεχνολογία στερεοποίησης (curing) Panther DuraCure UV που ανέπτυξε, για χρήση με τα μελάνια Xeikon PantherCure UV. Αυτή η μοναδική τεχνολογία στερεοποίησης προάγει τις επιδόσεις των ψηφιακών πιεστηρίων inkjet UV Xeikon Panther σε νέα επίπεδα. Η τεχνολογία στερεοποίησης Panther DuraCure είναι μια μοναδική τεχνική που επιτυγχάνει βέλτιστα αποτελέσματα στιλπνότητας σε όλα τα χρώματα, καθώς και αξεπέραστη αντοχή για πολλές εφαρμογές σε πολλούς κλάδους. Τα βασικά οφέλη είναι οι συνεπείς επιδόσεις στερεοποίησης, η μακρόχρονη αντοχή και η ελάχιστη δυνατή κατανάλωση ενέργειας.

Ο κος Jeroen Van Bauwel, Director Product Management στη Xeikon, αναφέρει: «Η τεχνολογία DuraCure αποτελεί απάντηση σε ένα αίτημα του κλάδου, καθώς και το επόμενο βήμα της στρατηγικής μας για την προσφορά ενός χαρτοφυλακίου συμπληρωματικών λύσεων. Οι καλές επιδόσεις στερεοποίησης αποτελούν σημαντικό κριτήριο κατά την επιλογή της τεχνολογίας εκτύπωσης UV inkjet στην οποία θα επενδύσει μια επιχείρηση. Η ποιότητα και η αντοχή που παρέχει η στερεοποίηση DuraCure διευρύνει τις δυνατότητες αυτής της τεχνολογίας εκτύπωσης και την καθιστά ιδιαίτερα ελκυστική ευκαιρία. Η νέα τεχνολογία DuraCure μπορεί να επιτύχει βέλτιστη στερεοποίηση για ποικιλία εφαρμογών, συνδυάζεται με τα μελάνια μας PantherCure UV και με υποστρώματα για την επίτευξη αποτελεσμάτων κορυφαίας ποιότητας και παρέχει επιχειρηματικές ευκαιρίες προστιθέμενης αξίας στους πελάτες μας.»

Πώς λειτουργεί η διαδικασία στερεοποίησης

Η διαδικασία στερεοποίησης Panther DuraCure συνεργάζεται με τα ψηφιακά πιεστήρια inkjet UV Panther, λειτουργώντας με πολλούς τρόπους. Το ‘καρφίτσωμα’ του λευκού με UV αποτρέπει την εξάπλωση και τη διείσδυσή του στα μελάνια CMYK. Αυτό εξασφαλίζει ότι η ποιότητα της εικόνας CMYK παραμένει σε κορυφαίο επίπεδο. Το “καρφίτσωμα” με UV μετά το μαύρο, σε συνέχεια της μεταφοράς των CMYK, σημαίνει ότι η τεχνολογία DuraCure “παγώνει” όλα τα χρώματα της εικόνας, διατηρώντας τη βέλτιστη λαμπρότητα και στιλπνότητα των χρωμάτων. Η χρήση στερεοποίησης LED, με την ικανότητά της να διεισδύει σε βάθος στα στρώματα μελανιού, σε συνδυασμό με τη στερεοποίηση HG (υδραργύρου) για ελαφριά αλλά αποτελεσματική σκλήρυνση της επιφάνειας του μελανιού UV, προσφέρουν το καλύτερο και από τους δύο κόσμους. Η έξυπνη χρήση αυτών των υφιστάμενων τεχνολογιών κάνει τη διαφορά. Ο συνδυασμός τους με τον βέλτιστο τρόπο ώστε να χρησιμοποιείται λιγότερη ενέργεια επιδρά θετικά στη διάρκεια ζωής των λυχνιών στερεοποίησης.

Ο κος Van Bauwel ολοκληρώνει λέγοντας, «Ο συνδυασμός όλων αυτών των βημάτων στερεοποίησης έχει ως αποτέλεσμα την πιο ανθεκτική, βιώσιμη και αποδοτική λύση στερεοποίησης που υπάρχει στην αγορά σήμερα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο καταθέσαμε αίτηση ευρεσιτεχνίας για την τεχνολογία στερεοποίησης Panther DuraCure. Η Xeikon εργάζεται συνεχώς με γνώμονα την τελειοποίηση κάθε συστατικού στοιχείου του χαρτοφυλακίου της. Χάρη στην μακρόχρονη ιστορία μας και στην ουσιαστική γνώση μας για την αγορά ψηφιακής εκτύπωσης ετικετών, σε συνδυασμό με την πρόσβαση σε καινοτόμες τεχνολογίες ως μέλος του ομίλου Flint, μπορούμε να παρέχουμε στους πελάτες μας τα καλύτερα προϊόντα και υπηρεσίες.»

www.xeikon.com,

www.flintgrp.com