Συσκευασία φρέσκου κρέατος & τροφίμων σε map ή skinpack

0
5200

 

Η αεροστεγής συσκευασία τροφίμων προσφέρει προστασία από το εξωτερικό περιβάλλον για την αποφυγή της οξείδωσης από οξυγόνο και φως, της εισροής ή εκροής οσμών, καθώς και της απώλειας υγρασίας. Με αυτό τον τρόπο επιβραδύνεται η μόλυνση, παρατείνοντας την διάρκεια ζωής του τρόφιμου.

Συγκεκριμένα στη συσκευασία φρέσκου κρέατος είναι απαραίτητη η συσκευασία σε τροποποιημένη  ατμόσφαιρα MAP (Modified Atmosphere Package). Με αυτή τη διαδικασία αλλάζει η σύνθεση του αέρα που περιβάλλει το τρόφιμο εντός της συσκευασίας αφού:

  • Πραγματοποιείται Vacuum στο σκαφίδιο αποστραγγίζοντας τον αέρα.
  • Αντικαθίσταται η ισορροπία με την εισροή αδρανών αερίων.

Η μέθοδος αυτή είναι ιδανική για ευαίσθητα, φρέσκα ή αποξηραμένα προϊόντα και ειδικά για φρέσκο κρέας ή ψάρι.

            Η νέα τάση στην συσκευασία παρόμοιων προϊόντων είναι το Skin Pack. Πιο συγκεκριμένα ο αέρας αποστραγγίζεται εντελώς από το σκαφίδιο ή την επίπεδη επιφάνεια που έχει τοποθετηθεί το τρόφιμο και η μεμβράνη εφαρμόζει ακριβώς επάνω του, ανάγλυφα χωρίς να το παραμορφώνει. Μοιάζει με τη συσκευασία κενού (Vacuum). Έτσι το προϊόν καλύπτεται από τη μεμβράνη σαν να έχει δεύτερο δέρμα και είναι αεροστεγώς συσκευασμένο. Η τεχνολογία Skin Pack είναι ιδανική για προϊόντα με προεξέχοντα μέρη, όπως τα κόκκαλα.

Το εντυπωσιακό της συσκευασίας αυτής είναι πως ο καταναλωτής είναι σε θέση:

  • Να δει απευθείας το χρώμα και φρεσκάδα του κρέατος
  • Να ακουμπήσει και να αισθανθεί το προϊόν

Η ΤΑΧΥΠΑΚ προσφέροντας ολοκληρωμένες λύσεις συσκευασίας παρέχει  ημιαυτόματα και αυτόματα μηχανήματα που μπορούν να εκτελέσουν και τις δύο διαδικασίες συσκευασίας μόνο με μια απλή και ταχύτατη αλλαγή μήτρας. Οι λύσεις αυτές μπορούν να εφαρμοστούν και σε πληθώρα διαφορετικών προϊόντων: ξηροί καρποί, αποξηραμένα φρούτα, όσπρια κ.α.

ΤΑΧΥΠΑΚ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ

Τηλέφωνο: 210 94 280 82

Site: www.tahipack.gr