3D news

0
6063

Η επένδυση της Digiprint στον εκτυπωτή Massivit 1800 ολοκληρώθηκε με την πρόσφατη εγκατάστασή του. Με την προσθήκη του νέου εκτυπωτή η Digiprint διευρύνει την προσφορά ολοκληρωμένων 2D και 3D λύσεων προς τους πελάτες της, με πολλά νέα πλεονεκτήματα και δυνατότητες.

Τ ο σύστημα Massivit 1800 είναι ο ταχύτερος εκτυπωτής 3D μεγάλου σχήματος.

Ο Massivit 1800 εκτυπώνει κοίλα αντικείμενα με ύψος μέχρι 1,8 μέτρα προσθέτοντας ύψος μέχρι και 35 εκατοστά ανά ώρα. Οι συνολικές διαστάσεις της εκτύπωσης είναι 1,5μ x 1,2μ x 1,8μ. Μεγαλύτερα, υπερ-μεγέθη, αντικείμενα μπορούν να παραχθούν με την ένωση μερικών εκτυπώσεων.

Ίσως οι αριθμοί δεν προσφέρουν την αίσθηση της ταχύτητας και ένα παράδειγμα θα βοηθήσει να γίνει αντιληπτή. Έτσι, θα χρειαστούν μόνο 5 ώρες για να εκτυπώσετε ένα απλό τρισδιάστατο γλυπτό ενός ανθρώπου σε πλήρες μέγεθος και, αν ο εκτυπωτής εξοπλισθεί και με το προαιρετικό δεύτερο σύστημα παραγωγής, μπορείτε ταυτόχρονα να εκτυπώσετε και δεύτερο αντικείμενο.

Παρότι τυπώνει μεγάλα αντικείμενα δεν απαιτούνται «στηρίγματα» κατά την παραγωγή, όπως συμβαίνει με άλλες τεχνολογίες και μάλιστα με παραγωγή με πολύ μικρότερες διαστάσεις. Ο μηχανισμός εκτύπωσης και το λογισμικό του εκτυπωτή δίνουν την δυνατότητα εκτύπωσης αντικειμένων που δεν απαραίτητα κάθετα – μπορούν να είναι ακόμη και οριζόντια. Επίσης η δυνατότητα αυτή του Massivit έχει σαν αποτέλεσμα οικονομική εκτύπωση, αφού δεν καταναλώνεται υλικό στην εκτύπωση στηριγμάτων.

Στην καρδιά του Massivit 1800 είναι η τεχνολογία εκτύπωσης GDP-Gel Dispensing Printing. Συγκεκριμένα χρησιμοποιείται ειδικό gel εκτύπωσης, το οποίο έχει σχετικά χαμηλή ρευστότητα. To gel είναι ευαίσθητο σε συγκεκριμένο κύμα UV και με την σκλήρυνσή του δημιουργούνται τα τρισδιάστατα αντικείμενα.

 

   Digiprint: Καινοτομεί επενδύοντας –  επενδύει καινοτομώντας

Ή ταν στην πρόσφατη FESPA 2017, όπου συνάντησα τον ιδιοκτήτη μιας ελληνικής εταιρείας, η οποία έχει κάνει σημαντικά άλματα στον χώρο των ψηφιακών εκτυπώσεων μεγάλων διαστάσεων, για την κάλυψη της διαφημιστικής αγοράς, από το ξεκίνημά της το 2004.

O Λευτέρης Σούμπασης, ιδιοκτήτης της Digiprint, είναι ένας διορατικός επιχειρηματίας, ο οποίος καινοτομεί και επενδύει συνεχώς στο μέλλον.

Με τον Λευτέρη Σούμπαση, συναντηθήκαμε εκ νέου στις σύγχρονες εγκαταστάσεις τις εταιρείας του, στην Αθήνα και μας ενημέρωσε για τις τελευταίες επενδυτικές του κινήσεις.

Στην επαφή μαζί του αμέσως, αντιλαμβάνεσαι το πάθος για τη δουλειά του, και το όραμα που έχει για την εταιρεία του, αλλά και τον χώρο των εκτυπώσεων.

Από το 2004 έως σήμερα η εταιρεία Digiprint, εξελίσσεται συνεχώς επενδύοντας όχι μόνο σε τεχνολογίες αιχμής, αλλά και σε έμπειρο καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό. Σήμερα αποτελεί μια από τις πρωτοπόρες εταιρείες ψηφιακών εκτυπώσεων στην Ελλάδα.

Αν και η αγορά της υπαίθριας διαφήμισης έχει μειωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, η εταιρεία Digiprint, διατηρεί την μερίδα του λέοντος στην συγκεκριμένη αγορά με ποσοστά άνω του 80%. Παράλληλα με τις νέες τεχνολογίες στις οποίες επενδύει, έχει επεκταθεί στην αγορά των retail καταστημάτων και στον χώρο του event marketing, στους οποίους έχει πανελλαδική παρουσία, με εξειδικευμένο τμήμα.

Σημαντικός παράγοντας για την εξέλιξή της αυτή, είναι οι τελευταίας τεχνολογίας βιομηχανικοί εκτυπωτές με εντυπωσιακές ταχύτητες παραγωγής και πολύς υψηλής ανάλυσης εκτυπώσεων.

Με εξειδικευμένα προγράμματα παραγωγής, παρακολουθείται όλη η ροή της εργασίας – από τη προσφορά μέχρι την τιμολόγηση – με την λογική ότι όλη η διαδικασία παραγωγής βασίζεται σε μια ενιαία πλατφόρμα για όλους τους εμπλεκόμενους χρήστες.

Οι τελευταίες δύο μεγάλες προσθήκες σε μηχανές αιχμής είναι:
• Durst Rho1312, το οποίο είναι ένα βιομηχανικό πιεστήριο παραγωγής χάρτινων stand, με δυνατότητα εκτύπωσης σε πολλή υψηλή ταχύτητα, 650m2/ώρα με ανάλυση έως και 1000 dpi!

 

Λευτέρης Σούμπασης: «Με την έλευση του Durst Rho1312, o σχεδιασμός μας είναι να δημιουργήσουμε μια νέα αγορά, αλλά παράλληλα και μια νέα λύση στον χώρο των stand και όχι μόνο. Οι πολύ υψηλές ταχύτητες της μηχανής αυτής, σε συνάρτηση με την ανάλυση των εκτυπώσεων, δίνει την δυνατότητα στους πελάτες μας, να μεταφέρουν παραδοσιακά μεγάλες εργασίες, του αναλογικού τρόπου εκτύπωσης, στην ψηφιακή τεχνολογία και εποχή».

• Massivit 1800, ο οποίος είναι ένας μοναδικός εκτυπωτής, τρισδιάστατων αντικειμένων, με δυνατότητα εκτύπωσης ομοιωμάτων σε μέγιστες διαστάσεις: 150cm μήκους, 120cm βάθους και 180cm ύψους.
Ο 3D αυτός εκτυπωτής είναι ο μοναδικός εκτυπωτής τέτοιων διαστάσεων στην Ελλάδα και από τους λίγους που κυκλοφορούν αυτή την στιγμή στην Παγκόσμια αγορά.

Λευτέρης Σούμπασης: «Το Massivit 1800, δημιουργεί απεριόριστες ευκαιρίες και δυνατότητες. Για τον λόγο αυτό δημιουργήσαμε ένα ξεχωριστό τμήμα με βιομηχανικούς σχεδιαστές, ώστε να προσφέρουμε μια ολοκληρωμένη λύση, μοναδικών τρισδιάστατων εκτυπώσεων πολύ μεγάλων μεγεθών, για τον χώρο της διαφήμισης, του marketing προϊόντων, τις εκθεσιακές κατασκευές και την διακόσμηση».

Ο κος Λευτέρης Σούμπασης είναι ανήσυχο πνεύμα και συνεχίζει:
«Επόμενός μας στόχος, είναι να δημιουργήσουμε μια, web to print πλατφόρμα, με δυνατότητα να υλοποιούμε περισσότερες εργασίες ανά ημέρα. Ένας τομέας που μας ενδιαφέρει αρκετά και σκεφτόμαστε να κινηθούμε μέσα στα επόμενα 2 χρόνια είναι η εκτύπωση μεγάλης διάστασης διαφημιστικού υφάσματος με στόχο την Ελληνική και Ευρωπαϊκή αγορά.»