Ευέλικτη Παραγωγή για Κυματοειδείς Συσκευασίες (Corrugated)

0
5448

Η  Highcon τεχνολογία ψηφιακής κοπής και πίκμανσης για κυματοειδείς συσκευασίες παρέχει την ευελιξία της ψηφιακής τεχνολογίας σε συνδυασμό με την υψηλή ποιότητα. Οι χρήστες μπορούν όχι μόνο να κάνουν οικονομία από την παραγωγή κοπτικών και τη δραστική μείωση του χώρου αποθήκευσης τους, αλλά και από την ψηφιακή τεχνολογία η οποία επιτρέπει την παραγωγή κοπτικών «πάνω στην ώρα» (JIT production ή JIT delivery), μικρά τιράζ, προσωποποιημένες ή ιδιαίτερες διατρήσεις με πιο ευδιάκριτες και ποιοτικής μορφής άκρες, ευκολότερο άνοιγμα και χάραξη-κοπή μεταβλητών στοιχείων (variable data) για προσαρμογή ή εξατομίκευση ακόμα και στο επίπεδο των σειριακών αριθμών. Η έννοια της «ψηφιακής τεχνολογίας» αναφέρεται επίσης στη δυνατότητα προσαρμογής του σχεδιασμού, της δομής και της κατασκευής για τη βελτιστοποίηση του μεγέθους του κιβωτίου, τη μείωση της περιττού όγκου στη συσκευασία και τη διασφάλιση της παραγωγής του κατάλληλου μεγέθους κουτιού σύμφωνα με το εκάστοτε προϊόν. Η ψηφιακή κοπή και πίκμανση είναι επίσης μια διαδικασία χωρίς χρήση κοπτικού – με αποτέλεσμα τα κουτιά να είναι σκληρότερα με άκρες ανθεκτικές στη θραύση και υψηλότερο BCT Value (Box Compression Test). Με την εκθετική ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου και την επακόλουθη απαίτηση για συσκευασίες που αντέχουν τους «κινδύνους» της άμεσης μεταφοράς προς τους καταναλωτές, υπάρχει μια ταχέως αυξανόμενη ανάγκη για συσκευασίες που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για ηλεκτρονικές αγορές, εξαλείφοντας την ανάγκη για κουτιά εντός κιβωτίων, μειώνοντας το κόστος αποστολής. Η σημερινή απαίτηση από τους καταναλωτές είναι η συσκευασία να φέρει το σήμα της μάρκας-brand, να προστατεύει το προϊόν και προσφέρει επίσης μια θετική εμπειρία ανοίγματος της συσκευασίας (unboxing). Το ψηφιακό φινίρισμα για κυματοειδείς συσκευασίες ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του καταναλωτή τόσο δομικά όσο και οπτικά, καθώς και την ικανότητα της μάρκας-brand να «περνάει» τα μηνύματά της.

Το ψηφιακό μηχάνημα κοπής και πίκμανσης Highcon Euclid IIIC σχεδιάστηκε ειδικά για να καλύψει τις ανάγκες των συσκευαστηρίων που λειτουργούν με πτυχωτά υποστρώματα από 1 mm έως 3 mm / 40-120pt. Το μηχάνημα εξαλείφει την ανάγκη για σχεδιασμό και προετοιμασία κοπτικού κι έχει επίσης τη δυνατότητα να προσθέσει μονάδα Highcon Integrated Digital Stripping (αφαίρεση και καθαρισμός αποβαλλόμενων μερών όσο μικρά και να είναι), εξοικονομώντας χρόνο και χρήμα στη διαδικασία.

Τα εκθεσιακά stands (display stands) είναι φυσικό επόμενο γι’ αυτό το μηχάνημα. Για πολλά χρόνια το κυματοειδές χαρτόνι κατείχε ένα ρόλο branding, υποστηρίζοντας τόσο τις συσκευασίες όσο και τα display stands. Η εκρηκτική ανάπτυξη των πολλαπλών εκδόσεων ομοειδών προϊόντων (SKUs) κι η απαίτηση για συνεχή ανανέωση δημιούργησαν ζήτηση για συσκευασίες “Shelf-ready” και «αυτοτελή» stands, που μεταφράζεται σε όλο και μικρότερα τιράζ και συχνές παραγγελίες.

Πλεονεκτήματα της Highcon τεχνολογίας ψηφιακού φινιρίσματος για κυματοειδείς συσκευασίες:

● Αποδοτικότητα και Ταχύτητα παράδοσης στην Αγορά

● Οι πελάτες αναμένουν άμεση παράδοση, μεταξύ 24-48 ωρών και δεν είναι διατεθειμένοι να περιμένουν τη δημιουργία ενός κοπτικού

● Βελτίωση Διαδικασίας

● Το μέγεθος και η δομή μπορούν να προσαρμοστούν ψηφιακά και τα αρχεία αποθηκεύονται σε μια μονάδα δίσκου

● Εξατομίκευση

● Οι καταναλωτές ενδιαφέρονται μόνο για οτιδήποτε είναι σχετικό με αυτούς. Για παράδειγμα εκδόσεις ανά περιοχή, δημογραφικά στοιχεία, εποχή ή γλώσσα κι ακόμη εξατομικευμένα προϊόντα ανά άτομο

● Online

● Η προσαρμογή του μεγέθους και της δομής έχει διπλή σημασία για την αποστολή και την προώθηση της μάρκας-brand, καθώς παραπέμπει στην ορθή ογκομέτρηση και στην επιλογή της ελαφρύτερης συσκευασίας για ηλεκτρονικές αγορές.

● Βιωσιμότητα

● Οικονομία κύκλου συσκευασίας – χωρίς την αποθήκευση και χρήση κοπτικού, την άκαμπτη αλυσίδα εφοδιασμού, μειωμένο βάρος κι όγκος συσκευασίας, διατηρώντας τη «δύναμη» του κιβωτίου, ανακυκλωσιμότητα.

● Unboxing Εμπειρία

● Οπτικά ελκυστική, αλλά και προστατευτική συσκευασία που ταιριάζει σε όλα τα κουτιά. Τα ψηφιακά zipper κάνουν εύκολο το άνοιγμα.

Ψηφιακή Διαμόρφωση Πίκμανσης
Set up 5-25 λεπτά
Ψηφιακή laser κοπή με μεταβλητές χαράξεις/κοπές
Αυτόματες ρυθμίσεις/αλλαγές & δοκιμές στη χάραξη/κοπή από φύλλο σε φύλλο
Χωρίς την ανάγκη προμήθειας καλουπιών και την αποθήκευση τους
Μεταβλητές κοπές για 3D παραγωγές
Χαρακτηριστικά:
● Σχήμα κοπής και πίκμανσης φύλου (net cutting area): 740 x 1050mm (29 x 41’’)
● Χαρακτηριστικά υλικών για corrugated & fluted: 1 mm έως 3 mm / 40-120pt
● Ταχύτητα: 2.250 φύλλα την ώρα
● Τύπος Υλικών: 1 mm έως 3 mm N F G E B Flute