Η ePac επενδύει 100 εκατομμύρια δολάρια και αγοράζει 24 x HP Indigo 20000 ψηφιακές εκτυπωτικές πρέσες ρολού (762 mm) και περιφερειακό εξοπλισμό για την αγορά της Εύκαμπτης Συσκευασίας

0
5135

Η HP Inc. και η ePac, ο ηγέτης στη ψηφιακή εύκαμπτη συσκευασία με εκτυπωτικές πρέσες HP Indigo, ανακοίνωσαν τον προηγούμενο μήνα μία από τις πιο σημαντικές συμφωνίες μεταξύ τους. H ePac θα προμηθευτεί μία σειρά από ψηφιακές εκτυπωτικές πρέσες HP Indigo 20000 το 2020 για να συνεχίσει την ανάπτυξη της στη παγκόσμια αγορά εύκαμπτων συσκευασιών δίνοντας νέες ευκαιρίες και δυνατότητες στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (SMBs) καθώς και στις μεγαλύτερες εταιρίες-συσκευαστήρια καταναλωτικών προϊόντων (CPGs) .

Η νέα σταδιακή παραγγελία 24 ψηφιακών εκτυπωτικών πρεσών HP Indigo 20000 είναι η μεγαλύτερη συμφωνία μέχρι σήμερα για την HP. Αυτό σχεδόν διπλασιάζει την παραγωγική ικανότητα για την ePac, επεκτείνοντας το επόμενο έτος από 28 HP πρέσες και 12 τοποθεσίες σε πάνω από 52 πρέσες που θα λειτουργούν σε 20 τοποθεσίες – συμπεριλαμβανομένων νέων τοποθεσιών στον Καναδά και το Ηνωμένο Βασίλειο (και μελλοντικά στην Ασία). Η επένδυση εκτιμάται πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια, συμπεριλαμβανομένων των πρεσών, αναλωσίμων, υπηρεσιών τεχνικής υποστήριξης για πολλά χρόνια.

“Σε κάθε αγορά που επενδύουμε, βιώνουμε μια παρόμοια ανταπόκριση. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις συνεργάζονται μαζί μας για να τους βοηθήσουμε να εξελιχθούν, και καθώς μεγαλώνουν, βλέπουν ευκαιρίες να προσφέρουν γρήγορα νέα προϊόντα στην αγορά και να προβαίνουν σε πιο στοχοθετημένες προσφορές. Βασισμένοι στην επιτυχία μας και το επιχειρηματικό μοντέλο, αποφασίσαμε να επιταχύνουμε το επιχειρηματικό μας σχέδιο με μια πρόσθετη επένδυση”, δήλωσε ο Jack Knott, Διευθύνων Σύμβουλος της ePac Flexible Packaging. “Έχουμε καταλάβει πως να οδηγήσουμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό εντός της αγοράς εύκαμπτων συσκευασιών για βραχυπρόθεσμες, μεσαίες κι ακόμα πιο μακροπρόθεσμες στρατηγικές με την καινοτόμα τεχνολογία της HP Indigo”.

Η ePac κι η αναπτυσσόμενη αγορά ψηφιακά εκτυπωμένων εύκαμπτων συσκευασιών

Ιδρύθηκε τον Μάιο του 2016 ως μέλος του ομίλου Greenfield με μόνο μία πρέσα HP Indigo 20000, και στη συνέχεια η ePac μεγάλωσε εκθετικά. Πριν από ένα χρόνο, η εταιρεία υπέγραψε 20 επιπλέον HP Indigo πρέσες, οι οποίες έχουν τεθεί σε παραγωγή. Από τις αρχές του 2019, έχει υπερδιπλασιάσει την πελατειακή της βάση, με το 75% να τοποθετεί επαναληπτικές παραγγελίες. Σήμερα, η ePac εξυπηρετεί περισσότερους από 5.000 πελάτες.

“Η τρομερή άνοδος της ePac και του επιχειρηματικού μοντέλου που βασίζεται στην τεχνολογία ψηφιακής εκτύπωσης HP Indigo σε λίγα μόνο χρόνια είναι πραγματικά εκπληκτική”, δήλωσε ο Santi Morera, γενικός διευθυντής κι επικεφαλής της Graphics Solutions Business της HP,

“Χάρη στη συνεχή συνεργασία μεταξύ των HP και ePac, τα Brands, ανεξαρτήτου μεγέθους, μπορούν να αποκτήσουν υψηλής ποιότητας ψηφιακά εκτυπωμένες εύκαμπτες συσκευασίες άμεσα, με μικρό αριθμό ελάχιστων παραγγελιών, επιλογές μεγάλης ποικιλίας και εξατομίκευσης.”

 

Οι βασικές αγορές που δραστηριοποιείται η ePac περιλαμβάνουν τον καφέ, τα τρόφιμα για τα κατοικίδια (PET), τα συμπληρώματα διατροφής, τα σνακς, την υγεία/ομορφιά, τα βιολογικά τρόφιμα, τα τυριά, τα γαλακτοκομικά προϊόντα και τα προϊόντα αρτοποιίας.

” Οι πελάτες μας αγαπούν τα πλεονεκτήματα της συνεργασίας με έναν οικολογικά συνειδητό εταίρο συσκευασίας που βασίζεται στην κοινωνική εταιρική ευθύνη αλλά και τον οικονομικό αντίκτυπο λόγω του άμεσου χρόνου διάθεσης και ανταπόκρισης στην αγορά (on demand)”, πρόσθεσε ο Carl Joachim, ePac CMO.

“Πρόσθετα πλεονεκτήματα της ψηφιακής εκτυπωτικής πρέσας HP Indigo 20000 με πλάτος 762 mm είναι οι 42’ επαναληψιμότητα (repeat) κι οι επιλογές του λευκού χρώματος (Standard, Premium). Στην ePac, το επιπλέον εργαλείο διαχείρισης HP PrintOS αποτελεί επίσης αναπόσπαστο μέρος της ροής εργασίας, εκτελώντας την «παρακολούθηση» του χρόνου λειτουργίας κι εκτύπωσης σε όλο τον στόλο των HP Indigo πρεσών, μετρώντας τις επιδόσεις, τη αποδοτικότητα κλπ .”