Η Epson διακρίνεται με το Χρυσό βραβείο EcoVadis για το πρόγραμμα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της

0
5375

Το βραβείο τοποθετεί την εταιρεία στο κορυφαίο ποσοστό του 2% στον κλάδο* της, όσον αφορά στη βιωσιμότητα

Η Epson απέσπασε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά Χρυσό βραβείο στην κατηγορία ΕΚΕ από τους ανεξάρτητους κριτές της EcoVadis. Η κορυφαία αυτή βράβευση, που αντικατοπτρίζει τη δέσμευση της Epson για την επίτευξη των υψηλότερων διεθνών προτύπων ΕΚΕ, επιβεβαιώνει, επίσης, ότι η εταιρεία βρίσκεται ανάμεσα στους πρωτοπόρους, όσον αφορά στις διαδικασίες της αειφόρου ανάπτυξης και υπογραμμίζει τα εξαιρετικά της επιτεύγματα υπέρ των εργασιακών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς και τις δράσεις της για την προστασία του περιβάλλοντος.

Τα συνολικά αποτελέσματα δείχνουν μια αύξηση της τάξεως του 5% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, με σημαντική ποσοστιαία αύξηση του δείκτη Εργασιακών & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τοποθετώντας την Epson στο κορυφαίο ποσοστό του 2% για την ΕΚΕ ανάμεσα στις υπόλοιπες εταιρείες του κλάδου*.

Ο κ. Minoru Usui, Πρόεδρος της Epson, δήλωσε: «Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη βρίσκεται στο επίκεντρο της εταιρικής μας φιλοσοφίας και οι επιτυχίες μας στον τομέα αυτό είναι εξίσου σημαντικές και πολύτιμες για την επιχείρησή μας όσο και οι οικονομικές επιτυχίες».

«Στόχος της Epson είναι να αναπτύξει μια μοναδική, μακροπρόθεσμη αξία, παράγοντας εξαιρετικά προϊόντα που υπερβαίνουν τις προσδοκίες των πελατών μας, εξυπηρετώντας τις ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας και, κυρίως, προστατεύοντας το περιβάλλον μας. Ως επιχείρηση, έχουμε ευθυγραμμίσει όλες τις δραστηριότητές μας με τους στόχους της Αειφόρου Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών και δεσμευόμαστε, πάνω απ’ όλα, να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο και πιο βιώσιμο μέλλον».

Η EcoVadis – μια ανεξάρτητη, αξιόπιστη και συνεργατική πλατφόρμα – αξιολογεί την πολιτική και τις δράσεις των εταιρειών, καθώς και τις δημοσιευμένες εκθέσεις τους σχετικά με το περιβάλλον, τις εργασιακές σχέσεις και τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη δεοντολογία και τις βιώσιμες προμήθειες. Η μοναδική μέθοδος αξιολόγησης της EcoVadis για την ΕΚΕ καλύπτει περισσότερες από 198 κατηγορίες προμηθειών, 155 χώρες και 21 δείκτες ΕΚΕ. Περισσότερες από 55.000 εταιρείες συνεργάζονται με την EcoVadis για τη μείωση του κινδύνου, την έμπνευση για καινοτομία και την επίτευξη διαφάνειας και εμπιστοσύνης μεταξύ των εμπορικών εταίρων.

Ο κ. Henning Ohlsson, Διευθυντής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Epson Ευρώπης, πρόσθεσε: «Έχουμε σημειώσει μεγάλη πρόοδο το 2019, ειδικά στον τομέα των εργασιακών & ανθρωπίνων δικαιωμάτων και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που αναγνωρίστηκε το επίτευγμά μας με ένα αυξημένο συνολικό σκορ από την EcoVadis. Πάντα όμως, υπάρχουν πολλά που χρειάζεται να γίνουν ακόμη, και θα συνεχίσουμε να εξετάζουμε κάθε πτυχή των δραστηριοτήτων μας και να επιδιώκουμε ακόμα περισσότερες βελτιώσεις για τη βιωσιμότητα.»

«Το Χρυσό βραβείο EcoVadis είναι ένα σημαντικό και πολύτιμο κριτήριο επιτυχίας για την Epson. Οι πελάτες μας, τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, απαιτούν όλο και περισσότερο εκτεταμένους και επαληθεύσιμους ελέγχους που αποδεικνύουν την πραγματική δέσμευση για βιωσιμότητα με την τήρηση πολύ υψηλών προτύπων, όσον αφορά στα εργασιακά και ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά και την κοινωνία συνολικά.»

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα ΕΚΕ της Epson, ανατρέξτε στην ολοκληρωμένη έκθεση Integrated Report, η οποία αναδεικνύει την πρόοδο της εταιρείας παγκοσμίως και τα κύρια επιτεύγματά της, όσον αφορά στο περιβάλλον, την κοινωνική υπευθυνότητα και την εταιρική διακυβέρνηση.

Επίσης, μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το πρόγραμμα ΕΚΕ της Epson Europe στην πρόσφατη έκθεση της εταιρείας Green Report.

* Κατασκευή υπολογιστών και βιομηχανία περιφερειακών συσκευών.

http://epson.presspage.com/Η-Epson-διακρίνεται-με-το-Χρυσό-βραβείο-EcoVadis-για-το-πρόγραμμα-της-Εταιρικής-Κοινωνικής-Ευθύνης-της/

Σχετικά με την Epson
Η Epson αποτελεί παγκόσμιο ηγέτη της τεχνολογίας, αφοσιωμένο στη διασύνδεση ατόμων, αντικειμένων και πληροφοριών με τις πρωτότυπες και αποτελεσματικές, ολοκληρωμένες, μικρού μεγέθους τεχνολογίες ακριβείας της. Με μια γκάμα προϊόντων που εκτείνεται από εκτυπωτές inkjet και ψηφιακά συστήματα εκτυπώσεων έως βιντεοπροβολείς 3LCD, έξυπνα γυαλιά, συστήματα αισθητήρων και ρομποτικούς μηχανισμούς, η εταιρεία επικεντρώνεται στην καινοτομία και την υπέρβαση των προσδοκιών των πελατών στους τομείς των εκτυπώσεων inkjet, των οπτικών μέσων επικοινωνίας, των αναλωσίμων και της ρομποτικής.

Με επικεφαλής την εταιρεία Seiko Epson Corporation με έδρα την Ιαπωνία, ο όμιλος Epson απασχολεί περισσότερους από 81,000 υπαλλήλους σε 85 εταιρείες παγκοσμίως και είναι υπερήφανος για τη συμμετοχή στις κοινότητες όπου λειτουργεί και τις συνεχόμενες προσπάθειές του για τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων.
global.epson.com

Σχετικά με την Epson Europe
Η εταιρεία Epson Europe B.V., με έδρα το Άμστερνταμ, αποτελεί τα περιφερειακά γραφεία του Ομίλου στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, τη Ρωσία και την Αφρική. Με εργατικό δυναμικό 1.700 υπαλλήλων, οι πωλήσεις της Epson Europe για το έτος 2015 ήταν 1.577 εκατομμύρια ευρώ.

www.epson.gr

Περιβαλλοντικό όραμα 2050
http://eco.epson.com/