Η Epson συμβάλει με τις καινοτόμες τεχνολογίες της στο πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών «Smart Sustainable City», σε συνεργασία με το Ålesund Futurlab

0
4291

Η Epson, παγκόσμιος ηγέτης τεχνολογίας, ανακοινώνει υπερήφανα την συνεργασία της, ως εταίρος τεχνολογίας, με το Ålesund Futurlab – U4SSC (United for Smart Sustainable Cities), που εντάσσεται στην υλοποίηση του προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών, με στόχο τη χρήση της τεχνολογίας για την επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (SustainableDevelopment Goals – SDGs) σε διάφορες πόλεις ανά τον κόσμο.

Το Ålesund Futurelab βρίσκεται στο λιμάνι του Νορβηγικού αρχιπελάγους του Ααλεσούντ (Ålesund) και αποτελείται από ένα διεπιστημονικό δίκτυο συνεργατών από τον ακαδημαϊκό και τον δημόσιο τομέα, την βιομηχανία και το εμπόριο. Δημιουργήθηκε με σκοπό να προωθήσει την βιώσιμη ανάπτυξη και να αναμιχθεί σε έξυπνα και βιώσιμα εγχειρήματα, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης μιας ψηφιακής πλατφόρμας συνεργασίας για τη δημιουργία πιο «έξυπνων» πόλεων παγκοσμίως.

Η Epson ήδη συνεργάζεται στενά με το «Offshore Simulator Centre» (OSC) στις εγκαταστάσεις του Ålesund, το οποίο χρησιμοποιεί την τεχνολογία της εταιρείας, ώστε να υποστηρίξει το Νορβηγικό Κέντρο Ναυτιλιακής Δεινότητας (NorwegianMaritime Competence Centre – NMK). Στο ΝΜΚ, οι βιντεοπροβολείς laser της Epson παίζουν καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη εξυπνότερων λύσεων, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας εικονικών χώρων συνάντησης, της ανάπτυξης χώρων ελέγχου για την παρακολούθηση της ναυσιπλοΐας από αυτόνομα σκάφη σε πραγματικό χρόνο, διαμορφώνοντας το μέλλον της παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας.