Η FOODTECH και το… σιλικονόχαρτο

0
5114
Ξεπέρασαν τους 400 οι επισκέπτες στο περίπτερο του ΕΛΣΕΤ το τριήμερο 12-14 Οκτωβρίου στη FOODTECH. Οι περισσότεροι ήταν νέοι με στόχευση στα αγροτικά και βιολογικά προϊόντα.

Όπως γίνεται σε όλες τις εκθέσεις στις οποίες λαμβάνει μέρος ο ΕΛΣΕΤ, οι επισκέπτες έπαιρναν μια τσάντα από ανακυκλωμένο χαρτί μέσα στην οποία ήταν τοποθετημένα το ενημερωτικό φυλλάδιο για τον Σύνδεσμο, ενδεικτικές ετικέτες με το λογότυπο του ΕΛΣΕΤ και διαφημιστικό υλικό για τις εταιρίες – μέλη. Όπως πάντα, υπήρχαν και οι σχολικές ετικέτες με συνθήματα κατά του παιδικού μπούλινγκ.

Το σημείο αναφοράς όμως ήταν οι εξελίξεις σχετικά με την ανακύκλωση του σιλικονόχαρτου.

Ύστερα από σχεδόν 4 χρόνια ερευνών και αναζητήσεων, ο ΕΛΣΕΤ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι βρέθηκε ο τρόπος.

Στην επιστημονική ημερίδα με θέμα «Επανασχεδιασμός Συσκευασίας Τροφίμων στην Κυκλική Οικονομία» που οργάνωσε ο ΣΥΒΙΠΥΣ, ο γ.γ. του ΕΛΣΕΤ κ. Θεόδωρος Καλκαβούρας αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έγιναν αυτή την τετραετία και ανέλυσε πώς φτάσαμε στη λύση και ποια είναι αυτή.

Οι προσπάθειες του ΕΛΣΕΤ σε συνεργασία με τη FINAT έφεραν αποτέλεσμα για το πρόγραμμα ανακύκλωσης που εξυπηρετεί τη συγκεκριμένη ανάγκη. Οι εταιρίες που συσκευάζουν τα προϊόντα τους πρέπει να το συγκεντρώνουν σε χαρτοκιβώτια που διαθέτει το πρόγραμμα. Όταν συγκεντρωθεί η απαιτούμενη ποσότητα, το πρόγραμμα αναλαμβάνει τη μεταφορά του σιλικονόχαρτου με δικό του κόστος.

Οι προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα βρίσκονται στη διάθεση των ταμειακώς ενήμερων μελών του ΕΛΣΕΤ.

Οι εταιρίες που δεν είναι μέλη του Συνδέσμου και επιθυμούν να εγγραφούν, μπορούν να αναζητήσουν την αίτηση εγγραφής στο site, να το συμπληρώσουν και να το αποστείλουν στο mail (info@elset.gr).