Με έμφαση στην κυκλική οικονομία η συμμετοχή της DS Smith στην έκθεση AgroExpo 2023

0
915

Δυναμικό παρόν έδωσε η DS Smith στην 5η Αγροτική Έκθεση Ιεράπετρας (AgroExpo) που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 26-28 Μαΐου στον υπαίθριο χώρο της πρώην Agrex στην πόλη της Ιεράπετρας και προσέλκυσε χιλιάδες επισκέπτες από τον κλάδο της αγροτικής παραγωγής και των γεωργικών προϊόντων.

Μετά την επιτυχία των περασμένων ετών, η φετινή AgroExpo 2023 συγκέντρωσε το ενδιαφέρον πολλών εκθετών όχι μόνο από την τοπική αγορά αλλά και από άλλα μέρη της Ελλάδας, αποτελώντας πόλο έλξης για μεγάλες πολυεθνικές επιχειρήσεις και κορυφαίες ελληνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα. Η DS Smith, ηγέτιδα εταιρεία στον κλάδο των λύσεων συσκευασίας από κυματοειδές χαρτί υποστήριξε και φέτος τη μεγαλύτερη αγροτική έκθεση της Κρήτης, υποδεχόμενη στα περίπτερά της επισκέπτες από όλη την Ελλάδα, παρουσιάζοντας τις βιώσιμες λύσεις συσκευασίας για φρούτα, λαχανικά, λάδια και κρασιά συζητώντας παράλληλα μαζί τους για τη σημασία της μετάβασης στην κυκλική οικονομία ως μοχλού βιώσιμης ανάπτυξης. Η DS Smith υποστηρίζει διαχρονικά την τοπική κοινότητα της Κρήτης καθώς διατηρεί βιομηχανική μονάδα στην περιοχή της Παχειάς Άμμου από το 1980 προσφέροντας σύγχρονες λύσεις συσκευασίας στην τοπική αγορά και στην ηπειρωτική Ελλάδα.

     

Η εταιρεία είναι διεθνώς αναγνωρισμένη για την καινοτομία και την ποιότητα των αειφόρων συσκευασιών που κατασκευάζει, καθώς τα προϊόντα της μπορούν να βελτιώσουν την ασφάλεια κατά τη μεταφορά και αποθήκευση, να ενισχύσουν την παρουσίαση στη λιανική και να αυξήσουν τις πωλήσεις προϊόντων για τους πελάτες της. Σε αυτό το πλαίσιο, η DS Smith έχει αναπτύξει τους Δείκτες Κυκλικού Σχεδιασμού, ένα πρωτοπόρο εργαλείο για τη βιομηχανία της συσκευασίας, που επιτρέπει στους πελάτες να έχουν πρόσβαση στην πληροφορία για το πώς οι επιλογές τους στα υλικά συσκευασίας μπορούν να μειώσουν τον αντίκτυπο που έχουν στο περιβάλλον, συγκρίνοντας την περιβαλλοντική απόδοσή τους μέσω 8 διαφορετικών δεικτών.

Ο Αντώνης Καντζέλης, Managing Director Νοτιοανατολικής Ευρώπης (Ελλάδα, Ρουμανία, Βουλγαρία) στην DSSmith δήλωσε σχετικά: «Στην DS Smith ενισχύουμε τον πρωτογενή τομέα της Ιεράπετρας και της Κρήτης μεταφέροντας τεχνογνωσία και προσφέροντας ανακυκλώσιμες συσκευασίες και υλικά που οδηγούν σε λιγότερα απορρίμματα. Σε αυτό το πλαίσιο, στηρίζουμε τον θεσμό της Αγροτικής Έκθεσης Ιεράπετρας αναδεικνύοντας τη σημασία των καινοτόμων λύσεων βιώσιμης συσκευασίας για την ομαλή λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας και προωθώντας το μοντέλο της κυκλικής οικονομίας».

 Σχετικά με την DS Smith

Παγκοσμίως, η DS Smith είναι ένας κορυφαίος πάροχος βιώσιμων συσκευασιών με βάση το χαρτί, ο οποίος υποστηρίζεται από δραστηριότητες ανακύκλωσης και παραγωγής χαρτιού. Με έδρα το Λονδίνο και μέλος του FTSE 100 η DS Smith δραστηριοποιείται σε 34 χώρες απασχολώντας περίπου 30 000 άτομα και η ιστορία της ανάγεται στις επιχειρήσεις παραγωγής συσκευασιών από το 1940. Στην Ελλάδα, η εταιρεία έχει παρουσία τα τελευταία 64 χρόνια με εργοστάσια στην Κόρινθο, τη Θεσσαλονίκη και την Κρήτη, απασχολώντας συνολικά 450 εργαζομένους.

 Media Contact

tania.trakaki@dssmith.com