2η Durst RSC-E LM για την εταιρεία Χαΐτογλου

0
5826

Σ ε νέα επένδυση στον τομέα της ψηφιακής εκτύπωσης ετικετών προχώρησε η εταιρεία Χαΐτογλου Α.Ε. Γραφικών Τεχνών.

 

Το 2018 η Χαΐτογλου Α.Ε. Γραφικών Τεχνών επένδυσε στον UV inkjet εκτυπωτή ετικετών και συσκευασίας Durst Tau 330LM και δύο χρόνια μετά αποφάσισε να προχωρήσει σε 2η επένδυση στον νέο Durst Tau RSC E 330LM με το λογισμικό Durst Workflow.
Στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, σε έκταση 2.500 τ.μ. στεγάζονται όλα τα τμήματα που εμπλέκονται στην παραγωγική διαδικασία. Το 2018, στα πλαίσια του εκσυγχρονισμού του εξοπλισμού της, η Χαΐτογλου Α.Ε. Γραφικών Τεχνών, εγκαινίασε νέα μονάδα ψηφιακής εκτύπωσης σε νέο κτίριο.

Σήμερα αποτελεί μια καθαρά καθετοποιημένη μονάδα όπου η άριστη και άμεση συνεργασία μεταξύ προεκτύπωσης, παραγωγής και λοιπών τμημάτων επιτρέπει την προσφορά υπηρεσιών υψηλών προδιαγραφών, από την πρώτη επαφή με τον πελάτη καθώς και μετά την παράδοση του τελικού προϊόντος.

Η κυρία Ντενίζ Χαΐτογλου δήλωσε σχετικά με την νέα επένδυση: «Στην έκθεση Labelexpo 2019 είδαμε τις νέες διευρυμένες δυνατότητες του εκτυπωτή Durst Tau RSC E 330LM και αποφασίσαμε ότι είναι η κατάλληλη μηχανή για την εξέλιξη της παραγωγής μας.»
Το σύστημα εκτύπωσης ετικετών Durst Tau RSC E 330LM παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη έκθεση Labelexpo 2019 στις Βρυξέλες, όπου λειτούργησε καθόλη τη διάρκεια με τα νέα βελτιωμένα UV μελάνια χαμηλής μετανάστευσης (Low Migration), συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον των επισκεπτών.

Το σύστημα UV inkjet Durst Tau 330 RSC E συνδυάζει τη βιομηχανική παραγωγικότητα με την ασύγκριτη ποιότητα εκτύπωσης και την αποτελεσματικότητα. Το πιεστήριο χρησιμοποιεί την τεχνολογία αιχμής Durst RSC. Η ανάλυση των κεφαλών εκτύπωσης 1200 x 1200 dpi σε συνδυασμό με το μικρότερο μέγεθος σταγόνας των 2pl παρέχει ποιότητα εκτύπωσης παρόμοια με φωτογραφική, αποδίδοντας λεπτό γράμμα από 1 στιγμή. Με την υψηλή ταχύτητα εκτύπωσης 52 μ/λεπτό η παραγωγική ικανότητα μπορεί να φτάσει τα 1020 τ.μ./ ώρα. Επιπλέον, το λευκό χρώμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην πλήρη ταχύτητα των 52 μ/λεπτό.

Στο τομέα του λογισμικού ο εκτυπωτής είναι εξοπλισμένος με λύσεις της Durst, με τις οποίες είναι πλέον εξοπλισμένοι όλοι οι εκτυπωτές της: Το Durst Workflow Label, ολοκληρωμένο λογισμικό ροής εργασίας από την αρχή μέχρι το τέλος της παραγωγής και το εργαλείο συνολικής στατιστικής παρακολούθησης της παραγωγής: το Durst Analytics. Τα δεδομένα της παραγωγής μπορούν να τροφοδοτήσουν με στοιχεία το σύστημα MIS/ERP του πελάτη, και μπορούν να συνδεθούν με το σύστημα online παραγγελιών (Durst Smart Shop) δημιουργώντας ένα ολοκληρωμένο και αποδοτικό σύστημα λογισμικών – το Durst Software Ecosystem.

O Tau RSC 330LM εκτυπώνει με τα μελάνια χαμηλής μετανάστευσης και χαμηλής οσμής, τα Durst Tau LM (Low Migration) inks. Τα μελάνια αυτά είναι ειδικά και προσεκτικά σχεδιασμένα για εκτυπώσεις σε πρωτογενή συσκευασία τροφίμων. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αυτοκόλλητες ετικέτες για τρόφιμα, καλλυντικά, συσκευασίες φαρμάκων (μπλίστερ) και ειδικές συσκευασίες όπως αλουμινένια καπάκια ή μικρά χάρτινα κουτάκια.

Τα μελάνια είναι εγκεκριμένα για συσκευασία τροφίμων, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές της EuPIA και του Ελβετικού Διατάγματος. Τα μελάνια χαμηλής μετανάστευσης Tau δεν περιέχουν ουσίες που εξαιρούνται ρητώς από την προδιαγραφή μελανιών συσκευασίας της Nestle. Τα αποτελέσματα της μετανάστευσης επικυρώθηκαν από ανεξάρτητο εξωτερικό ινστιτούτο δοκιμών.

Για εφαρμογές με μελάνια χαμηλής μετανάστευσης σε απλό φιλμ, όπως blisters, φιλμ αλουμινίου, καπάκια από αλουμίνιο ή θερμο-ευαίσθητα υλικά εκτύπωσης, ο Tau RSC 330LM μπορεί να εξοπλιστεί με προαιρετική μονάδα ψύξης η οποία μειώνει την θερμοκρασία των τυπωμένων φιλμς για τη διαδικασία στερεοποίησης των μελανιών.

Για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των βιομηχανιών τροφίμων και φαρμάκων, που απαιτούν άοσμες εκτυπώσεις, ένα προαιρετικό σύστημα αδρανούς αερίου εξαλείφει την οσμή από τα μελάνια UV inkjet.

Τα μελάνια είναι διαθέσιμα στα εξής χρώματα: Τα βασικά CMYK, Πορτοκαλί και Λευκό και σύντομα θα προστεθεί και το Μπλέ.

Τα μελάνια μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μεγάλο αριθμό διαφορετικών υλικών και επιφανειών, όπως υλικά με ή χωρίς επίστρωση, με ή χωρίς βάση: χαρτί, χαρτόνι, λευκά και διάφανα φιλμ, PP, PE, PVC, PET, BOPP και φιλμ αλουμινίου.