Ποιοτικός έλεγχος φρούτων – Εγκατάσταση σε αγροτικό συνεταιρισμό Ζαγοράς Πηλίου

0
3189

Η εταιρεία μας εγκατέστησε με επιτυχία ένα ψηφιακό σκληρόμετρο τύπου FTA μήλων στον αγροτικό συνεταιρισμό Ζαγοράς (μήλα ΖΑΓΟΡΙΝ). Η σκληρότητα της σάρκας του φρούτου είναι ένας παγκοσμίως αποδεκτός τρόπος υπολογισμού της ωρίμανσης του. Όλα τα μήλα ελέγχονται όταν ο συνεταιρισμός παραλαμβάνει προϊόν από τα μέλη του και οι μετρήσεις αρχειοθετούνται σε ηλεκτρονικό υπολογιστή με τα προσωπικά στοιχεία και τα αποτελέσματα του εκάστοτε παραγωγού.


Κατάλληλο για Μήλα, Αχλάδια, Ακτινίδια, Ροδάκινα, Βερίκοκα, Φράουλες, Δαμάσκηνα, Πορτοκάλια, Kiwi, Aβοκάντο, Μάνγκο, Σταφύλια, Κεράσια, Ελιές, λαχανικά και άλλα φρούτα.
Το FTA αποτελεί το πιο σύγχρονο και το πιο αξιόπιστο εργαλείο ελέγχου σκληρότητας φρούτων στην παγκόσμια βιομηχανία τροφίμων. Διαθέτει ιδιαίτερα απλό και εύκολο τρόπο λειτουργίας ώστε να είναι προσιτό στην λειτουργία ακόμα και σε χειριστές χωρίς μεγάλη εξειδίκευση. Η χρήση του βοηθάει σημαντικά στον έλεγχο της ωρίμανσης και την βελτίωσης της ποιότητας, της αποθήκευσης και της μεταφοράς των φρούτων.


Η μηχανική κίνηση του πενετρομέτρου του οδηγεί σε αξιόπιστες μετρήσεις με μεγάλη ακρίβεια. Αυτό οφείλεται στον ηλεκτρονικό έλεγχο της ταχύτητας του εμβόλου του πενετρομέτρου. Έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει όλα τα δεδομένα σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, με την παράλληλη δημιουργία των σχετικών πινάκων και των αντίστοιχων γραφικών παραστάσεων.


Δεν απαιτεί κανενός είδους συντήρηση και η εγκατάσταση του είναι ιδιαίτερα απλή.
Διατίθεται με πρόσθετο εξοπλισμό για την παράλληλη μέτρηση της εξωτερικής διαμέτρου και του βάρους των φρούτων προς έλεγχο.

Διατίθεται με λογισμικό δημιουργίας βάσης δεδομένων, με παράλληλη δημιουργία γραφικών παραστάσεων και δυνατότητα εξαγωγής των δεδομένων σε Excel.

www.control-technology.gr