ALL4PACK EMBALLAGE PARIS 2024 « INNOVATION NEVER STOPS »

0
121

Η ALL4PACK EMBALLAGE PARIS ( 4-7 Νοεμβρίου 2024 στο εκθεσιακό κέντρο Paris Nord Villepinte) αποτελεί την διεθνή έκθεση, σημείο αναφοράς στη Γαλλία για όλους τους επαγγελματίες του κλάδου της συσκευασίας. Με τη βιώσιμη ανάπτυξη και τις νέες καινοτομίες σε θέματα βιωσιμότητας, επίδοσης και αποδοτικότητας στο επίκεντρο, η έκθεση είναι το πλέον κορυφαίο γεγονός του χώρου.

Ένας μοναδικός χώρος συνάντησης επιχειρήσεων και δικτύωσης για τον κλάδο της συσκευασίας, η έκθεσηALL4PACK EMBALLAGE PARIS, συνιστά σημαντική πηγή έμπνευσης για όλους τους επαγγελματίες του κλάδου για την αντιμετώπιση των οικολογικών προκλήσεων τόσο του σήμερα όσο και του αύριο.

ALL4PACK EMBALLAGE PARIS, ΤΟ THINK TANK ΕΝΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΚΛΑΔΟΥ

Ο τομέας της συσκευασίας βρίσκεται στην καρδιά των εξελίξεων σε θέματα κυκλικότητας και  απανθρακοποίησης της βιομηχανίας. Σήμερα καλείται να αντιμετωπίσει μια σειρά προκλήσεων,  περιβαλλοντικές, οικονομικές αλλά και κανονιστικές, όπως οι νόμοι AGEC, για το κλίμα & την ανθεκτικότητα στη Γαλλία καθώς και το νομοσχέδιο για τις συσκευασίες και τα απόβλητα συσκευασίας το οποίο είναι υπό διαβούλευση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η φετινή διοργάνωση θα αποτελέσει για ακόμη μια φορά κομβικό σημείο δικτύωσης και εμπορικών επαφών, με την οργάνωση συναντήσεων μεταξύ επισκεπτών και εκθετών καθώς και αντιπροσωπειών Διεθνών ΤοpBuyers. Επίσης θα αποτελέσει ένα μέρος ανταλλαγής απόψεων και επιρροής, ένα εργαστήρι ιδεών και καινοτομίας για όλους τους πρωταγωνιστές και λήπτες αποφάσεων του τομέα της συσκευασίας. Για το σκοπό αυτό, η έκθεση συγκρότησε μια επιτροπή « Pack Expert», αποτελούμενη από 14 μέλη προερχόμενα από διεθνείς ομίλους μεταξύ των σημαντικότερων στον τομέα τους (CITEO, COCA-COLA FRANCE, FLEURY-MICHON, GROUPE BEL, L’OREAL, LEA NATURE, PIERRE FABRE, PROCTER & GAMBLE, REMYCOINTREAU…) τα οποία συνεδριάζουν προκειμένου να συζητήσουν τις προσδοκίες τους ως βιομηχανίες – χρήστες συσκευασίας αλλά και να δώσουν τη δυνατότητα στην έκθεση να εστιάσει στις ανησυχίες και σε ό,τι απασχολεί πρακτικά τον κλάδο.

Επιπλέον, η έκθεση έχει τη στήριξη  ενός μεγάλου αριθμού συνεργατών: CITEO, CARTON ONDULE DEFRANCE (COF), CONSEIL NATIONAL DE L’EMBALLAGE (CNE), ELIPSO, FEDERATION NATIONALE DU BOIS(FNB), GEPPIA, SECIMEP… και, για πρώτη φορά φέτος, της EUROPEAN BRAND AND PACKAGING DESIGN ASSOCIATION (EPDA) καθώς και της WORLD PACKAGING ORGANISATION (WPO).

ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ, ΠΛΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗΣ

H ALL4PACK EMBALLAGE PARIS προτείνει μια ολοκληρωμένη προσφορά για όλο το φάσμα των προϊόντων και των υπηρεσιών, που αφορούν στους τομείς της συσκευασίας, της επεξεργασίας, της εκτύπωσης και των Logistics (Packaging, Processing, Printing, Logistics), καλύπτοντας όλες τις λύσεις συσκευασίας και μηχανημάτων για το σύνολο των βιομηχανιών. Το 70% της εκθεσιακής επιφάνειας έχει ήδη καλυφθεί.

1.100 εκθέτες και brands αναμένεται να συμμετάσχουν, εκ των οποίων 50% διεθνείς.  Πολλές κορυφαίες επιχειρήσεις όπως οι ARMANDO ALVAREZ, ATLANTA STRETCH, BECKHOFF, BFR SYSTEM, CAMA GROUP, CITEO, COMPETEK, DOMINO, FANUC, FROMM, GETRA, GOGLIO, IMA GROUP, OCME, RAJA, ROBOPAC, SIDEL, SIEMENS, SORETRAC, YASKAWA ou ZALKIN έχουν ήδη επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι βιομηχανίες – χρήστες συσκευασίας εκπροσωπούνται είτε μεταξύ των εκθετών είτε των επισκεπτών της έκθεσης: με τον αγροδιατροφικό τομέα να κατέχει την πρώτη θέση αλλάκαι άλλους τομείς όπως αυτοί των οικοδομικών βιομηχανικών υλικών, της διανομής και του ηλεκτρονικού εμπορίου, των καλλυντικών, φαρμάκων, ειδών πολυτελείας ή ακόμα και του takeaway.

ΕΥΚΟΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ

Φέτος, η έκθεση θα διεξαχθεί στα Ηalls 4 et 5 του εκθεσιακού κέντρου Paris Nord Villepinte. H διαρρύθμιση αυτή διευκολύνει την περιήγηση των 50.000 αναμενόμενων επαγγελματιών επισκεπτών (εκ των οποίων το 35% διεθνείς), κυρίως χάρη στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους σε κάθε hall.

Το Hall 4 είναι αφιερωμένο στις εξής κατηγορίες : Μηχανήματα επεξεργασίας & συσκευασίας/ Σήμανση, κωδικοποίηση και εκτύπωση συσκευασίας, μετασχηματισμός, ετικετοποίηση ενώ θα φιλοξενήσει και τον νέο χώρο ALL4PACK CIRCULARITY.

Το Hall 5 είναι αφιερωμένο στο Processing, τα Logistics και το Packaging, ενώ περιλαμβάνει τον χώρο των συνεδρίων, τον πολυαναμενόμενο χώρο ALL4PACK Innovations, καθώς και το media hub και το press room.

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΙΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΛΑΔΟ

Καθ’όλη τη διάρκεια τις έκθεσης, ειδικοί του κλάδου θα μοιραστούν, σε διάφορους χώρους, τις απόψεις και την εμπειρία τους σε καίρια ζητήματα του τομέα της συσκευασίας.

  • Ο χώρος ALL4PACK CIRCULARITY αφιερωμένος στην κυκλικότητα, περιλαμβάνει καινοτόμες startupsκαθώς και άλλους φορείς που εμπλέκονται στη διαδικασία της μετάβασης. Ο χώρος ALL4PACKCIRCULARITY φιλοδοξεί να ενώσει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς σε θέματα οικολογικού σχεδιασμού, ανακύκλωσης, επαναχρησιμοποίησης και μείωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, προβάλλοντας τις καινοτόμες λύσεις για τις βιομηχανίες που χρησιμοποιούν συσκευασίες. Στο χώρο αυτό, οι επισκέπτες θα ανακαλύψουν ένα πραγματικό «χωριό» νεοφυών επιχειρήσεων καθώς και ένα μέρος ιδανικό για συζητήσεις και ανταλλαγή ιδεών.
  • Ο χώρος ALL4PACK Innovations, ο οποίος σχεδιάστηκε φέτος από κοινού με την ΕυρωπαϊκήΈνωση Σχεδιασμού Εμπορικών Σημάτων και Συσκευασιών (EPDA) θα φιλοξενήσει τους καλύτερους των ALL4PACKInnovation Awards Ο συγκεκριμένος χώρος θα παρουσιάσει τις τελευταίες τάσεις προσφέροντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να ανακαλύψουν, μέσω των βραβευμένων εκθετών, τις καινοτομίες των τομέων που εκπροσωπούνται στην έκθεση. Παράλληλα θα αναδείξει τους νικητές συνεργαζόμενων διαγωνισμών με την έκθεση: L’Oscar de l’emballage, NVC Gouden Noot, SIAL Innovations, Emballé 5.0. Μια άλλη πρωτοτυπία, η έκθεση καινοτόμων συσκευασιών από την EPDA.
  • Παράλληλα, οι ξεναγήσεις « PackInnovationTour » και « PackMachineTour» αποτελούν μια μοναδική εμπειρία για τους επισκέπτες να ανακαλύψουν καινοτόμες λύσεις επιλεγμένες από ειδικούς, μηχανήματα σε λειτουργία, συσκευασίες τελευταίας τεχνολογίας και να συνάψουν επαγγελματικές επαφές με τους εκθέτες.
  • Ο χώρος ALL4PACK Conferences θα φιλοξενήσει κατά τη διάρκεια των 4 ημερών της έκθεσης, ένα πλήρες πρόγραμμα 27 συνεδρίων και πάνελ συζητήσεων υψηλού επιπέδου, με θεματικές για τις σημαντικές προκλήσεις τις οποίες καλούνται να αντιμετωπίσουν οι βιομηχανίες – χρήστες συσκευασιών:περιβαλλοντικές, νομοθετικές, τεχνολογικές αλλά και κοινωνικές καθώς και τις νέες συνήθειες των Γάλλων όσο και των διεθνών καταναλωτών.

Όλα τα συνέδρια είναι δωρεάν, με ελεύθερη είσοδο και μετάφραση στα αγγλικά.

«Η ALL4PACK EMBALLAGE PARIS, η μεγαλύτερη διεθνής έκθεση του κλάδου στη Γαλλία, φιλοδοξεί  να γίνει ακόμα πιο μεγάλη, πιο ισχυρή και να αναδειχθεί σε μια έκθεση θεσμό για το οικοσύστημα της συσκευασίας. Με τις πιο αυστηρές νομοθεσίες σε θέματα RSE, οι εταιρείες καλούνται να προσανατολιστούν και να υιοθετήσουν το τρίπτυχο: ανακύκλωση, επαναχρησιμοποίηση και μείωση της συσκευασίας. Συνεπώς, η καινοτομία θα είναι στο επίκεντρο αυτών των προκλήσεων» αναφέρει ο Guillaume Schaeffer, διευθυντής της έκθεσης.

ALL4PACK EMBALLAGE PARIS, η μοναδική αυτή έκθεση συγκεντρώνει τους σημαντικότερους λήπτεςαποφάσεων από 11 βιομηχανικούς κλάδους : Αγροδιατροφικός, Ομορφιά & Υγιεινή, Αναλώσιμα, Ποτά, Διανομή, Ηλεκτρονικό Εμπόριο, Είδη πολυτελείας, φαρμακευτικός, υπηρεσίες, μεταφορά & logistics. To 2022, η έκθεση φιλοξένησε 1.100 εκθέτες εκ των οποίων 51% διεθνείς και 45.000 επαγγελματίες, εκ των οποίων 32% διεθνείς.

Για περισσότερες πληροφορίες  μπορείτε να επικοινωνήσετε :

Κατερίνα Μανάλη                                                                                           Διευθύντρια Ελληνογαλλικού Επιμελητηρίου                                                     Εκπρόσωπος Promosalons                                                                                         Τηλ: 2103625545/516, Email : cmanali@promosalons.com                greece@promosalons.com