DRUPA 2024

0
141

Αντίστροφη μέτρηση για την drupa 2024: Πανδαισία Τεχνολογίας, Δικτύωσης, Ενημέρωσης

Έμεινε πολύ λίγο που η μεγαλύτερη εμπορική έκθεση για την Εκτυπωτική βιομηχανία θα υποδεχτεί τους χιλιάδες επαγγελματίες επισκέπτες στην Messe Duesseldorf. Η drupa 2024, με το φετινό σλόγκαν να είναι “we create the future”, αναμένεται με εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον αφού επιστρέφει από το 2016. Από τις 28 Μαΐου μέχρι και τις 7 Ιουνίου θα παρουσιασθούν στο κοινό τάσεις όπως η βιωσιμότητα, η κυκλική οικονομία, η ενεργειακή απόδοση, η ανακύκλωση, η ψηφιοποίηση, η τεχνητή νοημοσύνη, το Print / Finishing 4.0, συνδεσιμότητα και πολλές άλλες πτυχές της λαμπερής αυτής βιομηχανίας. Και όπως δηλώνει ειδικός αναλυτής για την συσκευασία, «το να παραμείνουν οι επαγγελματίες δυνατοί στον παγκόσμιο κλάδο των εκτυπώσεων, σημαίνει περισσότερα από το να ακολουθούν απλώς τις τάσεις. Θα πρέπει να υιοθετούν ολοκληρωμένες στρατηγικές. Αυτές μπορούν να τις βρουν αναμφίβολα στο παγκόσμιο εκθεσιακό γεγονός για τις εκτυπώσεις, στη drupa 2024».

Tο μέλλον… «επί χάρτου»!

Τα προϊόντα χάρτου και εκτύπωσης θα εξακολουθούν να χρειάζονται τις επόμενες δεκαετίες σε πολλούς τομείς της καθημερινής ζωής – η βιομηχανία έχει λαμπρό μέλλον. Ωστόσο, υπάρχει τεράστια πίεση για μεταστροφή, η οποία καθοδηγείται κυρίως από δύο παράγοντες: την ψηφιοποίηση και τη βιωσιμότητα. Έτσι, οι εταιρείες εξετάζουν πολλές διαφορετικές τεχνολογίες. Σε πρόσφατη συνέντευξη από τη Γερμανική Βιομηχανική Ένωση «VDMA Printing and Paper Technology», προέκυψαν πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία πάνω στο ρόλο του χαρτιού. Ερωτήσεις όπως πάνω για τη κλιματικά ουδέτερη οικονομία, η ελαχιστοποίηση της ενέργειας πάνω στη παραγωγή και το επίπεδο έρευνας και ανάπτυξης τεχνολογίας στο χαρτί έφεραν απαντήσεις πολύ ενθαρρυντικές. «Είναι ρεαλιστικός ο στόχος για μια κλιματικά ουδέτερη οικονομία, είμαστε αισιόδοξοι», δηλώνει εταιρεία μέλος της Ένωσης. Και συνεχίζει, «ελαχιστοποιούμε την ενέργεια κατά τη παραγωγή με τεχνολογία αιχμής στο UV, με τη βοήθεια ενεργειακά αποδοτικών LED φωτισμών». Και καταλήγει, «θέματα όπως η ανάλυση του κύκλου ζωής, η επιλογή των υλικών, επαναχρησιμοποιήσιμα εξαρτήματα ή το γεγονός ότι τα προϊόντα μας είναι εύκολο να συντηρηθούν και να επισκευαστούν, ακόμα και η συσκευασία τους, όλα αποκτούν βαρύτητα στη βιομηχανία του σήμερα, πράγματα τα οποία θα παρουσιαστούν στη φετινή έκθεση drupa 2024».

Touchpoint Sustainability: Η βιομηχανία Εκτύπωσης και Χάρτου έχει ήδη σημειώσει τεράστια κέρδη στη βιωσιμότητα

Ως κεντρικό φόρουμ στη drupa 2024 το νέο «Touchpoint Sustainability» θα επικεντρωθεί για πρώτη φορά στον ολιστικό ρόλο της βιομηχανίας Εκτύπωσης και Χάρτου στον παγκόσμιο βιώσιμο μετασχηματισμό . Ο κλάδος έχει σημειώσει σημαντικά επιτεύγματα, τα οποία ωστόσο συχνά παραβλέπονται. Περίπου 30 εκθέτες θα παρουσιάσουν πρωτοποριακά παραδείγματα βέλτιστων πρακτικών από όλους τους τομείς της αλυσίδας. Κατά αυτόν τον τρόπο, θα παρέχουν τόσο μια επισκόπηση του «τώρα» όσο και ελκυστικές προοπτικές για το μέλλον. Το περίπτερο άνω των 400 m², το οποίο θα αποτελέσει πλατφόρμα διαλόγου και αίθουσα εκθέσεων ταυτόχρονα, θα φιλοξενηθεί και θα σχεδιαστεί από τη γερμανική Βιομηχανική Ένωση «VDMA Printing and Paper Technology». Ο Δρ Andreas Pleßke, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος της Koenig & Bauer και Πρόεδρος της drupa, περιγράφει συνοπτικά τη σημασία της εμπορικής έκθεσης και του νέου Touchpoint Sustainability, «η drupa είναι η κορυφαία εμπορική έκθεση του κλάδου παγκοσμίως. Ως πλατφόρμα ανταλλαγής ιδεών, συζητήσεων και μεταφοράς πολύτιμης γνώσης, είναι το μέρος για να μάθετε πώς η βιωσιμότητα, η ψηφιοποίηση και οι τεχνολογικές καινοτομίες θα επηρεάσουν το μέλλον της βιομηχανίας Εντύπων και Χάρτου. Σημεία που θα είναι ανοιχτά σε πολλούς εκθέτες, όπως το Touchpoint Sustainability, θα αποτελέσουν πολύ ιδιαίτερα σημεία έλξης και ενδιαφέροντος».

Ο εκθεσιακός χώρος του Touchpoint Sustainability θα χωρίζεται ανάλογα με τους διαφορετικούς τομείς της αλυσίδας –πρώτες ύλες, παραγωγή, χρήση και ανακύκλωση– και ανάλογα με θέματα όπως, «τι είναι ήδη διαθέσιμο στην αγορά; Πού οδηγεί η ανάπτυξη;». Θα αναλυθούν ζητήματα όπως η κατανάλωση ενέργειας και πόρων κατά τις παραγωγικές διαδικασίες, η χρήση υλικών και μελανιών εκτύπωσης, η ανακύκλωση χρωμάτων ή οι διαδικασίες φινιρίσματος που δεν βλάπτουν το περιβάλλον. Το «παρών» θα δώσουν γνωστοί ομιλητές από την πολιτική και τις επιχειρήσεις, developers, επιστήμονες και περαιτέρω ειδικοί.

Όλοι ειδικοί της βιομηχανίας θα είναι εκεί

Η ελίτ των ειδικών αναλυτών της παγκόσμιας βιομηχανίας των Γραφικών Τεχνών, αναμένεται να μεταφέρει πολύτιμες γνώσεις στους επαγγελματίες που πρόκειται να επισκεφθούν την έκθεση drupa από τις 28 Μαΐου μέχρι και τις 7 Ιουνίου στην Messe Duesseldorf. Είτε μέσα από τα πολλά Touchpoints της έκθεσης, είτε σε προγραμματισμένες παρουσιάσεις. Ερωτήματα και αναλύσεις όπως, «Ο αυτοματισμός ροής εργασιών οδηγεί το μέλλον της εκτύπωσης», «Τεχνολογία Inkjet, ο σημαντικός καταλύτης», «Τι πραγματικά πιστεύουν οι καταναλωτές για τη Συσκευασία;», «Χαρτόνι Συσκευασίας: κίνδυνοι και ευκαιρίες», «Κάνουν οι πάροχοι τεχνολογίας αρκετά για να μειώσουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των συσκευασιών;», «Προσέλκυση νέων ταλέντων – Ευκαιρίες ανθρώπινου δυναμικού και τεχνητής νοημοσύνης», «Η βιομηχανία εκτύπωσης ετικετών, μια συνεχώς εξελισσόμενη αγορά» και πολλά ακόμα. Η έκθεση, όπως αποδεικνύει κάθε φορά, θα παρέχει αυτό το πλούτο πληροφοριών καθ’ όλη τη διάρκειά της σε όλους τους επαγγελματίες που ζητούν να προχωρήσουν την επιχείρησή τους ένα βήμα παραπέρα.

drupa: Kάτι παραπάνω από μια έκθεση

Η έκθεση drupa διαχρονικά προσφέρει πάρα πολλά πράγματα, κάθε φορά ακόμα περισσότερα, ακολουθώντας τις παγκόσμιες τάσεις και συνεχώς εκπλήσσοντας τόσο τους εκθέτες όσο και τους επισκέπτες της. «Η φετινή έκθεση θα προσφέρει μια εξαιρετική ευκαιρία να εμβαθύνετε σε νέα επιχειρηματικά μοντέλα και να εξοικειωθείτε με υπηρεσίες αιχμής. Η έκθεση χρησιμεύει ως μια πραγματική έκρηξη της τεχνολογίας, σαν καταλύτης του μετασχηματισμού της ίδιας της βιομηχανίας», δηλώνει διεθνής αναλυτής. «Τα ειδικά fora της drupa, το drupa Cube και το drupa DNA, μεταξύ άλλων, θα λειτουργούν ως κεντρικός κόμβος για τάσεις και καινοτόμες ιδέες, φιλοξενώντας παρουσιάσεις και διευκολύνοντας τις συνδέσεις μεταξύ ανθρώπων που έχουν τη δυνατότητα να εμπνεύσουν νέες προσεγγίσεις που εκτείνονται πέρα από την απλή εκτύπωση. Αξιοποιώντας την εκτύπωση ως βάση, οι συμμετέχοντες θα μπορούν να δημιουργήσουν ένα ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο υπηρεσιών προσαρμοσμένο στις διαφορετικές ανάγκες των πελατών», καταλήγει.

Αναμένουμε την άφιξή σας!

Η διεθνής βιομηχανία εκτύπωσης θα συναντηθεί ξανά στη drupa, την κορυφαία εμπορική έκθεση στον κόσμο για τις τεχνολογίες εκτύπωσης. Η drupa αντιπροσωπεύει την έμπνευση, την καινοτομία, τη μεταφορά γνώσης από την κορυφή και την πολυεπίπεδη δικτύωση. Θα χαρούμε να σας καλωσορίσουμε ξανά στη μεγαλύτερη γιορτή των Γραφικών Τεχνών, από τις 28 Μαΐου μέχρι και τις 7 Ιουνίου και να μεταφέρουμε το μήνυμα “we create the future”!