FOOD EXPO 2018: Όλη η Ελλάδα μιλάει για τον θρίαμβο της διεθνούς έκθεσης Τροφίμων & Ποτών!

0
6234

Με 68.000 επαγγελματίες επισκέπτες, 2.930 διεθνείς αγοραστές και 1.300 Έλληνες και ξένους εκθέτες, η FOOD EXPO 2018, εδραίωσε πανηγυρικά τη θέση της ως η μεγαλύτερη έκθεση για τα τρόφιμα και ποτά και το κορυφαίο εμπορικό φόρουμ τους είδους της στη Ν.Α. Ευρώπη!

Η ανεπανάληπτη επιτυχία που είχε η FOOD EXPO 2018, είχε ως αποτέλεσμα να δικαιώσει για ακόμα μία χρονιά τις προσδοκίες της εγχώριας προμηθευτικής αγοράς για την ύπαρξη μιας μεγάλης διεθνούς έκθεσης Τροφίμων και Ποτών στην χώρας μας αλλά και να καταστεί ως η μεγαλύτερη έκθεση τους είδους της στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Η μεγάλη επιτυχία της FOOD EXPO 2018 αντανακλά την δυναμική του κλάδου των τροφίμων και των ποτών αλλά και το γεγονός ότι οι παραγωγικές επιχειρήσεις αποτελούν έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες της ελληνικής οικονομίας.

1.300 Έλληνες και ξένοι εκθέτες επιβεβαιώνουν την δυναμική της έκθεσης διεθνώς

1.300 πρωτοπόρες ελληνικές και ξένες εταιρείες του κλάδου Τροφίμων & Ποτών έδωσαν φέτος το παρών στη FOOD EXPO, επιβεβαιώνοντας την τεράστια απήχηση της έκθεσης στο σύνολο των επιχειρήσεων παραγωγής και μεταποίησης διεθνώς. Την μεγάλη της δυναμική ως το κορυφαίο εκθεσιακό γεγονός που προβάλλει και αναδεικνύει τα προϊόντα της Ελλάδας, επιβεβαιώνει η συμμετοχή 1.050 Ελλήνων εκθετών ενώ οι 250 ξένοι εκθέτες από 22 χώρες από όλο τον κόσμο την αναδεικνύουν για ακόμα μία φορά στο μεγαλύτερο εμπορικό forum για τα Τρόφιμα και Ποτά στην Ν/Α Ευρώπη! Οι ξένοι εκθέτες συμμετείχαν είτε ενταγμένοι στα εντυπωσιακά εθνικά pavilions της έκθεσης, είτε ως ανεξάρτητες συμμετοχές, με αυτόνομα περίπτερα. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι φέτος τιμώμενη χώρα ήταν η Δημοκρατία της Βουλγαρίας.

68.000 επαγγελματίες από 27.800 επιχειρήσεις!

Η 5η FOOD EXPO με στοχευμένες προωθητικές ενέργειες κατάφερε να αυξήσει την ποσοτική και ποιοτική υπεροχή των επισκεπτών της, προσελκύοντας 68.000 επαγγελματίες επισκέπτες από 27.800 επιχειρήσεις της Οργανωμένης Λιανικής, του Χονδρεμπορίου, της Βιομηχανίας Τροφίμων και Ποτών, των Ξενοδοχείων και της Μαζικής Εστίασης από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

 

2.980 σημαντικοί διεθνείς αγοραστές έδωσαν το “παρών” στην έκθεση

Η 5η FOOD EXPO προσελκύοντας 2.980 διεθνείς αγοραστές από 84 χώρες, αγορές-στόχους για τα ελληνικά τρόφιμα και ποτά- έδωσε μία σημαντική διέξοδο στην εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων, η οποία σήμερα είναι πιο αναγκαία από ποτέ. Επίσης, με τον έντονο διεθνή της χαρακτήρα η έκθεση έδωσε την δυνατότητα όχι μόνο σε μεγάλες αλλά και σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις να έρθουν σε άμεση επαφή με σημαντικούς ξένους αγοραστές, να συνομιλήσουν μαζί τους και να προβούν σε απευθείας εμπορικές συμφωνίες.

Οι μεγάλες προοπτικές συνεργασίας Ελλάδας-Ινδίας βρέθηκαν στο επίκεντρο.

Η αναπτυσσόμενη αγορά της Ινδίας και οι τεράστιες ευκαιρίες που παρουσιάζει για τα ελληνικά τρόφιμα και ποτά, εξετάστηκαν διεξοδικά τόσο από Έλληνες όσο και από Ινδούς ομιλητές, στο πλαίσιο της ημερίδας Food Export Summit. Η Food Expo στηρίζει τις προσπάθειες όσων παραγωγικών επιχειρήσεων ενδιαφέρονται να εξάγουν στην ινδική αγορά, ακολουθώντας μία σειρά στοχευμένων δράσεων. Για την ακρίβεια, στα πλαίσια της ημερίδας Food Export Summit, μία ολόκληρη ενότητα ήταν αφιερωμένη στις προοπτικές ανάπτυξης συνεργασίας των χωρών της Ινδίας και της Ελλάδας όσον αφορά τον κλάδο των Τροφίμων και των Ποτών. Καίρια ζητήματα που αφορούν τις δύο αυτές αγορές (νομοθεσία, όροι και προϋποθέσεις, δυσκολίες αλλά και προοπτικές) και τους τρόπους με τους οποίους μπορούν στο μέλλον να αυξηθούν οι εξαγωγές των ελληνικών προϊόντων προς την Ινδία, βρέθηκαν στο επίκεντρο της ημερίδας.

 

15.000 b2b meetings εκθετών με 800 σημαντικούς διεθνείς αγοραστές

Περισσότερες από κάθε άλλη φορά ήταν φέτος οι προγραμματισμένες b2b συναντήσεις εκθετών και ξένων hosted buyers, καθώς έγιναν 15.000 αγγίζοντας αριθμό ρεκόρ. Στόχος της πρωτοβουλίας προσέλκυσης και φιλοξενίας διεθνών αγοραστών της έκθεσης FOOD EXPO, ήταν να συμβάλλει στην ενίσχυση των εξαγωγών των ελληνικών προϊόντων και να δώσει την δυνατότητα στις ελληνικές επιχειρήσεις να διεισδύσουν σε ξένες αγορές. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι 800 hosted buyers της FOOD EXPO 2018 προήλθαν από 74 χώρες, αγορές-στόχους για τα ελληνικά προιόντα, από όλο τον κόσμο, ανάμεσα στις οποίες τα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα, οι ΗΠΑ, η Κίνα, η Ινδία, η Ρωσία, η Ιαπωνία, ο Καναδάς, η Βραζιλία, αλλά και αρκετά ευρωπαϊκά κράτη όπως: Αυστρία, Δανία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Μεγάλη Βρετανία κ.ά.