To “must” εκθεσιακό γεγονός της παγκόσμιας βιομηχανίας εκτυπώσεων επιστρέφει!

0
495

Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει για το μεγαλύτερο και κορυφαίο εκθεσιακό γεγονός στον κλάδο των εκτυπώσεων, με το φετινό σλόγκαν να είναι “we create the future”! Για άλλη μια φορά η παγκόσμια βιομηχανία στις εκτυπώσεις θα φιλοξενηθεί στο Messe Duesseldorf της Γερμανίας από τις 28 Μαΐου μέχρι τις 7 Ιουνίου, όπου οι επαγγελματίες θα βρουν την έμπνευση, τη καινοτομία, την κορυφαία τεχνογνωσία και την δικτύωση.

Εστίαση θεμάτων στη drupa 2024

Το 2024, η διεθνής βιομηχανία εκτύπωσης θα συναντηθεί ξανά στη drupa, την κορυφαία εμπορική έκθεση στον κόσμο για τις τεχνολογίες εκτύπωσης. Η drupa σημαίνει έμπνευση, καινοτομίες, μεταφορά γνώσης κορυφαίου επιπέδου και σημαντική δικτύωση. Συναντώνται κορυφαία διεθνή στελέχη στον κλάδο και ανταλλάσσουν απόψεις σχετικά με τις τελευταίες τάσεις της τεχνολογίας και τις πρωτοποριακές εξελίξεις. Τάσεις όπως βιωσιμότητα, κυκλική οικονομία, ενεργειακή απόδοση, ανακύκλωση, ψηφιοποίηση, τεχνητή νοημοσύνη, Print / Finishing 4.0, συνδεσιμότητα. Τι επιρροή έχουν αυτές οι μεγάλες τάσεις στις εφαρμογές, τα προϊόντα, τα επιχειρηματικά μοντέλα και το μέλλον του κλάδου; Το 2024, θα μάθετε στο Duesseldorf πώς η διεθνής κοινότητα εκτύπωσης και συσκευασίας διαμορφώνει το μέλλον.

Δυναμική επιστροφή

Η παγκοσμίου εμβέλειας και κύρους έκθεση επιστρέφει στο κοινό του από το 2016 όπου τότε οι εντυπώσεις που άφησε υπήρξαν εξαιρετικές: Το επενδυτικό κλίμα ήταν έντονο και δραστήριο ενώ καθώς η έκθεση ολοκληρωνόταν στα 158.237 τ.μ., 1.828 εκθέτες από 54 χώρες ανέφεραν ομόφωνα εξαιρετικές επιχειρηματικές συμφωνίες, υψηλού επιπέδου επαφές και θετικό πρόσημο για το μέλλον της παγκόσμιας βιομηχανίας εκτυπώσεων. «Ο επαναπροσδιορισμός της drupa και η επικέντρωσή της σε μελλοντικά θέματα όπως η 3D εκτύπωση, η λειτουργική εκτύπωση και η εκτύπωση σε συσκευασία αποδείχθηκε πραγματικά ένα τεράστιο πλεονέκτημα», δήλωσε εκθέτης. Ταυτόχρονα, επισκέπτης επαγγελματίας ανέφερε μεταξύ άλλων, «είτε πρόκειται για εκδόσεις, εμπορικές, συσκευασίες ή βιομηχανικές εκτυπώσεις – η τεχνολογία εκτύπωσης προσφέρει λύσεις που ταιριάζουν για όλες τις εφαρμογές, ανοίγοντας ταυτόχρονα νέες σειρές επιχειρηματικών μοντέλων».

100 ημέρες πριν ανοίξει τις πύλες της η έκθεση drupa 2024, οι δηλώσεις μερικών εκ των εκθετών είναι χαρακτηριστικές: «Η έκθεση δεν θα προσφέρει μόνο την ευκαιρία στους επαγγελματίες τυπογράφους να δουν από κοντά τις νέες τάσεις από τους κορυφαίους προμηθευτές, αλλά και μια μοναδική πλατφόρμα δικτύωσης και ανταλλαγής γνώσεων σε παγκόσμιο επίπεδο», δηλώνει στέλεχος της KOMORI. «Το εκθεσιακό γεγονός της χρονιάς θα είναι εξαιρετικά σημαντικό για αυτόν που επιζητεί να ανέβει επίπεδο στον κλάδο των εκτυπώσεων», αναφέρει χαρακτηριστικά στέλεχος της EFI. «Για εμάς η drupa αποτελεί την ιδανική ευκαιρία να παρουσιάσουμε τις κορυφαίες τεχνολογίες και καινοτομίες μας στον τομέα της εκτύπωσης στο εμπορικό κομμάτι αλλά και την συσκευασία», τονίζει η HEIDELBERG. «Με την επικέντρωσή μας στη βιωσιμότητα και την κοινωνική ευθύνη, είμαστε έτοιμοι με χαρά να υποδεχτούμε τους επισκέπτες μας σε άλλη μια δυναμική μας συμμετοχή», αναφέρει στέλεχος της KONICA MINOLTA. «Το μήνυμά μας προς τους επισκέπτες στη drupa 2024 είναι ότι είμαστε ένας αξιόπιστος συνεργάτης και καινοτόμος ειδικά στο κομμάτι του service, support και αναλωσίμων», υπογραμμίζει η FERAG.

Τάσεις και σημεία ενδιαφέροντος

Ο κοινός παρανομαστής σε πολλές γραφικές δημιουργίες, ειδικά στον σχεδιασμό συσκευασιών, είναι ότι συνήθως τυπώνονται σε μεγάλες ποσότητες για να καλύψουν τις απαιτήσεις των καταναλωτών. Ωστόσο, κάτι σημαντικό παραβλέπεται: ο περιβαλλοντικός αντίκτυπος των μελανιών εκτύπωσης. Τα μελάνια που χρησιμοποιούνται διαδραματίζουν πιο ουσιαστικό ρόλο από ό,τι μπορούμε να αντιληφθούμε, τόσο όσον αφορά τις οικολογικές τους επιπτώσεις όσο και τις οικονομικές τους εκτιμήσεις.

Η παραγωγή ψηφιακών εκτυπώσεων στον τομέα narrow web συνεχίζει να αυξάνεται. Οι κατασκευαστές πιεστηρίων συνεχίζουν να αξιοποιούν αυτές τις τεχνολογίεςγια να προσφέρουν τα καλύτερα και των δύο κλάδων, εξοπλισμό flexo και inkjet για τους επαγγελματίες ετικετών. Ενώ είναι προφανές ότι ο συνδυασμός των τεχνολογιών εκτύπωσης τους προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία, υπάρχουν πολλές διαθέσιμες επιλογές στην αγορά.

Τα ειδικά fora – ή touchpoints – στην κορυφαία εμπορική έκθεση drupa συνδέουν τη βιομηχανία με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο. Με την εξειδικευμένη εστίασή τους και τη συμμετοχή ολόκληρης της αλυσίδας, τα touchpoints γίνονται ταυτόχρονα ένας τόπος μετάδοσης γνώσης και ένα hotspot για δικτύωση. Οι επαγγελματίες στον κλάδο του packaging καθοδηγούνται στον τομέα της εξειδίκευσής τους και θα λάβουν τεχνογνωσία, πληροφορίες για τις τάσεις και μελλοντικές συμβουλές για επιτυχία.

Το digital printing ανοίγει το δρόμο για την είσοδο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στον κλάδο της εκτύπωσης υφάσματος. Η τάση είναι προς «print-on-demand» εδώ και αρκετό καιρό. Με αυτή τη διαδικασία, η άσκοπη υπερπαραγωγή αποτρέπεται. Εν συντομία: Η βιομηχανία εκτυπώσεων κάνει εφικτά με τις καινοτομίες της πολλά πλεονεκτήματα. Η ψηφιακή εκτύπωση και η ψηφιοποίηση λύνουν σημαντικά θέματα κατά τη παραγωγή. Έγκαιρη παραγωγή χωρίς καθυστερήσεις.

Μονίμως δικτυωμένο, ψηφιακά ελεγχόμενο, ποιοτικά ελεγχόμενο, πλήρως αυτοματοποιημένο, κάθετα ενσωματωμένο μέσω cloud είναι μερικές από τις σημαντικές τάσεις της τεχνολογίας στο δρόμο προς το Industry 4.0. Οι απαντήσεις στις παρακάτω προκλήσεις παρέχονται από το Print and Finishing 4.0: Η πίεση του κόστους και ο ανταγωνισμός αυξάνονται. Η τάση της παγκοσμιοποίησης συνεχίζεται. Οι πελάτες συνειδητοποιούν περισσότερο την ποιότητα και το περιβάλλον. Τα τιράζ μειώνονται, οι μεγάλες παραγγελίες ακυρώνονται.

Η τεράστια δυναμική της έκθεσης

Οι καινοτόμες τεχνολογίες εκτύπωσης αλλάζουν τον τρόπο που εκτυπώνουμε και συσκευάζουμε. Από τις παραδοσιακές μεθόδους όπως η μεταξοτυπία και η εκτύπωση offset μέχρι τις σύγχρονες προσεγγίσεις όπως η 3D εκτύπωση, τα ολογράμματα, τα τυπωμένα ηλεκτρονικά. Η έκθεση drupa, μεταξύ άλλων, θα παρέχει σε βάθος πληροφορίες για αυτό το ευρύτατο φάσμα τεχνολογιών που οδηγούν τη βιομηχανία εκτύπωσης και συσκευασίας προς το μέλλον. Ανακαλύψτε τις τελευταίες εξελίξεις και τάσεις στην παγκόσμια βιομηχανία Γραφικών Τεχνών, ανάμεσα σε κορυφαίους επαγγελματίες και προμηθευτές, που διαμορφώνουν το συναρπαστικό κόσμο των εκτυπώσεων.