Η Θεσσαλονίκη καλωσόρισε θερμά τη βιομηχανία Logistics & Μεταφορών

0
227

Με μεγάλη επιτυχία, πολλές επιχειρηματικές συνεργασίες, διαβαλκανικό κοινό και 7.200 επισκέπτεςολοκληρώθηκε η 1η έκθεση «LOGISTICS & TRANSPORTS THESSALONIKI EXPO», που διοργανώθηκε από την OMIND CREATIVES και διεξήχθη, στις 11-13 Απριλίου 2024 -παράλληλα με την Freskon- στην Helexpo-ΔΕΘ.

Το ραντεβού του εμπορίου και της βιομηχανίας με την αγορά παροχής υπηρεσιών logistics, εμπορευματικών μεταφορών και εξοπλισμού αποθήκης στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία, με τους εκθέτες και επισκέπτες να βρίσκουν ένα νέο σημείο επιχειρηματικής συνάντησης στην Θεσσαλονίκη, την «καρδιά» των Βαλκανίων.

Συνολικά 100 εκθέτες, εκπρόσωποι από ερευνητικά κέντρα, 10 Θεσμικούς Φορείς, 3 υπουργεία φιλοξένησαν κατά τη διάρκεια της 3μερης έκθεσης περί τους 7.200 επισκέπτες εκ των οποίων τουλάχιστον 1.300προέρχονταν από 22 συνολικά χώρες, μεταξύ των οποίων όλες τις Βαλκανικές χώρες και τις Κύπρο, Γερμανία, Πολωνία, Αυστρία, Ιταλία, Σαουδική Αραβία και Τουρκία. που επισκέφθηκαν την έκθεση, αφήνοντας τα διαπιστευτήριά τους για το μέλλον.

Το αποτέλεσμα της 1ης διοργάνωσης αποζημίωσε τους πάντες και ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αποδεικνύοντας τη δυναμική και την προοπτική της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλονίκης ως στρατηγικό σημείο ανάπτυξης δικτύων εμπορευματικών μεταφορών. Άλλωστε, η εδραίωση μιας νέας εκθεσιακής προσπάθειας σε μια γεωγραφική περιοχή, που αποτελεί business hub για την ευρύτερη βαλκανική χερσόνησο, αποτελεί στόχο της διοργανώτριας εταιρείας, και τα θετικά σχόλια από εκθέτες και επισκέπτες στην 1η αυτή συλλογική προσπάθεια διοργανωτών και αγοράς επιβεβαίωσαν την ανάγκη ύπαρξης αυτού του στόχου. Τα θετικά σχόλια δεν περιορίστηκαν, ωστόσο, μόνο στο εκθεσιακό κομμάτι του event, αλλά και στα LOGI.C Conferences, που ήταν κατά γενική ομολογία εξαιρετικά ενδιαφέροντα και άψογα διοργανωμένα από το περιοδικό SC&L magazine και 7 ακόμα συνδιοργανωτές φορείς και προσέλκυσαν πάνω από 950 συνέδρους καθ’ όλη τη διάρκεια του 3μέρου.

Η επόμενη διοργάνωση στη Θεσσαλονίκη στο χώρο της ΔΕΘ – HELEXPO, αναμένεται να έχει πολύ μεγαλύτερο αριθμό εκθετών και επισκεπτών ενώ οι ημερομηνίες της 2ης διοργάνωσης θα ανακοινωθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα. Από την πλευρά τους, η OMIND CREATIVES και το περιοδικό SC&L magazine αποτιμούν θετικά τη συνολική προσπάθεια όλων και δεσμεύονται για το μέλλον για εκθέσεις και συνέδρια με υπηρεσίες υψηλού επιπέδου για τους εκθέτες και επισκέπτες αλλά και τους συνδιοργανωτές. Το περιοδικό, το διαδικτυακό portal καθημερινής ενημέρωσης www.supply-chain.gr και το εβδομαδιαίο ενημερωτικό newsletterSupply Chain News θα είναι εδώ πάντα στην διάθεσή σας, αρωγός και στις δικές σας προσπάθειες ανάδειξης του κλάδου.