2o Packaging & Converting School

0
6053

Στις 7 & 8 Ιουνίου 2018 πραγματοποιήθηκε στη 
Θεσσαλονίκη το 2ο Packaging & Converting School!

Ο εκδότης του All Pack Hellas, προσκεκλημένος της εταιρείας ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ, παρακολούθησε τη διήμερη εκδήλωση των σεμιναρίων.

Αυτή ήταν η δεύτερη διοργάνωση της επιτυχημένης σειράς σεμιναρίων της εταιρίας τα οποία πραγματοποιούνται κάθε δύο χρόνια και συγκεντρώνουν επαγγελματίες της συσκευασίας από όλη την Ευρώπη.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, 10 διακεκριμένοι ομιλητές και περισσότεροι από 100 συμμετέχοντες από 16 χώρες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ιδέες, πληροφορίες και γνώση πάνω στην Εύκαμπτη Συσκευασία!

 

Οι ομιλητές του σεμιναρίου κάλυψαν τα εξής θέματα:

Benefits of Flexible Packaging: Ο κ. Guido Aufdemkamp, Executive Director της Flexible Packaging Europe – FPE, παρουσίασε τα πλεονεκτήματα που έχει η εύκαμπτη συσκευασία, εστιάζοντας στα ζητήματα της εξοικονόμησης τροφίμων, του κύκλου παραγωγής και ζωής των συσκευασμένων προϊόντων, τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και την αποδοτικότητα των πόρων της συσκευασίας.

Ο Dr. Lefteris Tourasanidis, R&D Manager της Hatzopoulos S.A. παρουσίασε όλες τις πτυχές του Flexible packaging design, λαμβάνοντας υπόψη τις λειτουργίες που πρέπει να επιτελεί μια συσκευασία, τον τύπο προϊόντος και τελικού πακέτου, τις γραμμές συσκευασίας και τις εκάστοτε ιδιότητες των διαφόρων υλικών που χρησιμοποιούνται, δίνοντας ενδιαφέροντα παράδειγμα επιτυχημένου σχεδιασμού συσκευασίας.

Ο κ. Theodoros Paraskevopoulos, Packaging Specialist στη Hatzopoulos S.A. μοιράστηκε χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τις Ιδιότητες Φραγμού ενάντια στους παράγοντες που αλλοιώνουν τα τρόφιμα & το πώς η συσκευασία μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση του χρόνου ζωής του προϊόντος.

 

Ο κ. Christodoulos Naziris, Quality Assurance Manager της εταιρίας, εξήγησε με σαφή αλλά απλό τρόπο την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία που αφορά τα υλικά συσκευασίας και τη διάσταση που αφορά την ασφάλεια τροφίμων.

Brand Packaging Design, the Nestle case study: Ο Dr. Pascalis Kastanas, Head of Packaging and Manufacturing Services της Nestle SE Europe, παρουσίασε σε βάθος και από την πλευρά του παραγωγού όλες τις πτυχές της διαδικασίας ανασχεδιασμού μια συσκευασίας, με το παράδειγμα του Λουμίδη, της ηγέτιδας μάρκας ελληνικού καφέ.

Η Dr. Carolin Hauser, Καθηγήτρια στο Technical University of Applied Sciences, Nuremberg, μοιράστηκε γνώση αναφορικά με τις Τάσεις που διαμορφώνονται από την ολοένα εξελισσόμενη κοινωνία και το πώς αυτές συνδέονται με την ανάπτυξη της σύγχρονης συσκευασίας.

Ο κ. Konstantinos Poulopoulos, Account Manager στη Beetroot design group, έδωσε μια εμπνευσμένη ομιλία σχετικά με τους παράγοντες που επηρεάζουν την δημιουργική διάσταση του Packaging Design. 

Ο κ. Ovidiu Serb, Technical Director της A.Hatzopoulos S.A., παρουσίασε τις ιδιότητες των μελανιών και των διαθέσιμων Μεθόδων Εκτύπωσης, εξηγώντας τη παραγωγική διαδικασία και τα πλεονεκτήματα κάθε εναλλακτικής τεχνολογίας.

Ο κ. Gerald Lefebvre, Packaging Consultant CEO της ECO6S, έδωσε χρήσιμες πληροφορίες για τη σύγχρονη Κυκλική Οικονομία και τη σύνδεσή της με την επίτευξη του Packaging Sustainability.

Case study: Fairfields Farm: Ο κ. Dave Daniels, Technical Director της National Flexible Ltd, παρουσίασε μια καινοτόμο, πολύ-λειτουργική έξυπνη συσκευασία που ανάπτυξε πρόσφατα η εταιρεία για πατατάκια. Το Fairfields Farm project συνδυάζει τις κατάλληλες ιδιότητες υλικών με την εγχάραξη laser για εύκολο άνοιγμα και την τεχνολογία σκαναρίσματος μέσω του Shazam interactive software, εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή για το μέλλον της έξυπνης συσκευασίας και τις δυνατότητές της.

Μετά το σεμινάριο ακολούθησαν οργανωμένες επισκέψεις στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, με στόχο οι συμμετέχοντες να παρακολουθήσουμε από κοντά και να γνωρίσουμε σε βάθος τη διαδικασία παραγωγής των εύκαμπτων υλικών συσκευασίας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κο Ελευθέριο Χατζόπουλο για τη φιλοξενία καθώς και τη Λευκή Προύντζου για την άψογη διοργάνωση της εκδήλωσης.