Το Shop System της Desktop Metal!

0
3852

Η εκκίνηση της 2ης επανάστασης προσθετικής κατασκευής (AM 2.0 revolution)

                                                      

Το σύστημα αυτό που είναι σχεδιασμένο για να επιτρέπει την προσιτή, παραγωγή παρτίδων μεταλλικών εξαρτημάτων, πλέον εγκαθίσταται  παγκοσμίως.

Με το τελευταίο διαδικτυακό σεμινάριο, το οποίο έθεσε σύμφωνα με τους ιδρυτές της εταιρείας την έννοια του Additive Manufacturing 2.0 (2η επανάσταση της προσθετικής κατασκευής), η Dekstop Metal επισήμανε την εμπορευματοποίηση του Shop System της με πελάτες σε Βόρεια Αμερική, Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αφρική και Aσία. Αυτό σημαίνει ότι η πολυαναμενόμενη επανάσταση για παραγωγή μεταλλικών εξαρτημάτων με τη διαδικασία ψεκασμού συνδετικού υλικού (Metal Binder Jetting) είναι τελικά εδώ!

Ας δούμε τα γεγονότα.

Ιδρύθηκε και υποστηρίχθηκε από πρωταγωνιστές στη βιομηχανία της προσθετικής κατασκευής (AM), από τον κατά συρροή επιχειρηματία Ric Fulop (ο οποίος απασχολήθηκε στο ξεκίνημα των Markforged, Onshape και Proto Labs, μεταξύ άλλων), στον διευθυντή του MIT του καθηγητή τμήματος προσθετικής κατασκευής (AM) John Hart, στον ίδιο τον εφευρέτη του binder jetting , Ely Sachs, η Desktop Metal είναι μια εταιρεία που είναι γεμάτη ιδέες και έχει επίσης τη δυνατότητα να τις επικοινωνεί αποτελεσματικά. Ακόμα και παραπάνω από αποτελεσματικά σε ορισμένες περιπτώσεις. Ο πρώτος τρισδιάστατος εκτυπωτής μετάλλου, το Studio System, που ήταν επαναστατικός προωθήθηκε έντονα για αρκετούς μήνες πριν από την εμπορική του διαθεσιμότητα. Αλλά όταν έγινε διαθέσιμο, η αποστολή του έγινε σε πολύ μεγάλο αριθμό παγκοσμίως. Από τo άλλο άκρο του φάσματος, το Production System στοχεύει την παραγωγή πολύ υψηλής απόδοσης αλλά η ζήτηση αυτού του επιπέδου παραγωγής είναι ακόμη στοχευμένη.

Το Shop System δημιουργήθηκε για να καλύψει το κενό μεταξύ αυτών των δύο συστημάτων, προσφέροντας μια γρήγορη, λύση παραγωγής που βασίζεται στο binder jetting για μεταλλικά εξαρτήματα, χωρίς το μεγάλο μέγεθος και τις απαιτήσεις επένδυσης του Production System. Παρουσιάστηκε πέρυσι και προωθήθηκε σε μεγάλο βαθμό για να προετοιμαστεί η σημερινή του επίσημη κυκλοφορία. Ένας άλλος τρόπος να το δούμε είναι ότι οι περισσότεροι από τους πρώτους πελάτες δεν έχουν προηγούμενη εκτεταμένη εμπειρία με την προσθετική κατασκευή (AM). Αυτό σημαίνει ότι η αγορά της προσθετικής κατασκευής (AM) διευρύνεται. Στην πραγματικότητα, ορισμένες από αυτές τις εταιρείες που είναι πολύ παραδοσιακές στην προσφορά προϊόντων τους, τώρα βλέπουν έναν τρισδιάστατο εκτυπωτή μετάλλου κατασκευασμένο (και διαφημισμένο) για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις τους. Η Desktop Metal δηλώνει τώρα με σαφήνεια ότι τώρα κατασκευάζει σε όγκο και αποστέλλονται  σε πελάτες σε όλο τον κόσμο.

Ωστόσο, καμία επανάσταση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνη της. Υπό αυτήν την έννοια, το γεγονός ότι το Desktop Metal έχει ανταγωνιστές που στοχεύουν επίσης στην παραγωγή με βάση το metal binder jetting είναι καλό. Η ExOne ως πρωτοπόρος του metal binder jetting κινείται προς συστήματα έτοιμα για παραγωγή με το νέο X1 160PRO που αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2021. Η HP και η GE Additive (μεταξύ άλλων) εργάζονται επίσης για τις δικές τους λύσεις. Η Desktop Metal ήταν η πρώτη εταιρεία που οραματίστηκε τη χρήση προσθετικής κατασκευής (AM) μετάλλων για μερική παραγωγή – ανταγωνιζόμενη με τις διεργασίες MIM – και τώρα είναι η πρώτη που επίσημα παρουσίασε ένα προϊόν στην αγορά με στόχο την παραγωγή. Η δεύτερη επανάσταση της προσθετικής κατασκευής, Additive Manufacturing 2.0, έχει ξεκινήσει.

Οι οπαδοί του Additive Manufacturing 2.0

Η λίστα των πελατών για το Shop System περιλαμβάνει κατασκευαστές όπως η Jade Creaction LDA στην Πορτογαλία, η Wall Colmonoy Limited στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Alpha Precision Group στις ΗΠΑ, η E.A.C. στη Γαλλία και το Συμβούλιο Παραγωγικότητας του Χονγκ Κονγκ (HKPC) στο Χονγκ Κονγκ.

Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον περασμένο Νοέμβριο στο εμπορικό συνέδριο Formnext του 2019 στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας, το Shop System έχει σχεδιαστεί για να επιτυγχάνει ταχύτητες έως και 10 φορές υψηλότερες από αυτές των τεχνολογιών προσθετικής κατασκευής(AM) powder bed fusion μετάλλων. Οι κατηγορίες υιοθέτησης μπορούν να περιλαμβάνουν μια ποικιλία βιομηχανιών υψηλής απόδοσης που εκτείνονται από την αυτοκινητοβιομηχανία και τη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου έως καταναλωτικά προϊόντα και ηλεκτρονικά είδη.

«Το Shop System προσφέρει τις πιο οικονομικά αποδοτικές με την υψηλότερη ανάλυση, λύσεις παραγωγής μεσαίου όγκου στον κλάδο. Ο υψηλής ταχύτητας, μονού περάσματος μηχανισμός του εκτυπωτής, εισάγει το υψηλής ποιότητας binder jetting σε μια εντελώς νέα αγορά μηχανουργείων, εργαστηρίων χύτευσης και προμηθευτών εξαρτημάτων πούδρας», δήλωσε ο Ric Fulop, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της Desktop Metal. «Με το Shop System, οι μηχανικοί και οι χειριστές εγκαταστάσεων μπορούν πλέον να εξαλείψουν πολλούς από τους περιορισμούς που είχαν επιβληθεί προηγουμένως από τις καθιερωμένες μεθόδους κατασκευής, όπως η κατεργασία CNC, και να επιτύχουν προσιτή, αξιόπιστη και ευέλικτη παραγωγή παρτίδων σύνθετων ανταλλακτικών.»

Με αναβαθμίσιμο χώρο εκτύπωσης, που κυμαίνεται από 4L, 8L, 12L και 16L, το Shop System έχει σχεδιαστεί για να κλιμακώσει την απόδοση στις ανάγκες κάθε καταστήματος. Εκτός από την ολοκληρωμένη λύση του Shop System, οι πελάτες θα έχουν πρόσβαση στο λογισμικό προετοιμασίας κατασκευής Fabricate MFG της Desktop Metal, καθώς και στην εφαρμογή Live Sinter που κυκλοφόρησε πρόσφατα από την Εταιρεία, ένα λογισμικό προσομοίωσης διεργασίας σύντηξης που διορθώνει τη συρρίκνωση και παραμόρφωση των εκτυπωμένων εξαρτημάτων κατά τη σύντηξη, ελαχιστοποιώντας τη δοκιμή και το σφάλμα της διαδικασίας, βελτιώνοντας παράλληλα την ακρίβεια.

Η γενική διαθεσιμότητα του Shop System ακολουθεί την πρόσφατη υπογραφή της Desktop Metal με την Trine Acquisition Corp, μιας οριστικής συμφωνίας επιχειρηματικής συνένωσης.

Μέρη του Shop System

Το Shop System δημιουργήθηκε με στόχο την παροχή αξιόπιστης παραγωγής κατά συρροή παρτίδων σύνθετων μεταλλικών εξαρτημάτων τελικής χρήσης με τρόπο ανταγωνιστικό (και υπέρτερο) με το χρόνο και το κόστος της συμβατικής κατασκευής και τεχνολογιών προσθετικής κατασκευής (AM) του αυτού επιπέδου. Σύμφωνα με την Desktop Metal, ο εκτυπωτής διαθέτει την υψηλότερη ανάλυση και είναι ο πιο προηγμένος στην αγορά του binder jetting, αλλά δεν σταματά εδώ. Όπως και το Studio System, το Shop System αναφέρεται σε μια ολοκληρωμένη λύση από την αρχή έως το τέλος που περιλαμβάνει έναν εκτυπωτή binder jetting εκτύπωσης (one pass), ένα φούρνο στεγνώματος για σκλήρυνση των εξαρτημάτων αφού εκτυπωθούν και πριν από τον καθαρισμό τους από την περιττή πούδρα, ένα σταθμό πούδρας για τον καθαρισμό των εξαρτημάτων από την περιττή πούδρα με ενσωματωμένη ανακύκλωση πούδρας, έναν φούρνο της Desktop Metal ο οποίος έχει σχεδιαστεί για προσβάσιμη, βιομηχανική αντοχή στη σύντηξη και ενσωματωμένα αξεσουάρ χειρισμού πούδρας και ροής εργασίας. Αυτή η ολοκληρωμένη και έτοιμη για χρήση λύση συνδυάζεται άψογα με τις υπάρχουσες λειτουργίες των εκάστοτε εγκαταστάσεων.

Το μηχάνημα προορίζεται να είναι εύκολο στη χρήση και τη λειτουργία, σχεδιασμένο με γνώμονα τα σύγχρονα μηχανουργεία. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω ενός εύχρηστου λογισμικού. Διαθέτει επίσης ειδικά κατασκευασμένες και προσαρμοσμένες πούδρες καθώς και παραμέτρους επεξεργασίας βελτιστοποιημένες για χρήση με το σύστημα για διασφάλιση της ποιότητας και της επαναληψιμότητας των εξαρτημάτων.

Η υψηλής ταχύτητας, μονής διέλευσης εκτύπωση επιτρέπει ταχύτητες έως 800 cc / ώρα σε πάχος στρώσης 75 μικρών, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή παρτίδων δεκάδων ή εκατοντάδων σύνθετων τυπωμένων εξαρτημάτων σε μόλις πέντε ώρες. Το πιο περίπλοκο μέρος της τεχνολογίας binder jetting, ωστόσο, δεν είναι η εκτύπωση αλλά περισσότερο η σύντηξη. Το γεγονός ότι η σύντηξη λαμβάνει χώρα σε μια επόμενη φάση επιλύει πολλά ζητήματα των laser PBF της προσθετικής κατασκευής μετάλλων (AM), αλλά επίσης ανοίγει μια σειρά από άλλες προκλήσεις, όπως η στρέβλωση και η ανεξέλεγκτη συρρίκνωση και η ανεπαρκής πυκνότητα του εξαρτήματος. Η Desktop Metal αντιμετώπισε αυτά τα ζητήματα μέσω του λογισμικού Live Sinter και ισχυρίζεται ότι τώρα μπορεί να επιτύχει πυκνά, σύνθετα εξαρτήματα με μεγάλη λεπτομέρεια χαρακτηριστικών και φινιρίσματα επιφάνειας τόσο χαμηλά όσο ο μέσος όρος τραχύτητας τεσσάρων μικρών (Ra) μετά από το φούρνο, λόγω της υψηλής ανάλυσης των κεφαλών εκτύπωσης του Shop System – κατέστη δυνατή χάρη σε μεγέθη σταγονιδίων τόσο μικρότερα όσο 1,2pL, με πτώση πολλαπλών σταγονιδίων έως 6pL.

Εγκαινιάζοντας το Additive Manufacturing 2.0

Ως λύση για την παραγωγή εξαρτημάτων μεσαίου όγκου μέσω της προσθετικής κατασκευής (AM), το Shop System είναι ένα κρίσιμο στοιχείο της επανάστασης του Additive Manufacturing 2.0 που αναδιαμορφώνει το μέλλον της κατασκευής. Δεδομένου ότι η εμφάνιση του AM 2.0 επιτρέπει την απόδοση, την επαναληψιμότητα και το κόστος των εξαρτημάτων που μπορούν να ανταγωνιστούν τις συμβατικές διαδικασίες παραγωγής, ο τομέας προσθετικής κατασκευής αναμένεται να αυξηθεί από 12 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019 σε εκτιμώμενη αξία 146 δισεκατομμυρίων δολαρίων έως το τέλος της δεκαετίας.

«Πολλά από τα πλεονεκτήματα που εδώ και πολύ καιρό αναφέρονται για την τρισδιάστατη εκτύπωση – μαζική προσαρμογή, σύνθετες γεωμετρίες, μείωση βάρους, ενοποίηση συναρμολόγησης, κατασκευή χωρίς εργαλεία, ψηφιακά αποθέματα και πολλά άλλα – όλα εντάσσονται ως μέρος της AM 2.0», δήλωσε ο Fulop. «Συνολικά, αυτή η σειρά πλεονεκτημάτων αντιπροσωπεύει μια νέα προσέγγιση στον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζονται, κατασκευάζονται πρωτότυπα μεταλλικά εξαρτήματα και τώρα, με το Shop System, κατασκευάζονται απευθείας».

Από το site: www.3dprintingmedia.network

The Shop System is here, is the AM 2.0 revolution really about to start?