Εγκαταστάσεις του Shop System της Desktop Metal

0
3883

                                                                     

Αποστολές σε όλο τον κόσμο του για παραγωγή 3D εκτυπώσεων μετάλλου

Η Desktop Metal, ηγέτης στη μαζική παραγωγή και στις άμεσα λειτουργικές λύσεις προσθετικής κατασκευής, ανακοίνωσε ότι το Shop System ™, πρώτο στον κόσμο σύστημα εκτύπωσης μετάλλων με τεχνολογία  ψεκασμού Binder Jetting*  σχεδιασμένο για παραγωγικές μονάδες, μηχανουργεία και εργαστήρια επεξεργασίας μετάλλων, κατασκευής μεταλλικών εξαρτημάτων και ανταλλακτικών, κατασκευάζεται σε μεγάλες ποσότητες και αποστέλλεται σε πελάτες σε όλο τον κόσμο. Με εγκαταστάσεις σε όλη τη Βόρεια Αμερική, Ευρώπη και Ασία, κατασκευαστές όπως η Jade Creaction LDA στην Πορτογαλία, η Wall Colmonoy Limited στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Cosmind στην Ιταλία, η Alpha Precision Group στις ΗΠΑ, E.A.C. στη Γαλλία, και το Συμβούλιο Παραγωγικότητας του Χονγκ Κονγκ (HKPC) στο Χονγκ Κονγκ, αξιοποιούν την υψηλής ποιότητας τεχνολογία binder jetting για την εκτύπωση σε όγκο μεταλλικών ανταλλακτικών/εξαρτημάτων τελικής χρήσης και με κόστος ανέφικτο με τις προηγούμενες διαδικασίες προσθετικής κατασκευής.

Το Shop System που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην έκθεση Formnext του 2019 στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας, έχει σχεδιαστεί για να φέρει την προσθετική κατασκευή μετάλλων σε μηχανουργεία και καταστήματα κατασκευής μεταλλικών εξαρτημάτων και ανταλλακτικών με μια προσιτή λύση με το κλειδί στο χέρι και επιτυγχάνει εξαρτήματα με εξαιρετικό φινίρισμα επιφάνειας με πλούσιες λεπτομέρειες σε ταχύτητες έως και 10 φορές υψηλότερες από αυτές των τεχνολογιών προσθετικής κατασκευής bed fusion (σύντηξης κλίνης σε σκόνη) παλαιού τύπου.  Με το Shop System, οι χρήστες μπορούν πλέον να εκτυπώνουν μεταλλικά ανταλλακτικά τελικής χρήσης για χρήση σε μια ποικιλία βιομηχανιών: αυτοκινητοβιομηχανίες, πετρελαϊκές και φυσικού αερίου μέχρι τα καταναλωτικά προϊόντα και ηλεκτρονικά είδη.

«Το Shop System προσφέρει τις πιο οικονομικά αποδοτικές λύσεις παραγωγής μεσαίου όγκου με την υψηλότερη ανάλυση εκτύπωσης στην βιομηχανία.  Ο κινητήρας εκτύπωσης υψηλής ταχύτητας, με ένα πέρασμα, εισάγει υψηλής ποιότητας binder jetting σε μια εντελώς νέα αγορά μηχανουργείων, χυτηρίων και προμηθευτών σκόνης μετάλλων», δήλωσε ο Ric Fulop, CEO και συνιδρυτής της Desktop Metal. «Με το Shop System, οι μηχανικοί και οι χειριστές εγκαταστάσεων μπορούν πλέον να εξαλείψουν πολλούς από τους περιορισμούς που είχαν επιβληθεί προηγουμένως από παραδοσιακές μεθόδους κατασκευής, όπως η κατεργασία CNC, και να επιτύχουν προσιτή, αξιόπιστη και ευέλικτη παραγωγή παρτίδων σύνθετων ανταλλακτικών».

Πολλοί πρώτοι που υιοθέτησαν  την τεχνολογία ήδη αντιλαμβάνονται τη δυνατότητα επέκτασης των κατασκευαστικών προσπαθειών τους.

  • Η Jade Creaction LDA είναι μια κορυφαία ευρωπαϊκή εταιρεία που ειδικεύεται σε δερμάτινα είδη πολυτελείας, κοσμήματα και ρολόγια για πολλές γαλλικές, ιταλικές και αμερικανικές μάρκες πολυτελείας. «Οι πολυτελείς πελάτες μας είναι γνωστές παγκόσμιες μάρκες στον κλάδο της μόδας και το Shop System θα μας επιτρέψει να ανταποκριθούμε γρήγορα στις ανάγκες τους με ταχύτερες λύσεις παραγωγής», δήλωσε ο Christophe Pereira, Διευθύνων Σύμβουλος της Jade. «Η τρισδιάστατη εκτύπωση μας επιτρέπει την ελευθερία κατασκευής εργαλείων πολλαπλών σταδίων σε συνδυασμό με τεχνολογική καινοτομία που δίνει στους σχεδιαστές των πελατών μας απεριόριστη δημιουργική δύναμη».
  • Το AFPMA de l’Ain της Γαλλίας είναι το εκπαιδευτικό κέντρο της UIMM (Γαλλική Ένωση Μεταλλουργικών Βιομηχανιών) της περιοχής Ain French, με αποστολή να παρέχει δεξιότητες που ικανοποιούν τις ανάγκες των βιομηχανικών εταιρειών στην περιοχή Ain, μέσω αρχικής και συνεχούς εκπαίδευσης. «Το AFPMA έχει επενδύσει σε τεχνολογίες προσθετικής κατασκευής μετάλλων από την Desktop Metal προκειμένου να προσφέρει την καλύτερη τεχνική εκπαίδευση στην AM (προσθετική κατασκευή», δήλωσε η Patrice Mayoral, Διευθύνουσα Σύμβουλος του AFPMA. «Το Shop System και το Studio System είναι δύο συμπληρωματικά μηχανήματα που θα μας επιτρέψουν να εκπαιδεύσουμε τους χειριστές και να δημιουργήσουμε προσωπικό που θα δείχνει στους εκπαιδευόμενους, χάρη σε πραγματικές εφαρμογές, τις δυνατότητες κάθε μηχανής και τεχνολογίας να κατανοήσουν τον αντίκτυπο των παραμέτρων του σχεδιασμού και της διαδικασίας στο παγκόσμια αλυσίδα αξίας. Το γεγονός ότι είμαστε μεταξύ των πρώτων που υιοθέτησαν την τεχνολογία μας επιτρέπει να συμμετέχουμε σε ευρωπαϊκές και γαλλικές εθνικές ομάδες εργασίας προκειμένου να αναπτύξουμε τα προσόντα και την πιστοποίηση για την προσθετική κατασκευή και να επικυρώσουμε τις διαδικασίες κατάρτισης που θα ευθυγραμμιστούν με τις ανάγκες της βιομηχανίας».
  • Η E.A.C., με έδρα τη Γαλλία, ξεκίνησε την ανάπτυξή της το 2002 στις αγορές μαγιό και εσωρούχων. Η εταιρεία επικεντρώνεται πλέον στις αγορές πολυτελείας όπως δέρμα, καλλυντικά, συσκευασίες, κρασιά και οινοπνευματώδη ποτά και κοσμήματα με παγκόσμια πελατεία. «Με τη δυνατότητα μαζικής παραγωγής εκπληκτικά περίπλοκων γεωμετριών, η τεχνολογία binder jetting μετάλλων πρόκειται να μεταμορφώσει τον χώρο των πολυτελών αγαθών», δήλωσε ο Patrick Chouvet, Διευθυντής E.A.C. «Ως πρωτοπόρος στη χρήση της προσθετικής κατασκευής σε είδη πολυτελείας για μερικές από τις πιο πολύτιμες και εμβληματικές μάρκες του κόσμου, η E.A.C. διερευνά την τεχνολογία metal binder jetting τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Μετά από μια ολοκληρωμένη αναθεώρηση και συγκριτική αξιολόγηση του ανταγωνιστικού τοπίου, επιλέξαμε το Desktop Metal Shop System για την απαράμιλλη ποιότητα εκτύπωσης, την απόδοση και την προσιτή τιμή του».
  • Η Cosmind, με έδρα την Ιταλία, είναι μια τεχνολογικά προηγμένη εταιρεία με εμπειρία και τεχνογνωσία στους τομείς της επεξεργασίας λαμαρίνας, της μεταλλικής ξυλουργικής, της μηχανικής επεξεργασίας υψηλής ακρίβειας, της διαμόρφωσης και της συναρμολόγησης λαμαρίνας. «Η Cosmind εστιάζει ιδιαίτερα στις τεχνολογικές καινοτομίες. Επί σειρά ετών, έχουμε εισαγάγει συνεχώς τις τελευταίες τεχνολογίες παραγωγής », δήλωσε η Carmine Donisi, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Cosmind. «Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η τεχνολογία εκτύπωσης 3D Blinder Jetting είναι η φυσική εξέλιξη του κατασκευαστικού τομέα. Στην Desktop Metal, βρήκαμε όλα τα χαρακτηριστικά της ποιότητας και της καινοτομίας που σίγουρα θα μας επιτρέψουν να διαφοροποιήσουμε την παραγωγή μας».
  • Η Alpha Precision Group, (APG) με έδρα την Πενσυλβάνια, είναι κορυφαίος πάροχος μηχανικών μετάλλων πούδρας, χύτευσης μετάλλων με έγχυση (MIM) και μηχανικών εξαρτημάτων με πρωταρχική εστίαση στην παροχή προϊόντων που είναι συνεπή με τη μείωση των εκπομπών, τη βελτίωση της οικονομίας καυσίμου και βελτίωση της απόδοσης του κινητήρα. «Η APG είναι πολύ ενθουσιασμένη για την πρόσφατη αγορά του Shop System επειδή γνωρίζουμε ότι αυτή η τεχνολογία πρόκειται να αλλάξει τον τρόπο που σκέφτονται οι μηχανικοί, όχι μόνο από την κατασκευαστική προοπτική αλλά από την απεριόριστη σχεδιαστική προοπτική», δήλωσε ο Phillip McDonald, Advanced Manufacturing Engineer στο APG. «Αυτή η τεχνολογία επιτρέπει στους πελάτες μας να επαναλαμβάνουν τα σχέδια πολύ γρήγορα και πρωτότυπα προϊόντα χωρίς κόστος εργαλείων για την παραγωγή, όλα με απίστευτα σύντομο χρόνο παράδοσης. Το μέλλον είναι εδώ».
  • Η Impac Systems Engineering (ISE), μια εταιρία επαγγελματικών μηχανολογικών υπηρεσιών με έδρα το Τέξας, έχει χρησιμοποιήσει τεχνολογία, διαδικασίες και ανθρώπους για την επίλυση προκλήσεων μηχανικής των πελατών της. Η σειρά λύσεων της ISE εκτείνεται από την ιδέα, το σχεδιασμό, την προσομοίωση, το πρωτότυπο, την κατασκευή, την συναρμολόγηση και την παραγωγή. «Για τους πελάτες μας, η Impac είναι ένας αξιόπιστος συνεργάτης, παρέχοντας μια ευρεία σειρά λύσεων μηχανικής και κατασκευής σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής των προϊόντων», δήλωσε ο Scot Andrews, Πρόεδρος της Impac Systems Engineering. «Οι υπηρεσίες μας 3D εκτύπωσης παίζουν βασικό ρόλο βοηθώντας τους πελάτες μας να φτάσουν στην αγορά γρηγορότερα, με καλύτερα προϊόντα. Με το Shop System, μπορούμε να κλιμακώσουμε την παραγωγή εκατοντάδων εξαρτημάτων σε τελική μορφή – με δραματικά μειωμένο κόστος εργασίας και διευρυμένη γεωμετρική ευελιξία σε σχέση με τις παραδοσιακές μεθόδους, όπως μηχανική κατεργασία και χύτευση».
  • Το Κέντρο Τεχνικής Έρευνας της VTT, με έδρα τη Φινλανδία, είναι ένας οραματιστής οργανισμός έρευνας, ανάπτυξης και καινοτομίας που οδηγεί τη βιώσιμη ανάπτυξη και αντιμετωπίζει τις μεγαλύτερες παγκόσμιες προκλήσεις της εποχής μας, μετατρέποντάς τις σε ευκαιρίες ανάπτυξης επιχειρήσεων. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με αυτήν τη νέα τεχνολογία Binder Jetting μετάλλων που έχει ωριμάσει, φτάνοντας από το εργαστήριο στην παραγωγή», δήλωσε ο Pasi Puukko, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, Advanced Manufacturing στο VTT. «Θα επικεντρωθούμε πρώτα σε εφαρμογές που επωφελούνται από αυτήν την τεχνολογία, αλλά μακροπρόθεσμα, σίγουρα αναζητούμε και νέες λύσεις υλικών, διευρύνοντας τη γκάμα των μεταλλικών υλικών AM και επομένως, εξυπηρετώντας καλύτερα τις ανάγκες των πελατών μας».
  • Το CETIM, το Τεχνικό Κέντρο Μηχανικών Βιομηχανιών στην Γαλλία, είναι ο κορυφαίος ηγέτης στους τομείς της μηχανικής καινοτομίας και της Ε & Α και ένας από τους ηγέτες στην ανάπτυξη της προσθετικής κατασκευής μετάλλων. «Η 3D εκτύπωση επιτρέπει στο CETIM να σχεδιάζει εξαρτήματα με νέες ιδιότητες και λειτουργικότητα όπως θερμική συμπεριφορά, μείωση του βάρους, προσαρμογή, ηλεκτρικές επιδόσεις ή βελτιστοποίηση των τριβών», δήλωσε ο Pierre Chalandon, Διευθύνων Σύμβουλος Υλικών, διεργασιών και εκβιομηχάνισης στο CETIM. «Η τεχνολογία binder jetting ανοίγει νέες ευκαιρίες – χωρίς διαδικασία δημιουργίας εργαλείων, αύξηση της παραγωγικής ικανότητας, μείωση του γενικού κόστους και επιτρέποντας νέα υλικά. Οι τεχνολογίες της Desktop Metal, συμπεριλαμβανομένου του νέου Shop System, ολοκληρώνουν το πάρκο μηχανών προσθετικής παραγωγής. Επιλέξαμε να είμαστε οι πρώτοι που υιοθέτησαν το Shop System, επειδή είμαστε πεπεισμένοι ότι είναι πλέον δυνατό για την τεχνολογία binder jetting μετάλλων να μειώσει το γενικό κόστος, να αυξήσει τον ρυθμό παραγωγής, να αυξήσει την ποιότητα, την ευκρίνεια και την ακρίβεια, να αναπτύξει νέα υλικά και να προσομοιώσει τη διαδικασία – ειδικά της σύντηξης – για τον έλεγχο της παραγωγικής ικανότητας και της ποιότητας».

Sensor_Holder_ small

Bulb_Nozzle

 Παράδοση υψηλής ποιότητας Binder Jetting στην Κατασκευαστική Αγορά

Το Shop System προσφέρει αξιόπιστη παραγωγή σειριακών παρτίδων σύνθετων μεταλλικών εξαρτημάτων τελικής χρήσης σε κλάσμα του χρόνου και του κόστους της συμβατικής κατασκευής και τεχνολογιών προσθετικής κατασκευής  με συγκρίσιμη τιμή. Διαθέτοντας την υψηλότερη ανάλυση και την πιο προηγμένη μηχανή εκτύπωσης στην αγορά binder jetting, το Shop System είναι μια ολοκληρωμένη λύση που περιλαμβάνει:

– έναν εκτυπωτή binder jetting με ένα πέρασμα, φούρνο στεγνώματος για την σκλήρυνση των πράσινων εξαρτημάτων πριν από την αφαίρεση της πλεονάζουσας σκόνης, σταθμό σκόνης για την αφαίρεση της πλεονάζουσας σκόνης με ενσωματωμένη ανακύκλωση σκόνης.

– φούρνο που έχει σχεδιαστεί για προσβάσιμη, βιομηχανική αντοχή στη σύντηξη και

– ενσωματωμένα αξεσουάρ χειρισμού σκόνης και ροή εργασίας.

Αυτή η λύση με το κλειδί στο χέρι συνδυάζεται άψογα με τις υπάρχουσες λειτουργίες του καταστήματος.

Τα βασικά πλεονεκτήματα του Shop System περιλαμβάνουν:

– Ευκολία στη χρήση και λειτουργία. Σχεδιασμένο με γνώμονα τις σύγχρονες κατασκευαστικές, το Shop System παράγει ανταλλακτικά με εξαιρετικό φινίρισμα επιφάνειας και ανάλυση εκτύπωσης με το πάτημα ενός κουμπιού μέσω της εύχρηστης διεπαφής λογισμικού. Διαθέτει μηχανικές σκόνες και παραμέτρους επεξεργασίας βελτιστοποιημένες για χρήση με το σύστημα για να προσφέρουν εξαιρετική ποιότητα και να διασφαλίζουν την επαναληψιμότητα.

– Υψηλή παραγωγικότητα. Διαθέτοντας υψηλής ταχύτητας φορέα εκτύπωσης με ένα πέρασμα,  το Shop System παράγει υψηλής ποιότητας, σύνθετα μεταλλικά εξαρτήματα με έως και 10 φορές μεγαλύτερη ταχύτητα και σε κλάσμα του κόστους των παλαιών τεχνολογιών προσθετκής κατασκευής PBF, ενισχύοντας την υπάρχουσα παραγωγή των πελατών με έως και εκατοντάδες μεταλλικά εξαρτήματα τελικής χρήσης ανά ημέρα. Η ταχύτητα έως 800 cc / ώρα σε πάχος στρώσης 75 μικρών, επιτρέπει παρτίδες δεκάδων ή εκατοντάδων σύνθετων τυπωμένων μερών σε μόλις πέντε ώρες.

– Ανώτερη ποιότητα εκτύπωσης. Οι πελάτες μπορούν να εκτυπώσουν πυκνά, σύνθετα μέρη με απίστευτα εξαιρετική λεπτομέρεια και φινιρίσματα επιφάνειας τόσο χαμηλά όσο ο μέσος όρος τραχύτητας τεσσάρων μικρών (Ra) στην έξοδο από τον φούρνο μετά τον κλίβανο λόγω της κεφαλής εκτύπωσης υψηλής ανάλυσης του Shop System. Η ανάλυση επιτυγχάνεται χάρη στα  μεγέθη σταγονιδίων με ελάχιστο μέγεθος 1,2pL, με πολυπλεξία των σταγόνων μέχρι τα 6pL.

– Πλούσια λεπτομέρεια με εξαιρετικό φινίρισμα επιφάνειας. Με την επιτυχή χρήση προηγμένης κεφαλής εκτύπωσης, με ένα πέρασμα,  με 1600 εγγενή DPI, το Shop System προσφέρει 400% υψηλότερη ανάλυση από τα παλαιότερα συστήματα binder jetting. Η αξιόπιστη ποιότητα εκτύπωσης υποστηρίζεται από τον πλεονασμό ακροφυσίων 5x που διαθέτει η κεφαλή εκτύπωσης – 25% υψηλότερος πλεονασμός από τα συγκρίσιμα συστήματα binder jetting.

Connector

Η Τεχνολογία Binder Jetting εισάγει στην Προσθετική Κατασκευή 2.0

Ως λύση για την παραγωγή εξαρτημάτων/ανταλλακτικών μεσαίου όγκου μέσω της προσθετικής κατασκευής, το Shop System είναι ένα κρίσιμο στοιχείο της επανάστασης της Προσθετικής Κατασκευης 2.0 (Additive Manufacturing 2.0) που αναδιαμορφώνει το μέλλον της κατασκευής. Καθώς η εμφάνιση της AM 2.0 επιτρέπει την απόδοση, την επαναληψιμότητα και το κόστος εξαρτημάτων που μπορούν να ανταγωνιστούν τις συμβατικές διαδικασίες παραγωγής, ο τομέας της προσθετικής κατασκευής αναμένεται να αυξηθεί από 12 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019 σε εκτιμώμενη αξία 146 δισεκατομμυρίων δολαρίων έως το τέλος της δεκαετίας.

«Πολλά από τα πλεονεκτήματα που εδώ και πολύ καιρό αναφέρονται για την 3D εκτύπωση  – μαζική προσαρμογή, σύνθετες γεωμετρίες, μικρότερο  βάρος ενοποίηση συναρμολόγησης, κατασκευή χωρίς εργαλεία, ψηφιακά αποθέματα και πολλά άλλα – όλα προσφέρονται σε σύνολο  ως μέρος της AM 2.0», δήλωσε ο Fulop. «Συνολικά, αυτή η σειρά πλεονεκτημάτων αντιπροσωπεύει μια νέα προσέγγιση στον τρόπο με τον οποίο τα μεταλλικά εξαρτήματα σχεδιάζονται, δημιουργούνται πρωτότυπα και τώρα, με το Shop System, κατασκευάζονται».

Shop System Overview-1

Διαθεσιμότητα του Shop System

Με μεταβλητές διαμορφώσεις του χώρου εκτύπωσης από 4L, 8L, 12L μέχρι και 16L, το Shop System έχει σχεδιαστεί για να κλιμακώσει την απόδοση στις ανάγκες κάθε καταστήματος. Εκτός από την ολοκληρωμένη λύση του εκτυπωτή Shop System, οι πελάτες θα αποκτήσουν πρόσβαση στο λογισμικό προετοιμασίας κατασκευής Fabricate MFG ™ της Desktop Metal, καθώς και στην εφαρμογή Live Sinter ™ της εταιρείας που κυκλοφόρησε πρόσφατα, ένα λογισμικό προσομοίωσης διαδικασιών σύντηξης που διορθώνει συρρίκνωση και παραμόρφωση των τυπωμένων τρισδιάστατων εξαρτημάτων με binder jetting κατά τη διάρκεια της σύντηξης, ελαχιστοποιώντας την διαδικασία δοκιμής και σφάλματος, βελτιώνοντας παράλληλα την ακρίβεια.

Η γενική διαθεσιμότητα του Shop System είναι μια άλλη σημαντική ανακοίνωση που ακολουθεί την πρόσφατη υπογραφή της Desktop Metal μιας οριστικής συμφωνίας συνδυασμού επιχειρήσεων με την Trine Acquisition Corp. (NYSE: TRNE), για να επιταχύνει τις προσπάθειές της προώθησης στην αγορά και να οδηγήσει περαιτέρω τις ατελείωτες προσπάθειές της στην προηγμένη Έρευνα & Ανάπτυξη.