Η διακεκριμένη κυτιοποιία Resim Ofset επενδύει στο Overprint 

0
2587

Η Resim Ofset δραστηριοποιείται στον κλάδο της εκτύπωσης και συσκευασίας από το 1964, λειτουργεί σε κεντρικές εγκαταστάσεις στην Κωνσταντινούπολη όπου διαθέτει μεγάλους χώρους παραγωγής εξοπλισμένους με μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας. Η εταιρία επικεντρώνεται στην κάλυψη αναγκών συσκευασίας γενικής χρήσης και πολυτελείας, τόσο εγχώριων όσο και διεθνών εμπορικών σημάτων, και έχει αναγνωριστεί στις ξένες αγορές για την παροχή ποιοτικών προϊόντων και υπηρεσιών. Τυπικά διπλωτά χαρτοκιβώτια που παράγει είναι αυτά των συσκευασιών δώρου σοκολάτας, συσκευασίες τσίχλας και κουτιά ζαχαροπλαστικής.

Έχοντας θέσει ως στρατηγική τη συνεχή ανάπτυξής της ως διαρκώς αναπτυσσόμενη εταιρεία, μονίμως αυξάνει την παραγωγική της ικανότητα με επενδύσεις σε εξοπλισμό και βελτιώνει τη διαχείριση ποιότητας, περιβαλλόμενη από μία ομάδα επαγγελματιών, μία ικανή ομάδα διοίκησης και marketing-πωλήσεων, έμπειρους και εξειδικευμένους σχεδιαστές και μηχανικούς εκτύπωσης.

Δίνεται μεγάλη σημασία και προσπάθεια στην εταιρική κοινωνική ευθύνη της εταιρίας, εφαρμόζοντας επιχειρηματική ηθική για τη βελτίωση των περιβαλλοντικών της επιδόσεων, την προστασία της υγείας, της ασφάλειας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων της, τη συμμόρφωση με τις πολιτικές ασφάλειας των τροφίμων και τα εφαρμοσμένα επιχειρηματικά πρότυπα.

Η τελευταία πρόκληση που καλέστηκε να αντιμετωπίσει η Resim Ofset, ήταν να κάνει το άλμα προς τον μετασχηματισμό της στο Industry 4.0, με την ψηφιοποίηση δεδομένων, την αυτοματοποίηση των διαδικασιών παραγωγής και τη βελτίωση της ροής εργασίας της, που αναμένεται να έχει αντίκτυπο στην πλήρη αξιακή αλυσίδα που εξυπηρετεί η εταιρία.

«Επιθυμούμε να τοποθετηθούμε στην πρώτη θέση ανάμεσα στους κυτιοποιούς της Τουρκίας και μπορούμε να το εξασφαλίσουμε αυτό διατηρώντας το υψηλότερο επίπεδο ικανοποίησης των πελατών μας, όντας καινοτόμοι και καταβάλλοντας προσπάθειες για βελτίωση. Τα εφαλτήρια που παίρνουμε από τους πελάτες μας, μας βοηθούν να έρθουμε πιο κοντά στην επιχείρησή μας», είπε ο Özcan Kilimci, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Resim Ofset. «Κατανοούμε ότι πρέπει να βελτιστοποιήσουμε την αποδοτικότητα και την ευελιξία της παραγωγής μας και για να το κάνουμε αυτό πρέπει να εφαρμόσουμε τη λύση MIS που μπορεί να καλύψει καλύτερα αυτές τις απαιτήσεις στην αγορά – αυτή είναι η λύση Overprint της bel.

«Από τα πρώτα στάδια των συζητήσεών μας με την Resim Ofset, αναγνωρίσαμε το ζήλο της εταιρίας να βελτιώνει συνεχώς την ικανότητά της στην εξυπηρέτηση πελατών. Θέλουμε να παρέχουμε στους πελάτες μας ένα οικοσύστημα, στο οποίο θα έχουν όλα τα απαραίτητα εργαλεία που διευκολύνουν τη συνδεσιμότητα, τη ροή της πληροφορίας και την αυτοματοποίηση των διαδικασιών παραγωγής – αυτή είναι η αντίληψή μας για τον Connected Converter», λέει ο Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος, Global Sales & Business Development Director της bel.

Το πιο σημαντικό βήμα στον μετασχηματισμό της εταιρείας θα είναι η ψηφιοποίηση των διαδικασιών και των ροών εργασίας, εξαλείφοντας τις χειρόγραφες σημειώσεις ή τα υπολογιστικά φύλλα excel σε διαφορετικούς υπολογιστές. Επιπλέον, όλα τα μέρη θα έχουν μια εικόνα της κατάστασης της παραγωγής από άκρη σε άκρη σε ένα κεντρικό σημείο πρόσβασης.

Με την αυτοματοποίηση των βημάτων και των διαδικασιών παραγωγής, οι ροές εργασίας οργανώνονται και εκτελούνται με τον ίδιο τρόπο σε κάθε παραγγελία πελάτη. Όπου υπήρχαν σημεία συμφόρησης και ανθρώπινα λάθη θα εξαλειφθούν, καθώς το Overprint προβλέπει σημεία ελέγχου που επιτρέπουν την ομαλή λειτουργία της παραγωγής και ροές εργασίας για έγκριση job tickets, διαδικασιών, κλπ.

Η συνδεσιμότητα με συστήματα online εξασφαλίζει την ομαλή επικοινωνία και καθιερώνει τρόπους ανταλλαγής πληροφοριών εντός του οργανισμού. Ολόκληρη η γραμμή παραγωγής είναι συνδεδεμένη, από τη δημιουργία του αρχείου pdf έως το τελικό προϊόν. Σε αυτό το περιβάλλον, άνθρωποι και εξοπλισμός επικοινωνούν απρόσκοπτα, μεταδίδοντας δεδομένα στο διαδίκτυο.

Το Control Center του Overprint θα συλλέγει και θα καταγράφει αυτόματα δεδομένα από την παραγωγή μέσω της ενσωμάτωσης των PLC στον εξοπλισμό παραγωγής και τη σύνδεσή τους με τη βάση δεδομένων του Overprint. Τερματικά συλλογής δεδομένων στον χώρο παραγωγής θα εγκατασταθούν σε κάθε πιεστήριο, και σε κάθε εξοπλισμό περάτωσης, όπως κοπτικά, χρυσοτυπικές μηχανές, συρταροκολλητικές, φυλλοκοπτικά, καθώς και σε εγκαταστάσεις αποθηκών για τη δυνατότητα συλλογής (picking), συσκευασίας (packing) και αποστολής.

Η εγκατάσταση του Control Center του Overprint εξαλείφει την ανάγκη για χειροκίνητες καταχωρήσεις δεδομένων και τα ανθρώπινα λάθη. Επιτρέπει την αυτόματη καταγραφή πληροφοριών παραγωγής, δεδομένων εξοπλισμού, χρόνων λειτουργίας και διακοπής λειτουργίας, ανασκόπηση του κόστους παραγωγής και σύγκριση των αποτελεσμάτων με τις προβλεπόμενες εκτιμήσεις κόστους. Τα PLC παρακολουθούν διαδικτυακά και καταγράφουν συνεχώς όλες τις κρίσιμες παραμέτρους της παραγωγικής διαδικασίας, για επίτευξη εποπτείας σε πραγματικό χρόνο καθώς και παρακολούθηση των δεικτών απόδοσης KPI.

Όλα τα δεδομένα που συλλέγονται στα στάδια παραγωγής, ενοποιούνται και συνδυάζονται σε πίνακες γραφημάτων (dashboards), στο Business Intelligence module του Overprint. Προηγμένα στατιστικά ανάλυσης δεδομένων βελτιώνουν την παροχή μιας πλήρους επισκόπησης της επιχείρησης, τη λήψη αποφάσεων έγκαιρα και με ακρίβεια με ουσιώδεις μετρήσεις, τονίζοντας τάσεις και ευκαιρίες για βελτίωση.

Με την ολοκλήρωση της εγκατάστασης της ολοκληρωμένης λύσης του Overprint MIS στη Resim Ofset, τα οφέλη που αναμένεται να προκύψουν είναι: αυξημένη αποδοτικότητα παραγωγής και κερδοφορία, ευελιξία και ανταγωνιστικότητα, άνεση, ταχύτητα και αμεσότητα στην παροχή υπηρεσιών. Το σύστημα βρίσκεται στη διαδικασία εγκατάστασης, ενώ η πλήρης ενσωμάτωση του Overprint θα ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες.