CONDOR ROBOTICS: Βιομηχανικός αυτοματισμός και εφαρμογές ρομποτικής

0
6127

Η Condor Robotics είναι μια καινοτόμος εταιρεία η οποία ειδικεύεται στον χώρο του Βιομηχανικού Αυτοματισμού και των Ρομποτικών Συστημάτων αντιπροσωπεύοντας στην Ελλάδα τους ρομποτικούς βραχίονες της KAWASAKI ROBOTICS και της TOSHIBA ROBOTICS. Απευθύνεται σε μεγάλο μέρος της Ελληνικής & Διεθνούς Βιομηχανίας μεταξύ των οποίων η επεξεργασία και η συσκευασία τροφίμων, η παλετοποίηση κ.α.

Το όραμα της Condor Robotics είναι να χτίσει σχέσεις εμπιστοσύνης με τον πελάτη προσφέροντάς του αποδοτικές και αποτελεσματικές λύσεις με την βέλτιστη σχέση ποιότητας – τιμής.

Οι μηχανικοί της Condor Robotics, αποτελούν την καλύτερη εγγύηση μελέτης και ολοκλήρωσης εφαρμογών ρομποτικής και βιομηχανικού αυτοματισμού. Διαθέτοντας πολυετή εμπειρία και συνεχή παρουσία στον χώρο, είναι σε θέση να αναγνωρίζουν και να αναλύουν το πρόβλημα του πελάτη, να προτείνουν την κατάλληλη λύση, να παρέχουν τεχνικές συμβουλές και κάθε είδους υποστήριξη.

Η CONDOR ROBOTICS παρέχει τις ακόλουθες υπηρεσίες:
 Μελέτη – Σχεδιασμό – Κατασκευή ρομποτικών συστημάτων.
 Μηχανολογικό / Ηλεκτρολογικό σχεδιασμό
 Κατασκευή περιφερειακών συστημάτων & ηλεκτρικών πινάκων
 Μηχανολογική / Ηλεκτρολογική εγκατάσταση
 Προγραμματισμό συσκευών (PLC, HMI, SCADA. Robot)
 Start up, θέση σε λειτουργία
 Εκπαίδευση προσωπικού
 Συντήρηση
 Άμεση τεχνική υποστήριξη και αποκατάσταση βλαβών

Οι καινοτόμες λύσεις που παρέχει η CONDOR INDUSTRIAL SOLUTIONS-ROBOTICS συνοψίζονται σε εφαρμογές όπως:

 

Α) Παλετοποίηση

Η παλετοποίηση με τη χρήση ρομποτικού βραχίονα είναι σήμερα η πιο αξιόπιστη λύση. Η ευελιξία στον προγραμματισμό του robot μας δίνει την δυνατότητα να σχεδιάσουμε ένα σύστημα που καταλαμβάνοντας τον ελάχιστο χώρο μπορεί να εξυπηρετεί περισσότερες από μια εισόδους προϊόντων ή και περισσότερες από μία θέσεις παλετοποίησης. Ταυτόχρονα η χρήση νέων τεχνολογιών για την αναγνώριση της ταυτότητας των προϊόντων (μέσω bar code readers ή τεχνολογίας R.F.I.D tags) μας δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας εξελιγμένου αυτοματισμού και διαχείρισης της πληροφορίας .

 

Β) Συγκόλληση

Μια από τις κύριες εφαρμογές της ρομποτικής είναι η ηλεκτροσυγκόλληση με Robot. Πολλά τα πλεονεκτήματα που μας προσφέρει η χρησιμοποίηση του ρομποτικού βραχίονα στις συγκολλήσεις. Μεγάλη ακρίβεια συγκόλλησης, επαναληψιμότητα, ευελιξία, αυτοματοποίηση της παραγωγής, ποιότητα σε ειδικές συγκολλήσεις, αύξηση της παραγωγικότητας, ασφάλεια, οικονομία. Όλα αυτά σημαίνουν παραγωγή υψηλής ποιότητας προϊόντων που μπορούν να σταθούν επάξια στο ανταγωνιστικό περιβάλλον του παγκόσμιου χάρτη.
Οι μηχανές συγκόλλησης που χρησιμοποιούμε στις εφαρμογές μας είναι σχεδιασμένες για να λειτουργούν σε συνεργασία με Robot (επιλογή και αλλαγή των παραμέτρων συγκόλλησης μέσα από τον Controller του ρομπότ, διαγνωστικές λειτουργίες μέσω του Robot, και τοποθέτηση της συσκευής προώθησης σύρματος επάνω στο Robot. Είναι υδρόψυκτες, παλμικές και ισχύος έως και 500 Α.
Η τσιμπίδα συγκόλλησης είναι υδρόψυκτη, με αποσπώμενα καλώδιά για εύκολη συντήρηση.
Η CONDOR ROBOTICS σχεδιάζει και κατασκευάζει καρτεσιανά συστήματα συγκόλλησης, καθώς και εξωτερικούς άξονες περιστροφής των προς συγκόλλησης αντικειμένων (Positioners). H χρήση ενός ρομποτικού συστήματος σε εφαρμογές συσκευασίας στη Βιομηχανία και ειδικότερα σε εφαρμογές εγκιβωτισμού ή διαλογής προϊόντων δημιουργεί υψηλά οικονομικά οφέλη, βελτιστοποιεί την παραγωγή και δημιουργεί συνθήκες για σταθερή ποιότητα στο παραγόμενο προϊόν.

 


Γ) Συσκευασία

Οι νέες σειρές RS και YF (ΔΕΛΤΑ robot) της KAWASAKI, καθώς και τα τύπου SCARA  robot της TOSHIBAβρίσκονται στην αιχμή της τεχνολογίας για τέτοιες εφαρμογές.
Ιδιαίτερα το νέο ΔΕΛΤΑ robot YF003N της KAWASAKI βρίσκει εφαρμογές στον χώρο της συσκευασίας, εκεί όπου απαιτείται μεγάλη ταχύτητα επανατοποθέτησης, συνεργασία με συστήματα μηχανικής όρασης και παραλαβής των προϊόντων από κινούμενη μεταφορική ταινία με απόλυτο συγχρονισμό.(conveyor tracking)

 

Δ) Ειδικές εφαρμογές – κατασκευές

Η CONDOR ROBOTICS σχεδιάζει κατασκευάζει και εγκαθιστά εξειδικευμένες εφαρμογές μελετημένες και προσαρμοσμένες στις εκάστοτε ανάγκες.

Ειδικές εφαρμογές διακίνησης και αποσυσκευασίας προϊόντων είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν.

Άλλες δραστηριότητες – κατασκευές
 Κατασκευή μεταφορικών ταινιών
 Κατασκευή ερπυστριών μεταφοράς προϊόντων
 Κατασκευή ραουλοδρόμων παλετών
 Κατασκευή Ηλεκτρικών πινάκων

 

Οι βασικοί άξονες γύρω από τους οποίους οριοθετεί τη φιλοσοφία και οι επιδιώξεις της είναι:
 Υψηλή ποιότητα και εξειδίκευση των προϊόντων και των οίκων που αντιπροσωπεύει.
 Στελέχωση πάντα με το καλύτερα εκπαιδευμένο ανθρώπινο δυναμικό στην ελληνική αγορά.
 Συνεχή εκπαίδευση και έρευνα στις σύγχρονες τεχνολογίες.
 Συνεπή τεχνική υποστήριξη των εγκατεστημένων εφαρμογών σε επίπεδο After Sales Service.
 Διαθεσιμότητα ανταλλακτικών μέσα από ευρύ stock που διατηρεί από τα προϊόντα που αντιπροσωπεύει.
 Συνεχή ανανέωση της γκάμας των προϊόντων με σκοπό την δημιουργία ενός κέντρου παροχής προϊόντων Σύγχρονης Τεχνολογίας και Ρομποτικής.