XEIKON CAFÉ EUROPE 2019

0
5714

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε άλλο ένα Xeikon Café στο οποίο παραβρέθηκε στις τριήμερες εκδηλώσεις ο Γιώργος Τριανταφύλλου από το All Pack Hellas. Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προηγούμενο όπου περισσότεροι από 1000 άτομα από 55 χώρες συμμετείχαν σ’ αυτό το σημαντικό γεγονός κατά το οποίο αποδείχτηκε ο ηγετικός του ρόλος στις εκδηλώσεις για τη βιομηχανία της συσκευασίας και της ετικέτας.

Το τριήμερο ξεκίνησε με την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου στην Αμβέρσα. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Xeikon κος Benoit Chatelard ανέφερε ότι η εταιρεία παρουσίασε πέρυσι μια αύξηση κατά 15% χάρη στην επέκταση στην Κίνα και τις ΗΠΑ. Η Xeikon λάνσαρε την τεχνολογία UV inkjet, τη σειρά Panther, ενισχύοντας περαιτέρω το χαρτοφυλάκιό της αποκτώντας την Jetrion από την EFI. Με γνώμονα πάντα τις απαιτήσεις του πελάτη για μειωμένο κόστος υποστρώματος και βελτιωμένη αποδοτικότητα (Overall Equipment Efficiency), η Xeikon εισήγαγε μια έκδοση high-capacity για τη σειρά Panther.

Ο Δ/ντης παραγωγής Jeren Van Bauwel δήλωσε ότι η συγκεκριμένη έκδοση είναι ένας συνδυασμός hardware και βελτίωσης λογισμικού στο νέο X-800 DFE, αυξάνοντας το Overall Equipment Efficiency, κατά 20%.

Το νέο χαρακτηριστικό στο X-800 DFE περιλαμβάνει αυτοματοποιημένη βελτιστοποίηση μελανιού που μειώνει έξυπνα την πυκνότητα του λευκού στρώματος όπου η πυκνότητα των χρωμάτων διεργασίας είναι υψηλή.
Το νέο για την σειρά Panther είναι η τεχνολογία DuraCure για τα μελάνια PantherCureUV που συνδυάζουν την επεξεργασία με LED και τις λυχνίες υδραργύρου ώστε να προσφέρουν τα βέλτιστα οφέλη των δύο τεχνολογιών.
“Η πηγή UV LED βοηθά με βαθιά σκλήρυνση και επιφανειακή συγκόλληση, ενώ οι λαμπτήρες υδραργύρου επιτρέπουν την επιφανειακή σκλήρυνση. Ως αποτέλεσμα, είμαστε σε θέση να μειώσουμε την κατανάλωση ενέργειας, την έκθεση στη θερμότητα στο υπόστρωμα και να επιτύχουμε ομοιόμορφη στιλπνότητα πάνω από διαφορετικά στρώματα μελάνης “, πρόσθεσε ο Van Bauwel.

Στο Xeikon Café παρουσιάστηκε το Label Discovery Package το οποίο αποτελείται από μια πρέσα ψηφιακής ετικέτας Xeikon 3030 και το νέο Entry DCoat, μια ψηφιακή γραμμή μετατροπής που μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ή χωρίς την Xeikon 3030.
Το Xeikon 3030 είναι ένας εκτυπωτής ξηρού γραφίτη πέντε χρώματα, κατάλληλος για την παραγωγή ετικετών και για ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών που χρησιμοποιούν τυπικά υλικά flexo. Διαθέτει CMYK plus λευκό ή ένα ειδικό σημείο ή γκάμα χρωμάτων.
“Ο στόχος είναι να επιτύχουμε το χαμηλότερο κόστος παραγωγής παρέχοντας εκτύπωση και μετατροπή σε ένα πακέτο”, δήλωσε ο Filip Weymans, αντιπρόεδρος μάρκετινγκ στο Xeikon.

Το Entry DCoat είναι μια συμπαγής μονάδα μετατροπής που αποτελείται από ένα σταθμό βερνικιού, κοπής και εκτύλιξης. “Η μονάδα κοπής χρησιμοποιεί ημι-περιστροφική τεχνολογία κοπής και συνεπώς μειώνει το κόστος κατά 50% χωρίς να χρειάζεται να αποκτάτε ειδικά εργαλεία και χωρίς χρόνο ρύθμισης όπως απαιτείται με την συμβατική κοπή”, πρόσθεσε ο Weymans.
Η Xeikon με το Label Discovery Package προσφέρει ένα βασικό επίπεδο λύσης για εκτυπωτές ετικετών που δεν έχουν βρει ακόμη κάτι σε ψηφιακά και οι οποίοι πιθανώς δεν θέλουν να κινηθούν στο υψηλότερο σημείο της αγοράς.
Το βασικό πλεονέκτημα για τη Xeikon στον χώρο συσκευασίας, ειδικά στη συσκευασία τροφίμων, είναι ότι η τεχνολογία στεγνού γραφίτη έρχεται με εγγύηση για την ασφάλεια των τροφίμων.

Σε συνεργασία με τις ετικέτες CS, η Xeikon εισήγαγε μια λύση ψηφιακής εκτύπωσης για την παραγωγή ασκών.
“Αυτή η καινοτομία έχει αναπτυχθεί για αγορές καταναλωτικών αγαθών – τροφίμων, ποτών, χημικών και φαρμακευτικών βιομηχανιών. Η ψηφιακή διαδικασία για εκτύπωση ασκών ανταποκρίνεται στις τρέχουσες τάσεις, όπως είναι ο σημαντικός αριθμός SKU, οι μικρότεροι χρόνοι παράδοσης και η αυξανόμενη δημοτικότητα των ασκών που αποθηκεύονται. Οι ιδιοκτήτες εμπορικών σημάτων που αναζητούν  ράφι για τα προϊόντα τους, έλκονται από τα εύκαμπτα σακουλάκια για την ικανότητά τους να στέκονται, το μικρό τους βάρος και τη βιωσιμότητά τους. Η Xeikon απλοποίησε ένα βασικό κομμάτι της συνολικής παραγωγικής διαδικασίας για να προσφέρει μια γρήγορη λύση ανακύκλωσης “, δήλωσε ο Weymans.
Επεξηγώντας τη διαδικασία εκτύπωσης και μετατροπής, ο Simon Smith, διευθύνων σύμβουλος CS Labels, δήλωσε: “Αυτό συνεπάγεται την αντίστροφη εκτύπωση σε 23 micron PET σε 30 μέτρα ανά λεπτό στο CX500 ακολουθούμενη από την εφαρμογή θερμικής κόλλας με βάση το νερό στο PET χρησιμοποιώντας GM UCoatpress. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το θερμαινόμενο σε PE, metPET, αλουμίνιο σε ΡΕΤ. Μια ποικιλία από διαφορετικά στρώματα κατασκευάζονται έπειτα με πλαστικοποίηση με μια σειρά από φράγματα για προστασία πριν ο ασκός καταλήξει τελικά στη διαδικασία κατασκευής. “Η Xeikon είναι ίσως ο μοναδικός κατασκευαστής ψηφιακού εξοπλισμού για να ερευνήσει και να αναπτύξει τόσο ξηρή όσο και UV inkjet τεχνολογία για εφαρμογές συσκευασίας εκτύπωσης. Τοποθετεί μοναδικά τις δύο σειρές ξηρού τόνερ Cheetah και Panther UV inkjet που βασίζονται στις εφαρμογές για την ανάγκη γυαλάδας και απτικού φινιρίσματος.

Οδηγώντας στον δρόμο για την ανακάλυψη των καινοτομιών της συσκευασίας

“Είμαστε ευχαριστημένοι με την επιτυχία του φετινού XEIKON CAFÉ EUROPE. Για άλλη μια φορά απέδειξε την χρησιμότητά του για τη βιομηχανία με τη σημαντική αύξηση των επισκεπτών», μα ς λέει ο Danny Mertens. «Είμαστε αφοσιωμένοι στο να μοιραστούμε τις γνώσεις  και την τεχνογνωσία στον τομέα των καινοτόμων συσκευασιών και της ψηφιακής παραγωγής και κάθε χρόνο σχεδιάζουμε την κατεύθυνση, την εξέλιξη και την περαιτέρω βελτίωση της εμπειρίας των επισκεπτών.

Φέτος, μια βασική συζήτηση αφορούσε τις σημαντικές αλλαγές στη συμπεριφορά και την επικοινωνία των καταναλωτών που επηρεάζουν τη συσκευασία της μάρκας και, στη συνέχεια, την παραγωγή συσκευασιών. ”
Και ο Mertens συνεχίζει, “Η εκδήλωση έδωσε κάτι σε όλους ανεξάρτητα από το αν είναι νεοεισερχόμενοι στις ψηφιακές διαδικασίες ή σε εκείνους με περισσότερη εμπειρία. Ήταν σαφές ότι πολλοί από τους επισκέπτες ανακάλυψαν νέες εφαρμογές και δυνατότητες παραγωγής. Αναγνωρίζουμε με σαφήνεια την ανάγκη της βιομηχανίας για άμεσες και πρακτικές πληροφορίες – τόσο από τεχνική όσο και από επιχειρηματική σκοπιά. Ήταν ιδιαίτερα ευχάριστο φέτος για τους μετατροπείς ετικετών και συσκευασίας να έχουν την ευκαιρία να μάθουν, να επικοινωνήσουν και να εμπνευστούν. Ο ενθουσιασμός τους ήταν εμφανής από την αλληλεπίδραση και τις πολλές ερωτήσεις που τέθηκαν ενώ παρακολουθούσαν τις εκδηλώσεις και τις συζητήσεις του Xeikon Café. Είχαμε μεγάλη ανταπόκριση φέτος από επισκέπτες και εκθέτες”

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη XEIKON για όλη τη διοργάνωση και φιλοξενία καθώς και την κα Dorien Cooreman από την duoMedia η οποία συντόνισε και οργάνωσε όλο το ταξίδι.